Mina satta diagnoser...

2020-01-28 | 22:40:54

 
 
 
 

Är heeeeeelt matt ikväll och vill bara krascha.

Har tillbringat dagen på sjukan i Västerås tillsammans med min Melwin. Det var dags för hans årliga magnetkameraundersökning av huvud och rygg. ”Klumpens” existens kontrolleras.

Hur galet det än låter så tycker jag att sjukhus är creepy. Jag vet, jag jobbar på ett sjukhus, så det är helvrickat. 😱

Men på ”mitt” sjukhus där jag jobbar är det liksom inte lika creepy. Jag har ”min” toalett, ”mitt” skrivbord, ”min” plats, där det är rent och fräscht och bacillfritt (inte direkt, men den känslan tvingar jag på mig själv) 😉

Så kommer vi till stora sjukan och jag känner och andas baciller överallt. "Magnetrummet" känns som tropikerna, det blir klibbigt och jag sitter så stilla jag bara kan och väntar och väntar. Andas försiktigt och intalar mig gång på gång om hur duktiga och noggranna de är med att sprita rent på ett sjukhus. 

Jag har en skada, jag vet, en grav diagnos av bacillskräck och sjukdomsfobi 🙈😝

Men jag älskar att jobba med diagnoser och sjukdomar, sådär lite bakom kulisserna. Mitt jobb är inte så mycket med patienterna, utan mer om patienterna, och det passar mig perfekt.

 

Nålsättningen gick bra och rätt smidigt, trots att jag även denna gång fick påpeka att sonen är svårstucken och vi måste börja i god tid innan undersökningen. Får ett glatt ja, ja till svar, men måste ändå upprepa mig igen…och igen. Men det flöt på och vi hann till röntgen med marginal.

Nu återstår det att vänta och att vänta lite till. Bilderna ska granskas och tas upp på hjärntumörmötet i Uppsala. Sen hoppas jag att vi kan få svar. Har dock inte fått någon tid för det ännu och det känns lite drygt. Allt ska vara spikat och klart, i min värld. Kontroll på situationen mina vänner, det är A och O för freaket med de många diagnoserna 😵

 

Vi hanterar detta med en dag på sjukan lite olika jag och sonen. Själv kände jag mig som en mosad banan när vi kom hem och det enda tänkbara var soffläge, medan sonen kände att ett gymbesök på ett par timmar var precis vad han behövde. Han är en klok och god inspirationskälla min blivande 14-åring och jag vet att det nog inte vore så dumt om jag gjorde slag i saken och hängde på.

Men jag ska bara…

 

 

Avslutar med en bild på min lille goe lillprins som låtit kalufsen ryka. Han hade gott om hår den lille, men tog beslut om en kortare variant och det blev så schnyyyyyyygt 😍

 

 

 
 
 
 

Kram på er ❣

 

 


När allt blir sig likt igen...

2020-01-11 | 13:52:25

Nu är vardagen igång på riktigt, för nu har skolorna börjat.

Jobb, skola, aktiviteter…vardagen är tillbaka och allt blir sig likt igen. 

Ganska skönt att komma in i rutinerna, även om det varit riktigt nice att softa omkring i pyjamas hela förmiddagarna och ”bara vara”.

Tror alla i familjen tycker så, för det har varit lugn och harmoni i lägret 💖

Så visst har det varit lite knepigt att orka upp ”i ottan” igen och ta sig till jobbet. Men väl där, går dagen fort. Härliga kollegor och fullt upp att göra.

 

 

 
 
Vi har börjat året med mycket stallhäng och tid tillsammans med bästa Pegasus ❣

 

 

Kändes som att helgen var välkommen, men vad händer, jag vaknar upp med feber så här på lördagsmorgonen. Varken vill eller har tid att vara sjuk just nu.

So little time and so much to do…

Ja ja, får väl vila lite idag så ordnar det nog upp sig. En utmaning bara i att göra ingenting...jag brukar inte lyckas så bra med det 🙄

 

Hockeysonen är tillbaka i ”sitt” Faun igen och tack och lov att det går att följa hans matcher live i datorn när han har matcher hela helgen och mamman blir krasslig.

 

 

 
 
 
Perfekt fredagsmys med sushi och sonen live i datorn 😍
 

 

Plockade bort julen gjorde vi redan förra helgen, eller kanske till och med lite innan.

Lika ivrig som jag är att plocka fram allting, fixa och dona innan jul, lika snabb är jag att plocka bort ”skiten” när julen är över 😆

Älskar allt som har med julen att göra tiden innan, men sedan är det som att det bara blir jobbigt med allt pynt och saker överallt och jag vill ha tillbaka mitt ”gamla hem”. 

Inte ens glögg och pepparkakor, knäck och julmust smakar gott såhär efter juletid. Helknepigt, men så är det…😏

Helst av allt skulle jag vilja ha vår redan nu. Men visst fattar jag att barnen vill åka skidor och leka i snöhögar, så jag får väl önska lite riktig vinter ett tag till.

 

Sen är det ju en hel del som ska hinnas med innan våren får ta fart.

Nu i januari är det dags för Melwins årliga magnetkameraundersökning och efter det en tur till Uppsala för genomgång av vad bilderna visar och undersökning.

Födelsedagarna avlöser varandra. Jag själv blir ett år klokare, Vincent fyller 12 år och Filippa fyller 8 år strax därefter.

Har en hel del att fixa och dona med innan ”persikans” ankomst. Så ja, våren måste nog ändå låta vänta på sig…

 

 

 

 

Nej, nu ska jag följa sonen och Falu If J20elit match. Heja Fifen! 

 

Kram på er!

 


BYE BYE 2019...

2020-01-02 | 21:15:50

 

 

 

 

2019 är över och förbi, ett helt decennium har gått och vi har klivit in på 2020. 

Men vad har 2019 egentligen fört med sig???

Både sött och salt i en salig blandning, absolut. Inte ett av mina ”tio i topp” år, men visst har det medfört ljusglimtar, kärlek och positiva minnen.

 

Året inleddes med att fara till Uppsala och Akademiska sjukhuset där vi fick glädjande besked kring ”Klumpen”. Bilderna visade en oförändrad tumörrest. Varken vuxit eller krympt, såsom den ”alltid” varit alltså. (finns att läsa mer detaljerat under 2019-02-07).

Ettårskontrollerna fortsätter och i början av 2020 är det dags igen. Ny magnetröntgenundersökning och ny väntan på svar på vad bilderna visar.

 

 

 

 
 
 
Snart dags för en ny vända till Akademiska, men 2019 års besked var lysande 👌
 
 

Jag pluggade vidare, tenta efter tenta, men vips så var det över 😃

 

 

 
 
 

Tog examen och fick fast anställning på Mitt Hjärta i Fagersta, där jag trivs så bra, så bra 😍

 
 
 

 

 
 

 

Barnen slutade skolan och fick ett mycket välförtjänt sommarlov. Mest fokus detta år hamnade väl på Albin som klev ur grundskolan och kom in på hockeygymnasium i Falun.

Han fixade sitt mål som han kämpat för år ut, år in och får nu chans att förverkliga fler hockeydrömmar…

 

 

 

 

Men även Milton och Melwin tog nya steg uppåt…

Milton gjorde sin sista dag på förskolan och hamnade i skolans värld och Melwin klättrade upp till högstadiet och sjunde klass.

 

 

 

 

 

 


Vi kom mer och mer iordning i huset och fick en lugn och skön sommar med poolhäng i trädgården.

 

 

 

 

(Läääääääääääängtar till sommaren!!!)

 

 

 

 

Mycket häst och stall har det blivit och ibland fick vi även lite hjälp av en och annan brorsa ❣

 

 

 
 
 
 

 

 
 
 
 
Tre nya familjemedlemmar i form av...
 
 
 
 
 
 
...hamstrarna Leif & Billy
 
 
 
 

 

...och kaninen Kurt ❣

 

 

 

Många härliga ljusglimtar detta år 2019, men som livet nu ser ut, även en del mörkare sidor.

En av de tyngre bitarna var det att min älskade pappa ”försvann” i sin Alzheimers. Tiden kommer inte tillbaka och den pappa jag en gång hade är för alltid borta. Att se honom brytas ned steg för steg är bortom alla rimliga gränser.

Val gjorda av människor jag älskar och tycker mycket om har fått mig att känna på livets hela känsloregister.

Många tårar har runnit och vakennätter avlöst varandra.

Vetskapen om att jag inget kan göra för att förändra eller påverka, göra det gjorda ogjort eller slå ett slag med ett trollspö, betyder ju inte att det gör mindre ont.

Jag försöker acceptera det jag inte kan förändra, ha mod och styrka att göra det jag tror och känner i hjärtat blir rätt och försöker att fokusera på vad jag faktiskt kan påverka.

År 2020 kommer garanterat inte att passera smärtfritt, lätt och enkelt det heller. Men jag blickar framåt med spänning och förväntan.

Så länge man kan sitta lugnt i båten den 31/12, med ljusa minnen i bagaget, en stor portion styrka och med hjärtat fyllt av kärlek får man vara mer än nöjd 💖

 

Avslutade detta år tillsammans med goda vänner. Utan barnen dock denna nyårsafton, då de var med pappor och kompisar. Ingen vinst på Bingolotto, men det borde ju enbart betyda att det blir en desto större vinst detta år...eller har jag kanske tur i kärlek istället 😉

 

 

 
 
Och ja, för er som är lite uppmärksamma...
innanför "den lilla svarta" döljer sig denna lilla nyårskaramell 
 
 
 
 
 
 
First selfie 💖
 
 
 
Ett sjunde underverk gror inom mig och är till våren kommen...hoppas jag 😍
 
 
 

Har jobbat idag efter en lång och skön ledighet, som nu är över, även om det blir lite ”gratis” långhelg här, skönt med en mjukstart.

Kraschar i säng snart…

Men vill önska er alla allt gott inför detta nya år 2020 och avslutar med en av de bästa texter som någonsin skrivits. Klockren på alla sätt och vis och jag ska försöka komma ihåg att nynna, lyssna och tänka mig igenom denna låt när de svajiga och mindre roliga stunderna kommer, för de kommer garanterat att komma…Kram på er!

 

 


Lev nu, dö sen
Okej
Jag säger lev nu, dö sen
Tänk inte något mer på morgondagen även om regnet ba' öser
Har varit där på botten, ja, det löser sig
Det skiftar snabbt även om molnen ligger över dig
Se mig flyga, se mig dyka, se mig glida runt
Rakt igenom, upp och ner, genom tid och rum
Har jag blivit dum? Finns inga hinder nu
Slutet av dagen, jag skiter i vem som vinner nu
Jag har inte någon tid för sånt
Jag måste flytta härifrån innan det blir för trångt
Jag säger som man bäddar får man ligga
Och jag kommer aldrig bli som dem
För nu tackar jag livet och höjer mitt glas
Jag tar inget för givet, baby, du och jag
För nu tackar jag livet och ingen jävel kan hindra mig
För vem har sagt att dagar som gått kommer igen?
Lev nu dö sen, lev nu, dö sen

Lev nu, skrik sen
Även om det är fattigt just nu, jag lovar att du blir rik sen
Och jag snackar inte materiella saker
Det är sånt som stressar dig och håller dig vaken
Ah, gör det som du gör bäst, gör bäst
Forma ditt öde, rid aldrig på någon hög häst
Se mig skratta, se mig gråta, se mig frälsa dem
Om inte det så har du aldrig riktigt älskat nån
Och jag har aldrig någon beef med folk
Mamma sa alltid till mig: "Petter, skit i sånt"
Jag sa, som man bäddar får man ligga
Och jag kommer aldrig bli som dem
För nu tackar jag livet och höjer mitt glas
Jag tar inget för givet, baby, du och jag
För nu tackar jag livet och ingen jävel kan hindra mig
För vem har sagt att dagar som gått kommer igen?
Lev nu dö sen, lev nu, dö sen

Lev nu dö sen, var dig själv
Tar de höger går du vänster, ah
Ser du gränser, tänker jag
Kan inte leva bakom stängsel
Lev nu, dö sen, var dig själv
Tar de höger går du vänster
Som man bäddar får man ligga
Och jag kommer aldrig bli som dem
För nu tackar jag livet och höjer mitt glas
Jag tar inget för givet, baby, du och jag
För nu tackar jag livet och ingen jävel kan hindra mig
För vem har sagt att dagar som gått kommer igen?
Lev nu, dö sen, lev nu, dö sen

 


RSS 2.0