bloglovin

Mammavecka, pappavecka...och flytt hemifrån

2019-07-21 | 16:48:09

En väldans lång tid sen, så fanns det en bloggare…Anna.

Men en dag fick Anna så hiskeligt mycket att göra, så bloggandet bara försvann, puts väck.

Så en dag fick Anna plötsligt en dag med aningens lite mindre att göra, och bloggandet återuppstod.

Skitfjantigt skrivet, men jag är ju lite fjantig och inser ju inte att jag är 40+ 🙈

 

Sedan sista har jag haft ett par veckors härlig semester tillsammans med ett gäng barn.

Inleddes väl lite sisådär med vädret, vi har ju poolen utanför. Supersmidigt, för så snart solen visade sig en sväng springer barnen glatt ut och tar sig ett dopp.

Sen är det sällan särskilt lugnt här ändå. Tonårskompisar dyker upp, det grillas och är riktigt trevligt att ha dessa bullriga tonåringar här, fastän ingen av de riktigt greppat vad plocka undan och torka lite rent efter sig betyder.

Men men, sånt är väl en tonårsmorsas vardag 😉

Nu har det även kommit in en tonårstjej i vardagen. Lite ovanligt, mamman var kanske inte riktigt förberedd på att sonen blivit såååååå ”vuxen”. Men det har han tydligen, och när det är en jättegullig tjej som uppenbarar sig så kan man inte annat än bli varm i hjärtat. Kärlek är ju faktiskt det bästa här i livet ❣

 

Två veckor går i en rasande fart och så var det då dags för två ”pappaveckor” och tillbaka till jobbet för mig. Väldigt ovant att inte ha småttingarna här på (en för mig) ganska så långt tid. I och med skiftgång och annat så är de väldigt ofta hos mig, och det blir liksom ett lite annat lugn här hemma utan en 7 och 6-åring (snart i alla fall) i huset.

Men det är ju såklart det bästa för de, med en ledig pappa och en arbetande mamma, så är valet ganska lätt vart de ska befinna sig dessa två veckor. En vecka har redan rullat på och på söndag dyker de upp igen. Fem arbetsdagar kvar för mig och sen en sista semestervecka, tillsammans med barnen. Jag ska inte klaga. Som nyanställd har jag fått det bra med tre veckors betald sommarsemester.

 

 

 
 
Kör hårt nu innan nästa semstervecka 👊 tur jag älskar mitt jobb 😍

 

Den veckan kommer dock innehålla många känslosvallningar. Hockeysonen ska flyttas upp till Falun. Boendet skrevs på i veckan och vi får tillgång till det redan i helgen som kommer. Den 5 augusti börjar hockeyn och 21 augusti själva skolan. Fyspass innan dess och ja, han kommer verkligen flytta hemifrån. Det har inte riktigt gått in, men nu ju närmre vi kommer blir det även tydligare och tydligare. Hur mycket jag än gläds för sonens skull. Han har hamnat där han helst av allt vill vara, det kommer bli en spännande, men tuff, utmaning. Men jag är säker på att han kommer att få det hur bra som helst. Lite hemlängtan ibland kanske (hoppas jag väl nästan på 😉), men det hör väl till. Det är mammahjärtat som kommer ha störst problem att anpassa sig, alla dar i veckan

Min lille ”hockeyunge” 💖

 

Ja så det kommer att innehålla en hel del resor fram och tillbaka till Falun den närmsta tiden, även om det även ska planeras in sol, bad och aktiviteter med de andra barnen, såhär i slutet av semestertider och sommarlov. För det får man väl ändå säga att det är när man kommer in i augusti. Några veckor kvar då, sen är skola och vardag i full gång.

Som Ledin sjunger…sommaren är kort. Det är den verkligen!

 

 

 
 
Vi var iväg en sväng och plockade jordgubbar. DET hör liksom sommaren till 😍
 
 
 
 
Tittade på lite djur...
 
 
 
 
 
 
...men sen kom värmen 😎
 
 
 
 
 

 Bad på "Playa Uggelbo"

 

 
 
 
Vi har fått en ny liten familjemedlem, lille Kurt. Så söt och go, tam och mysig 💗
 
 
 
Jag försöker "roa" mig med att träffa vänner och göra sånt man typ "aldrig hinner" i den stormande vardagen.
Så det har blivit lite bubbel, babbel och mys med goa vänner i helgen. Härligt att kunna "catha upp" lite när man inte setts på ett tag 😍
 
 
 
 
 

 När det väl är varmt och man vill sitta ute, får man flytta in på grund av all jäkla mygg. Det negativa med sommaren...alla insekter och flygfän 😒

 

 

 

 

Nej, ska väl gå och rensa nån gammal garderob nu, så man gjort lite nytta idag också...för imorgon ska det skrivas så fingrarna glöder 😊 En medicinsk sekreterares kall här i livet.

 

Kram på er!

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Har du slutat blogga ?

Svar: Nej, men ett litet uppehåll har det allt blivit ;-) Men jag återkommer inom kort :-)
Anna Silfver

2019-10-18 @ 07:48:24
Postat av: Ulrika

Du skriver bra och jag gillar att läsa ! Duktig är du det känns hoppfullt med såna som du .

2019-10-19 @ 19:36:40
Postat av: Linda

Jag saknar bloggandet!

2019-10-26 @ 22:09:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0