bloglovin

Stressa lugnt...

2019-12-15 | 12:05:32

 

 

 

Det börjar dra ihop sig på alla sätt och vis. Det känns jul, man andas jul, det ÄR jul.

Även om julafton är och kommer mest troligt alltid förbli årets stora dag, så består ju julen av sp mycket mer.

Personligen tycker jag att julen börjar redan vid första advent. Då kickas det igång och ALLT innan själv julafton är julen.

Julbord, bakning, städning och pyntning och sen ska man givetvis agera ”nisse” och fixa lite klappar också. Det är rätt hektiskt, men det mysiga väger över och jag vägrar låta mig påverkas av stress och press.

 

Bara två skoldagar kvar för kidsen i grundskolan, och sen avslutningsdagen, vilket är en av de bästa dagarna på året tycker mamman. Julavslutning i kyrkan brukar vara så himla stämningsfullt och berörande och i år har jag yngste sonen med i det traditionella julspelet. Milton har den ärofyllda rollen som Josef.

Lyckligtvis har jag fått semester denna dag, som i och med alla barn innebär sittning i kyrkan fram till en sisådär två-tiden på eftermiddagen. Men absolut en av årets höjdpunkter!

 

Hockeykillen kommer hem! Riktigt när han släpps från hockeyn, det återstår att se, men en jul hemma blir det i alla fall. Fyller år gör han också. Har ett par dagar till på mig att smälta att min lille ”hockeypöjk” blir hela 16 år på onsdag ❣

Tittar jag på honom, nu sådär närmare 180 i längd och skor större än störst. En ”jätte” med hockeyutrustning på som glatt kramar om sin mamma. Ja, då kan man ju liksom i alla fall lite ta in att åren har gått och att det är många vindar som har blåst och mycket som har hänt sedan den där dagen för 16 år sedan. 25 grader kallt och snö överallt.

Han har flyttat hemifrån, bara det är ju stort, men nej, i hjärtat är och förblir han alltid min lille Gaylord (japp så kallas han faktisk av sin mor, men historien kring det tar jag en annan gång) 😄

 

 

 
 
 
En liten tomtenisse har flyttat in hos oss. Han skriver brev och gör små hyss var dag. Rätt underhållande faktiskt 😄
 
 
 
 
 
 
Samlade för Jul med Ernst (the man of my dreams). Hur mysigt är inte det...var ju iallafall hur mysigt som helst tills TV4 släcktes ned 😩

 

 

 
 

 Bakning på g...

 

 

 
 

...och till andra advent fick vi njuta av bakverk från Silfver´s bakery 😋

 

 

 

 

Granen görs iordning 😍

 

 

 
 
Full fokus ❣
 
 
 
 
 
Vår lille Kurt testar sin juloutfit 😍
 
 
 
 
 
 
Julbord med jobbet...
 
 
 
 
 

...som gör att man orkar sista rycket innan lite julledigt 😛

 

 

 

Det är många gånger väldigt fascinerade att bo i en liten stad. Man förundras över hur andra hinner, orkar och har möjlighet på att lägga så oerhört mycket tid på vad omvärlden gör och inte gör. Nu menar jag inte kring faktiskt viktiga frågor som svält, krig, sjukdomar, klimatet, övergrepp etc. Saker som det faktiskt skulle behöva läggas betydligt mycket mer tid och engagemang kring.

Nej jag förundras över hur det kan tisslas och tasslas, skvallras och babblas kring de mest egentligen ointressanta, i alla fall för de det inte berör, saker och ting. Prata är väl en sak, men det är väldigt fascinerande hur människor snabbt klarar av att spekulera för att sedan snabbt dra egna slutsatser kring hur allting måste vara. Ja saker kan rent av bli till självklarheter om man bara får babbla runt tillräckligt länge och ofta om det.

Får ofta höra frasen ”hur hinner du med allting” och jag har nu kommit fram till att det är nog för mig väldigt tidssparande att inte ens försöka att hålla koll på allt vad som händer och sker i ”denna lilla stad”, att inte scrolla facebook/instagram var och varannan minut, att inte lägga näsan i blöt i sånt jag inte har med att göra och framförallt att lägga all min energi på det som är värdefullt i mitt liv, min familj, mina vänner och mitt jobb. Min familj kommer givetvis först i alla lägen men alla tre ”tingen” behövs för att få balans i livet.

Det är verkligen inte lätt att alltid fokusera rätt, men det ger så otroligt mycket när man lägger sin energi på det som faktiskt är väsentligt här i livet.

Livet i sig medför både stress och press, vare sig man vill eller inte, men det måste ju helt klart medföra ytterligare belastning om man även ska hålla stenkoll och ta ställning till alla andras liv och leverne.

Sköt dig själv och skit i andra, kan ibland ha en rätt schysst innebörd…😉

 

Kram på er och stressa lugnt inför stundande storhelger!

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0