So much to do, so little time...

2018-11-26 | 15:19:36

 
 
 

Så är det i livet för stunden.

Men så ser det väl å andra sidan ut för de flesta.

 

Inne på sista praktikveckan nu. Så jäkla trist, vill stanna här. Tur jag kommer att jobba så fort jag kan på samma ställe i alla fall. Annars får jag nog abstinens eller dör tråkdöden av att bara plugga och plugga. Men jag ska inte klaga. Tre veckor innan jullov och sedan bara EN termin klar. Sedan kan jag titulera mig som medicinsk sekreterare. Klappa mig själv på axeln och säga…I made it!!!

Men inte där än…

 

 

 
 
 
Love it...även om man blir lite trött emellanåt, fredag är och förblir bästa dagen och helgen alltid är välkommen!
 

 

Förberedelserna har börjat. Det närmar sig med stormsteg…JULEN!!!

 

 

 

 
 
 
 

Ni vet ju, jag är Grinchens raka motsats. Älskar julen!

Givetvis är stjärnor och adventsstakar redan på plats, och det pyntas lite till och lite till för var dag.

 

 

 

 
 
 
Lite klart inför advent. Så måste jag klaga lite om min "skadade fot", som aldrig läker. Skulle vilja gå i mina tofflor jämt, men känns ju lite fel med tanke på årstiden 😉 Inne på tredje (eller är det fjärde) veckan nu som sårskadad 😡
 
 
 
 
 
 
Flyttkartonger packas upp lite då och då, även om det går vääääääääldigt långsamt. Men det händer lite iallafall 😄
 
 

Första julmarknaden besöktes i helgen. Åvestbo Julmarknad. Lite av en tradition för oss att fara dit. I år var det extra fint med en lagom kall vinterdag med strålande sol och vitt på backen. Stämningsfullt!

 

 

 

 
 
 
Besök hos Tomten i Tomtebo. Milton tuff och pratade glatt med Santa, medan Filippa var aningen lite skeptisk...
 
 
 
 
 
 
Melwin och han klass 6 stod flitigt och sålde för att tjäna en slant till kommande klassresa
 

 

Black weekend i helgen, och grabbarna (tro det eller ej) ville dit en sväng. Det behövdes lite kläder till avslutningar och för att de helt enkelt blivit urväxta.

Albins stuga är äntligen färdig (kanske jag redan har skrivit om, minns inte) så lite inredning dit.

 

 

 
 

Albin har typ flyttat hemifrån redan 😉

 

Övningskörning av 16-åringen både dit och hem. Hemresa i halt väglag och mörker. Han är verkligen superduktig på att köra, men mammans nerver är allt lite klena. Men jag lär mig att ”andas” jag också, är väl bäst det 😉

 

 

 
 
 
Vincent, min lille "teaterapa" har haft föreställning i helgen. Himla duktiga barn det där 💖
 

 

Gymnasieval för Albin, och herregud vilken djungel det är med olika hockeygymnasium och ”uppvisningar”

Men nu är det sluttampen. Inga ändringar av valen fr.o.m. 1 dec, så det gäller att tänka till nu de sita dagarna och sedan är det ”bara” att vänta på besked.

Men nu till det mest nervösa för stunden. Albin ska till Östersund och visa upp sig för antagning till deras hockeygymnasium.

Fatta…Östersund!!! Det är ju skitlångt dit. 6 timmars körning enkel väg.

Vi hade inte sökt dit, men de kontaktade Albin och ville träffa honom. Känns inte som om man bara kan sumpa den chansen och Albin vill ju dit, så då ska han åka dit.

Logistiken är dock som vanligt väldigt svår att få ihop.

Minisarnas pappa jobbar, jag har sista praktikveckan och MÅSTE göra mina timmar. Att tur och retur (12 timmar totalt) på ett dygn kändes övermäktigt, och detta väglag är för mig aningen skrämmande. Innan helgen var jag fast besluten att jag skulle följa med honom på tåget. Snällt vänta en heldag i Östersund medan hockeysonen ”visade upp sig”.

Men igår insåg jag att det verkligen inte fungerade. Även om tre av barnen har ”pappavecka” är det ett par barn kvar att ta hand om och jag vet inte hur jag ska trolla in mina praktiktimmar om jag håller mig borta i över en dag. Börjar ju skolan nästa vecka igen och kan knappast sitta här då i tid och otid.

Men hockeysonen är tuff, och han ser inga hinder att ta tåget norröver på egen hand. Han fyller visserligen 15 år nu i december, men ändå är ”hönsmamman” lite brydd över att släppa honom bara sådär. Men nu är biljetterna bokade och klara. Nattåg dit med avfärd redan ikväll, hockey hela dagen imorgon och sedan nattåg hem till lilla Fagersta igen. Det blir tufft, inte så mycket sömn, men väl hemma igen kan han ju vila upp sig. Ibland får man ta i lite extra 😉

Pratade dock med ansvarig för denna try-out dag och för hockeygym igår, och han skulle ta väl hand om Albin under hans Östersundsvistelse. Hämta och lämna honom vid stationen, och de hade visst något vilorum vid ishallen så han skulle kunna vila lite också om det fanns ”dötid”.

Så det kommer gå bra intalar jag mig själv, och enligt ansvarige mannen så vår Albin långt ifrån den enda som kom utan förälder. Då kändes det liksom aningen lite bättre i mammahjärtat.

Ja, så nu är det bara att hålla tummarna…eller inte, vill jag ens att han flyttar till Östersund???!!!

Det löser sig, men jag har ändå huvudvärk och pulsen är hög (fjantmamman).

 

 

 

 
 
 
Bara att köra hårt nu gubben!!!
 
 
 
Kanske borde vila upp mig lite, MEN...
 
 
 
 

 

 
 
 
Kram på er!
 

 


Höstlovet...

2018-11-05 | 22:28:51

 

 

 

Har varit iväg… och kommit tillbaka. Vilken fantastisk Tv-pucks helg!!!

Superhäftigt att ha varit där. Känns som om jag var lika uppspelt som hockeygrabbarna över att få åka, eller i alla fall nästan.

Intressant att se alla dessa olika lag, jämföra kapacitet och inse att vinnarna, Göteborg var detta år helt outstanding!

Men vårt Västmanland då, de var ju skitbra!!!

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Västmanlands läns lag 2018 - 7:e plats i TV-pucken 
 
Albin #8
 
 

Slutade på en 7:e plats och det är bättre än vad Västmanlands län presterat på mycket länge. Ja ett riktigt bra lag fick de till och jag är övertygad om att grabbarna (och tränarna med) har haft en riktigt rolig tid och kommer hem med en erfarenhet rikare och lite bättre, helt enkelt.

Tar ett tag att smälta detta och även om grabbarna är trötta så är denna mamma det också. Jag är så jäkla nervös så fort Albin drar ut på isen.

Sen blir det ju knappast bättre av att en av Västmanlandskillarna fick en sån smäll att han fick åka akut med ambulans. Lyckligtvis var det ”bara” en hjärnskakning och han kunde lämna sjukhuset redan samma kväll, men ändå. En förälders värsta mardröm att se sitt barn bli liggandes på isen, inte veta ett skit hur det gått, och ja, jag tror hjärtat stannar en aning.

 

 

 

Jag och de små hade lite kvalitetstid mellan matcherna och underhöll oss på hotellet och med ett besök på Linköpings Flygvapenmuseum ❣

 

 
 
 
 
 

Både jag och Albin kom hem nöjda och glada igår, om än, som sagt, lite trötta. Kanske han lite mer än mig 😉

Ett suveränt anordnat evenemang som dessutom gynnade en god sak. Sponsrade Barncancerfonden 👌

 

 

 

 

Men jobb och skola idag. Eller nu har jag ju praktik, men tider och engagemang är detsamma som jobb. Skrivande hela dagarna. Vissa läkare går fort att skriva, pratar tydligt och ”ordentligt” medan andra är lite kluriga och kan ta sin tid. Men det hänger ju på erfarenhet det också, jag lär och jag lär. Men det finns många läkare, och de kommer och går 😉

 

Ska vila upp mig nu, ”alla barnen vecka” och full fart…men hjärtligt

 

Kram på er!


RSS 2.0