bloglovin

Sjukan hit och sjukan dit...

2018-06-06 | 17:52:00

Hej, här är jag med alla de sjuka barnen!!!

I fredags fick vi lov att fara in akut med Filippa, hon hade fruktansvärt ont i magen och feber som bara steg och steg.

Det hela började på torsdag kväll. Hon var tröttare än vanligt och hade ont i magen, vilket hon i och för sig har av och till varje dag.

Hon sov oroligt under natten, men å andra sidan är vi väl många som sover illa nu i denna värme, så jag kände inte att åka in akut var nödvändigt.

 

På fredagsmorgonen stack jag tidigt till skolan. Avslutningsdagen och jag ville inte missa den. Träffa det härliga MES (medicinsk sekreterare) gänget och önska glad sommar.

Det var tänkt att jag skulle lämna av de små hos pappan, men Filippa var så trött och ville inte resa sig ur soffan. Hon hade feber och ont i magen.

Pappa kom över och tog det därifrån.

 

Väl på skolan ringde Lasse och sa att han var på väg in till akuten med Filippa. Hon hade hög feber och ont i magen så hon grät.

Vi möttes upp vid akuten.

Ett litet tags väntande, sen blev hon inlagd på ett rum och undersöktes. Hon hade då över 40 graders feber och ont i magen och pannan sa hon. Tror det onda i pannan helt klart berodde på febern.

Prover togs, men de var alla normala.

Hon fick febernedsättande så febern höll sig mellan 39-40 grader.

Nej, ingenting avvikande hittades, och faktum kvarstod att Filippa hade det onde i magen kvar.

Det bestämdes att vi skulle åka hem. Hon kunde ju lika gärna äta febernedsättande och ta vätskeersättning hemma. Det är ju betydligt skönare hemma, och bara att åka in till Västerås sjukan igen om det eskalerar.

Det beställdes ett ultraljud av magen som skulle göras på måndagen.

 

Ett par dagar var lilla sessan krasslig, sen vände febern och på söndagen var hon betydligt piggare. Samma ont i magen som hon haft de senaste två åren, mer eller mindre, var dock kvar.

Så i måndags skulle alltså Filippa in och göra ett ultraljud av magen och Milton läggas in för att göra fasteprovokationen, som sedan ett para veckor redan var bestämd.

 

Jag och sessan till röntgen och Lasse skrev in Milton på avdelningen, där vi sedan samlades allihopa.

Både Filippa och Milton var piggelin och lekte högt och lågt, tills Milton bara kroknade.

Han la sig ner i sjukhussängen och somnade. Händer aldrig att han lägger sig för att sova dagtid.

Varm som en kamin och personalen började ta diverse prover.

Allt såg bra ut, men febern steg.

Ett himla virrvarr bland läkarna om och hur fasteprovokationen skulle göras. Det visar sig att de står och kliar sig i huvudet och säger rakt ut att de inte har en blekast aning om hur de ska gå tillväga och de fick inte tag på den doktor som ordinerat fasteprovokationen, och faktiskt visste någonting om den.

Det slutade med att vi skickades hem, för det visste helt enkelt inte vad de skulle göra.

Telefonsamtal sent på kvällen med läkare. Fortfarande ett stort frågetecken kring hur de skulle gå tillväga med allting, nu när han hade feber och allt. Hans ordinarie läkare påstod de inte fanns på plats.

Han hade vid senaste tillfället sagt att vi måste läggas in om Milton blev sjuk innan fasteprovokationen var gjord. Nu var han ju krasslig, och vi var redan på plats, men ändå skickades vi hem.

Klart jag ifrågasatte det och bokade själv upp en telefontid till eftermiddagen. Fick prata med en sköterska. Miltons ordinarie läkare var visst i tjänst och hade så varit dagen innan också, bara det att han rent fysiskt befann sig i Köping.

Sköterskan lämnade ett meddelande att läkaren skulle ringa upp, vilket han också gjorde.

 

Han var inte jättenöjd med hur allting hade hanterats och att de skickat hem oss. Men nu när vi väl var hemma fick vi instruktioner om att hålla koll på andning och feber och komma in direkt om det skenade.

Nytt datum för fasteprovokationen, förhoppningsvis under nästa vecka, så det blir gjort någon gång. Vilket läkaren tyckte vore bra. Resultaten av proverna vid ”svälten” som läkarna faktiskt kallar det (jag tycker det låter hemskt) ska skickas till Karolinska för analys, vilket tar 3-4 veckor, så givetvis vill vi få detta i rullning.

 

 

 
 
 
Liten trött pluppis 💕
 
 

Milton har nu piggnat till. Febern har gett sig och det står väl ganska så klart att Filippa och han delat på bacillerna.

Så himla konstigt tillfälle bara att det kom just när vi var på sjukan och bara sisådär direkt på bara en timme var han från speedad till däckad, skitskumt, men nu är han som sagt pigg igen.

Ny läkartid på måndag och hoppas på inläggning igen.

 

 

Filippa och ultraljudet då…?

Ja det kunde inte läkaren på avdelningen uttala sig om, utan de bilderna ska ses över av en gastro läkare, förhoppningsvis innan denna veckas slut.

 

 

 

 

I väntan på att kolla magen 

 

 

Melwins läkare i Västerås har sagt ifrån sig ansvaret vad det gäller det mesta kring Melwin, och numera ligger allt hos läkarna på Ackis.

Själv har jag beställt hem hans journalkopia från början till slut. Mest för eget intresse och jag anser att det är en bra dokumentation att ha, nu när det faktiskt finns möjlighet till det. En förmån patienterna inte hade tidigare.

Läkarna själva verkar inte vara helnöjda över att föräldrar (såna dryga som mig mest troligt) kan ta del av allt som står i journalen, men det är bara för de att ”gilla läget”. Får man så kan man…

 

Ja det är väl ungefär så livet har sett ut den senaste tiden för mig och min familj. Sjukhusbesök och en himla massa feber.

Men jag tror vi är på gång tillbaka nu 😉

 

 

 

 
 
 
 
Liten krasslig sessa. Den trötta mamman försökte duka upp allt möjligt gott för att locka till lite aptit, men nej, det fick jag mumsa i mig själv 😆 Se vilka fina blommor de plockade åt mig när jag gått sista skoldagen 💕
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lilleman, som var pigg på helgen, fick hänga med mamma en sväng till "beachen" och leka av sig, medans krassliga syrran var hemma med pappa.
 
Men vet ni, sedan hände något...
 
 
 
 
 
Jag tog mitt pick och pack och drog till landet 😉 Ett dygn med min finaste vän i världen och "bara vara". Bodde i min bikini och tillbringade mesta tiden i en solstol (därav den röda överlroppen, orutinerat varje jäkla år). Men även härliga promenader och sköna bad. Faktiskt precis vad min kropp och själ behövde just nu. Bubbel och babbel och energipåfyllnad...och en sill lunch förstås, bland det bästa som finns 💖
 
 
Jag har visserligen gått min sista dag i skolan och gjort klart min LIA, men har faktiskt en liten till detalj att färdigställa innan det blir sommarlov...på riktigt. En rapport om min LIA period, som jag jobbar på i detta nu, men ville klämma in en liten uppdatering kring mina barns åkommor, då jag får en del frågor. Ber om ursäkt att jag inte hinner svara på allt just nu. Jag har inlämning av rapporten på fredag, så det är lite tajt 🙃
 
 
Kram på Er!
 
 
 
Kommentarer
Postat av: Malin

Hoppas verkligen allt vänder till det bättre nu. Förstår det varit väldigt mycket för er. Krya på er Filippa och Milton. Håller tummarna för er!✊💝

2018-06-07 @ 11:48:27
Postat av: Malin

Hoppas verkligen allt vänder till det bättre nu. Förstår det varit väldigt mycket för er. Krya på er Filippa och Milton. Håller tummarna för er!✊💝

2018-06-07 @ 11:48:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0