bloglovin

Lugnet före stormen...

2018-04-03 | 22:30:00

Här swishade påsken förbi i rasande fart.

En mysig långhelg med alla mina juveler och Morfar och Mormor 💖

Förutom stopp i avloppet med resultat av avföring i ”hela” badrummet och bajsslangar dragna genom hemmet så har vi haft en lugn helg med mycket mys.

 

Tankat energi, vilket säkerligen var tur då vardagen sattes igång med katastrof fart och just nu är det allt annat än harmoni i livet.

I natt åkte Milton in akut till Västerås sjukan och är kvar där än.

Vi hade en lugn och skön annandag påsk. Pysslade och lekte här hemma, gick ut och njöt av solen och allt var faktiskt riktigt frid och fröjd. Glada barn, nöjd mamma.

Så på kvällen märkte jag att Milton blev tröttare och han började hosta lite smått.

Hans egna slutsats var ”det är inge bra att vara ute och leka, jag blir bara hostig”

Vi hade ju varit ute hela eftermiddagen, och jag tänkte även jag att han kanske hade fått i sig lite mycket kall luft, de ”röjde” ju en del.

Milton har sin astma och den gör sig tillkänna lite då och då. Dock brukar det mest vara vid förkylningar, så jag tyckte det var lite konstigt att han inte kändes varm och inte var snorig.

Andningen blev värre under kvällen och natten. Jag gav honom givetvis astmamedicinen, men det hjälpte inte ett skit. Vid tretiden ringde jag Lasse som fick komma och hämta honom och köra till akuten. Då var han riktigt ledsen och sa att han hade så svårt att andas och ont i bröstet.

Varför åkte jag inte själv? Jag hade fler sovande barn hemma.

 

Milton fick inhalera under natten och morgonen. Det blev lättare för honom att andas, men ändå en alldeles för snabb och ansträngd andning.

Prover har tagits, vissa med inte helt ok resultat. Vet inte i nuläget riktigt vilka och på vilket sätt.

Läkarna är själva förbryllade.

EKG såg bra ut men lungröntgen visade på något avvikande. Exakt vad har vi inte riktigt fått veta. De har uteslutit lunginflammation, men pratar lite om slem/vätska i lungorna.

Hans syreupptagning är dålig och de håller givetvis på att undersöka varför och han får syrgas, och även dropp.

Hans blodsocker var tydligen högt, men sen har jag inte hört något mer gällande det och/eller någon diabetes.

Visst är han uppe på benen ibland, men orkar bara leka i sisådär en 10 minuter, sen vill han lägga sig igen.

Ja, mycket mer om det kan jag inte skriva, för jag vet helt enkelt inte mer än så.

 

 

 

 
 
Undersökning av liten Milton 😔
 
 
 

Jag åkte inte dit idag, då vi inte hade en blekaste aning om att det var så pass allvarligt att han skulle läggas in. Vi tänkte väl att det var hans astma som spökade ”igen” och att lite inhalering skulle göra honom gott.

Nu verkar det som att det legat ett annat fel dolt bakom astman. Att läkarna helt enkelt trott att det ”bara” var astma han hade, men det är alltså något annat som spökar som läkarna idag inte kunnat säga oss klart vad det är.

Imorgon förmiddag åker jag till Milton. Vill prata med läkarna själv. Har många frågor. Kanske kan de i nuläget inte besvaras, men jag vill i alla fall ställa de.

Av erfarenhet vet jag att man som föräldrar kan höra och tolka läkarnas ord lite olika. Givetvis har jag och Lasse haft kontakt kontinuerligt hela dygnet och jag känner mig fullt trygg i vad han återberättar. Men det kommer oftast upp olika tankar och frågor hos var och en.

Och jag läääääääängtar så efter min lille lilling. Min tappre lille kille som blivit stucken som en nåldyna idag, som kämpar på med snabba andetag och som fått varit med om mer på en dag än under hela sina 4 år, tror jag.

 

Melwins läkare har semester över påsklovet så honom kommer vi att höra ifrån under nästa vecka.

Klart vi ska ha lite att fundera på…

 

Lugnet före stormen, ja efter en relativt lugn påskhelg kom nu alltså stormen…

 

 

Jag återkommer, Kram! 

 

 

 

 

Kommentarer
Postat av: Moa

Men stackars liten, hoppas att han mår bättre snart och att de hittar problemet!

2018-04-04 @ 19:36:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0