Jag blir stark av motgångar jag...

2015-07-30 | 10:16:26

 

 

 

Detta är garanterat en sommar vi sent kommer att glömma…och då syftar jag inte på vädret.

För er som troget följer min blogg så minns ni kanske att jag skrivit om vår flytt och satsning på det som helt klart var vårt drömobjekt.

Satsningen sket sig och vi har sedan dess letat vidare efter annat boende.

 

Förstår att det kan tyckas både märkligt, idiotiskt och helt tanklöst att sälja sin bostad utan att ha något annat klart.

Men vi hade liksom inget val…Eller jo, ett val har man ju alltid. Men om vi nu ville gå vidare och ro i land vår drömbostad, så krävdes det att vi kunde bevisa att vår dåvarande bostad kunde säljas.

Sagt och gjort, vi satsade!

Det sket sig i sista stund. Och vi kunde inget påverka, bara stå och se på…

Helt klart tungt, vår dröm blåste iväg, men det är väl som man säger, ”bara att bryta ihop och komma igen”

Och det gjorde vi…

 

Bodde lite här, bodde lite där, semestrade lite hit, semestrade lite dit ;-)

Har levt i våra resväskor i snart två månader nu, och det är väl ok så länge det varit sommar och semestrar, då reser man ju liksom runt ändå. Men hösten närmar sig nu och det går fortare än man tror…

Vi hittade ett hus, vi funderade länge och väl, vi slog till.

Blev lovade att komma in snabbt, och vi skulle börja renovera. Sätta vår prägel på huset och börja bygga upp det som skulle komma att bli vårt drömhus.

Hoppet tändes igen och för första gången sedan vi sålt vår bostad kändes det som att turen vänt, vi började se ljuset igen och ett slut på allt kringflackande med resväskor och påsar.

Men det var falska förhoppningar, åter igen och oturen hade då inte alls försvunnit.

Det visade sig att sälja ett skilsmässohus innebar en hel del krångel…krångel som kostade oss som köpare både tid och pengar. Som båda är en bristvara!

 

Tålamodet tryter och nu känns det ”fucking jävla skit” igen ( milt uttryckt )

Tillträdet är framflyttat, renoveringen måste låta vänta på sig och det som skulle kunna komma att bli vårt drömhus känns nu mer som en ”pain in the ass” :-(

Är så innerligt trött på allt krångel, så ledsen över att mina barn måste kuska runt från ställe till ställe och att vi aldrig hittar vår fasta punkt.

Eller ja, vi tror oss göra det, men så skiter sig allt…

Man blir stark av motgångar…javisst, men nu får det faktiskt räcka och ta och vända åt det bättre, Snälla!

 

Som vanligt när det krisar lär man sig vilka som är ens riktiga vänner, de som finns där, även när vi inte är på topp, även när vi inte kan bjuda in och inte har förmågan att öppna våra dörrar till ett fint och välstädat hem och till dukat bord.

Vilka som verkligen menar vad de säger, bryr sig och förstår att det är rätt tärande att bo 8 personer i en tvåa, inte helt lätt att laga middagar, inte helt lätt att få tvätt tider till det jätteberg av tvätt som ändå infinner sig, inte helt roligt för barnen att inte kunna gå ut och leka när som helst, hur som helst, att inte ens ha sina leksaker/spel och tillhörigheter hos sig.

Nej, är det någonting jag verkligen lärt mig att uppskatta denna sommar, dessa snart två månader, är ett eget hem, riktiga vänner, och mina fantastiska barn och underbara sambo. Inte surar barnen för att de fått knö ihop sig alldeles för många i en bäddsoffa, för att de inte har sina spel och saker hos sig, att de inte kan ta hem kompisar lika lätt.

De tar det som det kommer och ser det positiva i det hela. Det är ju trots allt lite mysigt också, att sova alla tillsammans, att konstant göra saker ihop, att liksom vara som en enda klump 24/7 ;-)

Man kan verkligen lära sig en hel massa av sina barn, DE är fantastiska!!!

Har säkert stärkt oss alla, har säkerligen lärt oss alla att uppskatta saker och ting på ett litet annat sätt…

JA, man blir stark av motgångar…men NU vill vi ha ett hus, så det så!!!

 

 

 

 

 Eftersom vi har fantastiska människor omkring oss som insisterat på att jag och Lasseman behöver ett "break", behöver komma bort ett slag, behöver lite tid tillsammans, bara vi, bara en kort stund...så gör vi nu slag i saken, och sticker iväg, bara han och jag, bara ett dygn. Men det första dygnet tillsammans, ensamma, bara han och jag...på fyra år, så det kanske är på sin plats ;-)

Vi ska tanka energi, ladda om och komma tillbaka med nya krafter och ta tag i livet men nya tag :-)

 

 

See you!

 

 

 
 
 
Bara han och jag...idag <3 Mannen i mitt liv, min hunk <3

 

 

 


Ute på turné...

2015-07-29 | 10:01:40

Två veckor som skenat iväg…våra semesterveckor med alla barnen :-)

Stora familjen på turné och det blev verkligen lite hit och dit och hur som helst…

Vädret började ganska så bra, så vi inledde med att åka på små båtturer här runt omkring.

Från Ängelsberg till Fagersta, Ängelsberg mot Virsbo, ja dit solen sken helt enkelt.

Poppade musik och badade från båten, solade och fikade gotte. Till och med mamman badade i sjön, så då var det fint väder, det lovar jag ;-)

 

 

 
 
 
Kusinmys med bad och go´fika :-)
 
 
 
 
 

 

 

 

Båtlivet :-)

 

 

 

Men så bestämde sig det fina vädret för att försvinna ( för gott känns det som ) och den lilla båten byttes ut mot stor kryssare.

Eller i alla fall var det tänkt så.

Stora familjen packade i sig i lilla bussen och drog mot huvudstaden.

Men lantisarna räknade inte med att det skulle vara vägbygge i storstan och totalstopp in mot båten.

Tiden gick, vi stod still i kö, och båten lät inte vänta på sig…

Snopet att komma fram och se att båten fortfarande ligger vid kanten, springer in för att mötas av att incheckningen precis stänger och en mindre trevlig farbror som skriker ut att incheckningen stänger 17.20, ”No matter what”…typ!

Molokna familjen deppar en liten stund men tar sedan nya tag och bestämmer sig för att göra storstan ett dygn innan nästa kryss går.

Tar in på hotell, shoppar kläder till små gossar och tonåring som vuxit sig mega lång över sommaren och helt plötsligt bara har byxor modell knickers ;-)

Äter gott och känner på storstadspulsen. Mysigt och häftigt, men alla rörande överens om att lantisar vi äro och vill inte bosätta oss i storstan i alla fall…även om tonåringen mycket väl kan tänka sig det framöver :-)

 

Åker denna gång I GOD TID till terminalen, checkar in och vips så är vi ute på stora havet.

Äter ( ännu mera ) gott, shoppar taxfree och spelar bort pengar på automater. Men skoj, det har vi!

 

 

 

 

 

Stora familjen på turné <3

 

 

Kommer åter tillbaka till "landet", regnet står som spön i backen och det liknar mer höstlov än sommarlov.

Roar oss med bad inomhus. Inte direkt ensamma vid den tanken, folk överallt…men glada barn ger glada föräldrar, och mamman med ”badhusskräck” biter ihop och plaskar runt i vattnet med både stor o liten unge ( men tänker i sitt stilla sinne att inget går upp mot ett dopp i sjön ) ;-)

 

Vädret svek oss, plånboken är tom…men två veckors semester med stor familjen blev bra och vi hade två skojiga veckor och sååååå härligt att bara vara tillsammans, utan måsten, utan tider att passa ( förutom båten då, och det sket sig ju ;-) )

 

Gossarna tre forsätter att semestra, nu med pappan, och mammahjärtat längtar nästan ihjäl sig och hoppas att dessa två veckor nu går snabbare än snabbast…!!!

 

 

 Kram på er!

 

 


IDAG ÄR DET ROBINS FÖDELSEDAG!!!

2015-07-10 | 03:32:08

För exakt 13 år sedan slungades jag in i en värld som för mig var helt okänd.

Jag kunde titulera mig förälder, mamma…

Hade ingen som helst erfarenhet av barn, inga syskon och valde hellre djur framför skrikande, dreglande små varelser som helt klart verkade ta upp all ens befintliga tid och sätta ens hela tillvaro i obalans.

Nu var jag där, min allra första skrikande lilla dreglis tittade ut och vände hela min värld upp o ner, milt sagt…

 

När jag väl hade kommit över förlossningen, som var smärta utan dess like och innehöll allt som jag aldrig kunnat föreställa mig, så fick jag lov att ta itu med denna lilla parvel till varelse. Han som konstant skrek, bet tag som en liten glupsk piraya i mina bröstvårtor och bajsade illaluktande sörja dag som natt.

Hett och jäkligt var det, och myggigt och knottigt så snart man klev ut och försökte svalka sig i skuggan.

Brösten ömmade och sömnen var minimal…så ja, jag frågade mig både en och två gånger vart returen av såna här skrikande dreglisar egentligen fanns?!?!

 

Men mitt i allt detta så hade jag även hamnat i något slags euforiskt tillstånd av kärlek, ömhet och total lycka över att denna underbara, vackra, perfekta lilla människa hade hamnat just i min famn och var just mitt ansvar att vårda och ta hand om efter bästa förmåga och älska gränslöst och villkorslöst.

Att just jag hade fått äran att bli mamma, för första gången i mitt liv, till denna fantastiske lille son.

 

Han är inte längre någon liten dreglis men han kan fortfarande göra mig galet frustrerad och sjuk av oro.

Men den enorma kärleken och totala lyckan över att få vara mamma till denna enastående kille, överglänser allt annat och jag är så stolt över min kronprins.

Min smarta, kloka, insiktsfulla kille med huvudet på skaft och som gillar allt som går snabbt framåt. Han är från och med idag inte ”bara” min son, han är min TONÅRSson och jag kan stolt titulera mig tonårsförälder och med skräckblandad förtjusning inse att jag ( tillsammans med sonen själv ) tar klivet in i en helt ny värld…

 

 

STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MIN ÄLSKADE ROBIN <3 <3 <3 INGEN ANNAN ÄR SOM DU OCH JAG ÄLSKAR DIG…STJÄRNSTOPP!!!

 

 

 
 
 
*** ROBIN FREDRIK 2002-07-10 ***
 
 
 
 

 

Du lilla stora son 
med hjärta av guld! 
Snäll, omtänksam,  
finurlig, humoristisk. 
Förmåga att se det lilla 
och göra det till det 
stora. 
Går din egen väg, 
följer det 
du tycker är 
viktigt. 
Inte rädd att ge 
en kram om än nån ser 
Ja vill ge dig fortsatt 
livsmod och en hand full 
med lycka, i en värld 
som skrämmer mitt 
mammasinne ibland! 
Fast du nu är stor 
ser jag ibland den lille 
killen i Batman dräkt 
gömd i den stora. 
Ett mammahjärta kan inte 
ordna allt, fast det vill! 
Önskar bara att du 
ska må bra och trivas och fortsätta 
vara den fina kille som du 
alltid varit!

Det är just såna som du 
som får världen att lysa ibland. 

 


Rapport från höstrusket...

2015-07-09 | 15:20:16

Fryyyyyyyyser!!!!! Sitter och kurar i stugan och ser ut över ett dystert juli väder...Vad hände liksom???
Vart tog den fina lilla sommaren vägen ?!?!
 
 
 
 
 
 
 
Kallt och ruggigt och regnet varvar mellan att fullkomligt ösa ner och att sedan övergå till sån där finare variant, kallt dusch regn ;-)
Inte särskilt skoj alls faktiskt och hitills har det blivet ett par turer till Karlstads inomhusbad, Sundstabadet
 
Ett jättetrevligt upplevelsebad, och igår hade de kvällsöppet så att även Albin hann att hänga på en sväng. Badade till närmare nio tiden, och sen bara hem och "kasta ikull sig" och härligt trötta barn som somnade sött :-)
 
Idag blev det Brunch på Ikea, superbilligt så det är ett jättebra alternativ till att kuta omkring på en regnig och blöt camping med två små i släptåg och försöka diska och fixa allt som hör frukost och lunch till ( har en stuga utan vatten )
39 kr för vuxen och 19 kr för Filippa, inte särskilt dyrt direkt för en stor frukost/lunch buffé :-)
 
Sedan blev det att titta på ett ispass och inte vilket ispass som helst. Tränare var bland andra SHL stjärnan Magnus Nygren, och de levererade ett kanon bra träningspass.
Mycket skott och passningsträning, vilket är perfekt för Silfver #6 som behöver jobba på mer armstyrka och hårda skott ;-)
Magnus avslutade med att själv skjuta ett slagge ( slagskott ) och det small så det hördes över halva Karlstad tror jag...misstänker att grabbarna blev lite impade ;-)
Inte var dag man blir tränad av sin idol, så Albin var skapligt nöjd!
 
 
 
Ett litet bildspel på Silfver in action ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Att bli tränad av Sveriges bästa back, Färjestads Magnus Nygren...kan det bli bättre?!?!
 
 
 
Superhårda is- och fyspass, skavsår på fötterna och somnar som en klubbad liten säl på kvällen...men inte en endaste suck, inte någon gång att han klagar, han bara ler och har skitskoj :-)
 
 
 
ALBIN, Du är BÄST <3 <3 <3 
 
 
 
 
 
 

Från Leksand till Karlstad...

2015-07-07 | 23:30:59

 

Så har då hockey killen i familjen fått känna sig som en "leksing" på isen ;-)

Albin har nu avverkat en veckas hockeyläger i Leksand och det gick ju galant, fastän han inte stått på isen sen i april...

Full fart på skridskorna och en massa skoj har de haft, grabbarna...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medans somliga höll sig mest i en kall ishall, har vi övriga i familjen haft hetta, sol och bad och röjt järnet under en veckas tid vid Leksand Sommarland :-)

 

 

 
 
 
Milton räds inte de stora rutschkanorna han inte...
 
 
 
 
 
 
 
 
...han verkligen älskar att bada och är som en fisk i vattnet :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
Tok Melwin, som även han håller sig mer i vattnet än på land :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
Sessan chillar lite efter badet...
 
 
 
 
 
 
 
 
...innan det var dags att åka karusell istället
Filippa är en riktig karusell tjej och var inte bang hon heller ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
Robin och lille Vincent ( som var precis på längdgränsen att få åka ) var riktigt modiga och slängde sig ut i linbanan Zipline höööögt upp i luften...
 
 
 
 
 
 
 
 
Flygande Robin
 
 
 
 
 
 
 
 
Flygande Vincent
 
 
 
 
 
 
 
 
Albin hann hänga på oss sista dagen in på Sommarlandet och kunde röja loss han också :-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Skönt att byta ut kyla och is mot lite sol och bad också ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
Lilling spekulerar ;-)
 
 
 
 
 
 
 
Min sommar tös
 
 
 
 
 
 
Melwin som vann en "liten" boll :-)
 
 
 
 
 
 
 
Hockey hunken...
 
 
 
 
 
 
 
...och tonårs hunken 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min aningen smått galna familj <3 <3 <3 
 
 

 

Har nu bytt ställe…

Från soligt och tokvarmt Leksand till regnigt och blåsigt Karlstad ( solen lyser alltid i Karlstad??? )

Fast det inleddes riktigt bra med sol och tokvarmt även här, då vi kom i söndags, men över natten till måndag slog det om totalt och vi vaknade till ösregn och stormvindar.

 

 
 
 
Ett kvälldopp i Vänern på söndagen hann vi i alla fall med innan regn och rusk tog över :-(
Milton som numera ständigt bär på sin kära Traktooooooor...
 
 
 
 
 
 
 
Lek i sand och vatten är ALLTID skoj :-)
 
 
 
 
 
 

Så vaknade vi upp till en helt annan väderlek :-(

 

 

Regnet har nu upphört och solen tittar åter igen fram, men det blåser fortfarande stormliknande…

Ja ja, jag och minisarna roar oss rätt bra ändå.

Kan man inte bada ute så får man ta sig inomhus istället och igår körde vi ett eftermiddagspass vid Karlstads upplevelsebad, riktigt trevligt faktiskt.

Inte helt lätt att hålla reda på den ”vilde babyn” ( Milton ) bara. Är ju själv med minisarna och Milton är verkligen mer vild än tam och helt orädd. Drar med lätthet precis vart han vill när han vill och bryr sig knappast nämnvärt om vart mor och syster befinner sig ;-)

Så det var lite pass att hålla koll på de små vid alla bassängerna, tack och lov att det finns armpuffar :-)

Milton, den lille rymmaren, har ju redan hunnit ”försvinna” på campingen så personalen blev involverad och åkte runt i elbilar och letade efter honom…

Han och syster satt så fint och lekte i en leksaksbil modell större och jag passade på att springa in och kissa lite snabbt…skulle jag inte ha gjort.

När jag kommer ut från toan är lilleman puts väck och Filippa säger, även hon lite oroat, att ”Milton bara gick”

Hur snabbt kan en unge egentligen komma på max en minut?!?!

Men han var verkligen totalt borta, och paniken var ett faktum!

 

Så efter ett tag ( vilket kändes som en evighet ) kommer en norska med honom och säger att hon hittade honom upp vid receptionen…vid godiset!!! Givetvis, vår lille ”Snaske” är och förblir vår lille ”Snaske” tydligen ;-)

Slutet gott allting gott i alla fall!

 

Vad gör vi då i Karlstad egentligen…igen liksom, var ju här även förra sommaren och i höstas med. Hockey läger förstås!

Färjestad CCM HockeyCamp

Lite av en special vecka denna vecka, Challenge week. Tuffare, hårdare än de andra veckorna, för att kunna visa grabbarna vad en satsning mot den yttersta svenska eliten kan innebära och vad som krävs för att bli en hockeyspelare på elitnivå.

Och visst var det hårda och krävande ispass allt, men Albin han gillar sånt och kämpar på skitbra.

Somnar sött om kvällen och sover gott om natten kan man säga ;-) Lite trög att få fart i på morgonen bara, men vem är inte det halv sju på sommarlovet ;-) De kör hårt från 07 på morgonen till 18 på kvällen, med en blandad kompott av ispass, fys träning, team building, skott träning och andra aktiviteter.

Träningar med SHL och NHL spelare som tränare, då fokuserar man och tar i :-)

Han verkligen ÄLSKAR hockey, min Albin, så den här veckan passar honom perfekt!

 

 

 

 
 
 
 
FAIK grabbarna som är på FBK:s hockey camp 2015
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De kör stenhårt och svetten sprutar...men han älskar´t, han bara älskar´t 

 

 

 

 

Efter regn kommer solsken och det börjar ordna upp sig här i Karlstad :-)

Vår fina middags view

 

 

 

 

 

 

Och sen lite efterrätt med min sötnöt...som "rättvist" delade ut till sig och mamma ;-)

 

 

Nej nu är det bäst att sova, för upp i ottan imorgon igen då och väcka världens finaste hockeykille!

 

 

SommarKram på Er!

 


Här är vi...igen ;-)

2015-07-02 | 09:30:00

Jag vet, det var evigheter sen…man skulle kunna tro att jag lagt av!

Men klart jag ska blogga, ber om ursäkt för detta avbrott, men  det var nödvändigt…

Den rätta känslan har inte velat infinna sig och jag har heller inte kunnat skriva öppet, och då liksom la jag det lite åt sidan.

Fast bara för ett tag, nu har jag tänkt ta tag i det hela igen :-)

 

Mycket som hänt…

Får väl börja med det ”största”!

Vi har flyttat från huset vårt, till…igenting faktiskt ;-)

Helt galet, jag vet, men det blev så…

Vi hade ett objekt på gång, som vi spanat på länge, länge. Räknat och kalkylerat, tittat och funderat på i nästen ett helt år!

Det var vårt drömhus, dit skulle vi bara och vi var sååååå nära.

Men så kom den där andra spekulanten, sådär i sista sekund, med mer pengar, med mer kraft…och slog till, och vår dröm försvann.

Det var hårt…

Ni vet, när man kämpat för något så länge, varje dag och liksom vigt sitt liv till att det måste gå.

Vi föll på målsnöret, och det var hårt…

 

Drömmen hade inneburit jobb för mig, rum nog till alla barnen, stor gård, frihet…

Vi satsade allt, sålde allt, för vi skulle dit, så var det bara!

Men hur är det man säger nu, friskt vågat, hälften vunnet…fast i vårt fall blev det nog absolut inget vunnet.

 

Kollar givetvis på nya objekt, gör nya kalkyler, funderar och tittar lite till.

Måste ladda om, även fast det känns bittert…

För inget är som ”VÅRT HUS”

 

Är i skrivande stund på semester…hänger i Leksand :-)

Albin går på hockeyläger här och vi övriga röjer på Sommarlandet, doppar oss i kalla Siljan och njuter för fullt av den underbara sommarvärmen som slog till och kom till oss lite lämpligt såjär när vi är på semester *love it*

 

Men visst har vi hunnit med en del innan vi hamnade här…såklart ;-) Var ju evigheter sen liksom!

 

Har varit på klassresa med liten Vincent, ända till Säterdalen faktiskt.

Blött och ganska så kallt men med många djur och glada barn som värmde :-)

 

 

 
 
 

 

Många sommaravslutningar har det blivit...

Först ut var Filippa och Milton med sin förskole avslutning :-)

 

 

 
 
 
Filippa och Milton firade in sitt "dagis" sommarlov
 
 
 
 
 
 
 
 
 Vincent hängde på och mumsade gott :-)
 
 
 
Sen var det dags för skolavslutningarna i kyrkan.
Alltid lika fint och med roliga inslag och många skratt :-)
Första ut var lågstadiet där jag har prinsarna Melwin och Vincent
 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och sist, men absolut inte minst, var det dags för "de stora" barnen i mellanstadiet att ha sin skolavslutning...

 

 

 
 

Albin bytte hockey kläderna mot "finstassen" dagen till ära ;-)

 

 
 

Bästa vännerna Albin och John börjar sexan till hösten och blir "störst" på hela skolan :-)

 

 
 

Albin och bästa fröken Mira ser nog båda fram emot Sommarloooooooov!!!

 

 

Kom även en hel del tårar, kronprins Robin slutar sexan!!!

Fatta, när blev han såååå stor?!?!

Nu väntar högstadiet...läskigt ( tycker mamman ) sköööööönt ( stycker sonen )

 

 

 
 
 
Robin, mer än redo att ta klivet upp i högstadiet...men lite vemodigt är det allt att klassen splittras och de goda vännerna skiljs åt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så grymt bra jobbat min fina goa Robin, är galet stolt över dig och allt du åstakommit dessa första 6 skolår!  **** ÄLSKAR DIG ***
 
 
 
Sommarlovet inleddes med att jag och Robin drog till storstan och besökte Gröna Lund...
 
 
 
 
 
 
...där turgubben vann såklart ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
...och vi såg på Sommarkrysset...live ;-)
 
 
 


Vackert väder, underbar unge och en toppen helg tillsammans i Stockholm <3
 
 
 
 
 
 
 
Vi har grattat Lasseman som fyllt en massa fler år...
 
 
 
 
 
 
Och Minisarna...ja de hänger liksom bara på de ;-)
 
 
 
 
 
 
 

Men nu ska vi traska vidare och utforska Leksand...
 
 
 
 
 
 
...och kyla ner oss då och då i en ishall ;-)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hörs inom kort...hoppas jag ;-) KRAM på ER!

RSS 2.0