bloglovin

Ditt och Datt och mamman har fått fnatt...

2013-11-14 | 22:09:00

 

”Snaske” gör verkligen skäl för sitt smeknamn och äter mer än gärna ofta och mycket. På natten ska han ligga tätt, tätt intill och ha en tutte väl i närheten, redo, bara att "hugga tag i" när hungern sätter in.

Nu de senaste dagarna har han blivit lite täppt i näsan på natten, vilket lett till att det varit svårt att ligga ner och amma honom, då han måste komma i en mer upprätt ställning

Sessan tillåter mig absolut inte att lämna sängen, det känner hon direkt, även om hon verkar sova tungt.

Går jag upp med Snaske kommer hon strax efteråt, oavsett om det är mitt i natten eller inte.

Så det blir till att sitta i någon halvkonstig ”sovställning” med snaske i famnen och hålla sessan i handen.

Sömnen blir halvdan…

Snaske bajsar och både jag och sessan kliver upp för att byta, man somnar om, för att sedan bli väckt av antingen snaske som vill amma eller sessan som vill ha välling.

Så ja, jag är aningen trött ;-)

Närmare 6 månader med mer eller mindre sömnlösa nätter börjar väl göra sig gällande.

Tack och lov för kaffe, denna magiska dryck, och Coca Cola inte att förglömma :-)

 

 

Sessan är högt och lågt och den mest intensiva lilla tös man kan hitta tror jag ( intygat och bekräftat även av mina vänner ;-) ) Och sova är ingenting för henne, utan en strid för att ens få henne att ta en halvtimmes vila på dagen.

Inte helt van vid det är jag, och känner mig ibland som en förstagångsförälder...

Gossarna fyra var alltid så lätta att lägga, på dagen, såsom på kvällen. De kunde sova middag ett par, tre timmar ibland under dagen, och ändå somna gott vid åtta tiden på kvällen.

Men det är väl som de flesta säger...jag har en liten tös nu!

En väldigt envis, målmedveten och bestämd sådan ;-)

 

 

 
En busig och ack så bestämd liten "dam"...vår alldeles egna Vilda Matilda och Skrik Berta, som man älskar helt galet mycket, och som kan vara sådär otroligt, fantastiskt söt och gosig, som bara små underbara sessor och prinsar kan <3

 

Känner mig smått galen ibland, vet varken ut eller in och allt känns bara så förvirrande.

Försöker tanka klart, andas, ta det lugnt och bara ta allt som det kommer.

Inte fundera så mycket på om, utifall och kanske...men det är svårt!

 

Vet att jag ska fokusera på allt som är positivt i livet, MINA BARN, MIN FAMILJ, MINA VÄNNER, ALLA DE JAG VERKLIGEN BRYR MIG OM!

Men ibland känns även det svårt, hur mycket jag än älskar de…

 

Jag vill också ha avlastning ibland, vill också få sova ut, eller ok i alla fall en hel natt någon gång…Nej, det går ju inte det heller, Milton måste ju få äta.

Men gå på toa i fred kanske, är det för mycket begärt…???

Jag duschar tillsammans med sessan, för hon kan verkligen inte vara själv en halv sekund ens för tillfället.

Stackars liten, hon påverkas väl hon också av allting omkring henne.

Milton i sin "sitter" precis utanför duschen, så man snabbt kan stoppa i nappen om det kniper, vilket det oftast gör ;-)

Att gå och pissa och även när man gör nummer två görs naturligtvis med sessan ivrigt påhejande.

Jag vet, jag vet, jag är absolut inte ensam om detta...en småbarnsförälders eviga dilemma liksom!

 

 

Avundas de som har lite hjälp att ta till ( utöver pappan då, som i naturliga fall finns närvarande dag som natt i en fungerande familj )

Mina barn har en cancersjuk mormor och de två minsta en farmor som de typ aldrig ser skymten av.

Mormor gråter och vill inget hellre än att hjälpa till, men hon kan ju inte…Försöker träffas när Mormor har en ”bra dag” och har någon liten kraft kvar att träffa sina barnbarn. Att cancerbehandlas är ingen bagatell, inget man bara gör sådär, men hon kämpar, och hon vill ha kontakt med sina barnbarn, trots allt, trots kampen mot den djävulska sjukdomen.

 

Tycker synd om barnen som knappt får någon kontakt med sin släkt...

Är det inte bra för barnen att även få kontakt med någon från den ”äldre generationen”???

Ser då och då annonser efter en Farmor/Mormor. Föräldrar som precis som jag söker lite avlastning i vardagen och någon äldre förebild att ”ge” barnen. Samt att barnen säkert tycker det är helskoj med någon som tar med en på promenader, skogsutflykter, bakar och liksom bara umgås med de en stund.

Mina fyra äldsta har en sådan Farmor, så det är väl tur, och Mormor har ju inte alltid varit cancersjuk.

Kanske skulle göra en sån där efterlysning, kanske finns någon som inte vill annat än att ”skämma bort” små söta, rara barn ;-)

 

Var i veckan på ett roligt samtal med Melwins fröken, utvecklingssamtal kallas det väl...

Har ju varit lite fundersamt hur det ska gå för Melwin nu när han börjat skolan och allt, med tanke på hans bakgrund och allt han gått igenom i och med hans cancerdiagnos.

Men det verkade gå riktigt bra för honom och det var så himla skönt att höra hur väl han hänger med och hur bra han klarar allt.

Självklart kan vi inte blåsa faran över ännu, det kommer ju givetvis sättas mer press på honom ju högre upp i skolan han kommer, och många faktorer spelar in.

Men att få en bra start i skolvärlden är ju jätteviktigt och att han verkar klara av de uppgifter han ställs inför och uppfyller de förväntade kraven, det var riktigt skönt att få höra!

Så stolt mamma över sin Melwin prins, som kämpar så bra!!!

 

 

 

 Melwin bjuds på fika och testar en hjortronbakelse på Hembygdsgården

 

 

Har varit till Lövparkens trädgård och hittat lite höstfint och kreativiteten gick loss totalt här hemma.

Så mysigt att fixa till det med lite ljus i huset, som dessutom värmer gott i höstrusket, börjar bli riktigt kyligt tycker jag allt.

Och dessa kan man lätt piffa till sedan så de blir riktigt juliga...

Endast två helger kvar nu innan första adventshelgen, så det gäller att börja planera så man är lite på gång och kan gå "all in" när juletiden verkligen startar, vilket är en av de bästa tiderna på året, lätt! *Love it*

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Dags att testa årets första glögg också :-)

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
Kram till er alla!
 

 

Kommentarer
Postat av: Anna

Jag tycker FAKTISKT att du ska be Lasse ta Filippa hem till sig varannan helg: fre kväll till mån morgon och hon får sova där. Han får ta halva helg ansvaret för damen. Du MÅSTE få sova!!! Och han MÅSTE ta lite mer än den "bekväma" hälsa på biten... de tre nätterna varannan helg, det fixar Filippa bara hon får in rutinen. Stå på dig lite nu!

2013-11-14 @ 23:25:42
Postat av: Kristinas

Håller med ovan talare. Detta låter inte bra, känns som om det kan leda till en "gå in i väggen" situation! Det kan komma väldigt snabbt och du behöver ju finnas till för dina barn. Ta hjälp nu, du behöver sova. Filippas pappa borde kunna ta hand om henne 1-3 dygn i sträck. Hon kommer att klara det bra.

2013-11-15 @ 09:14:07
Postat av: Kia(ängeln Simons mamma)

Anna,jag håller med "Anna".Filippas pappa kan ta hand om sin dotter.Jag är lite hårdare,men varför inte låta den lilla sessan vara hos pappa varje helg ett tag så att du får samla kraft och sova.Lycka till!!Kram Kia

2013-11-15 @ 09:41:09
Postat av: Yvonne

Kanske dags för sessan att så smått börja på dagis 15 tim/vecka så att hon kan få utlopp för all sin energi och då får du några lugnare stunder några dagar i veckan.

2013-11-15 @ 10:41:55
Postat av: Anna

Håller med samtliga ovan, för Guds skull, för din skull och för barnens skull, du måste få avlastning.
Kanske dagis några timmar vore bra för sessan också. Och jag tror också att hon fixar att vara med sin pappa varannan helg!
Kram Anna, en bloggläsare

2013-11-15 @ 12:49:31
Postat av: Eva

Kom igen nu Anna!
Ställ kravet på Lasse att nu börjar han sin pappadel. Som talare här ovanför säger, tre nätter, gärna varje veckoslut då du kör hela veckan. Efter jul ingår även Snaske i paketet. Då kan snasket sitta på vällingflaskan. Kram till dig Anna (nu måste du stå på dig)!

2013-11-15 @ 12:53:52
Postat av: Jag

Hejsan!
Jag håller också med ovanstående talare. Varför kan inte Filippa vara hos sin pappa några nätter per vecka? Och dem gångerna hon är hos sin pappa kan väl han lämna henne på dagis? Det är inte fel med dagis. Hon kanske behöver det för all sin energi.
Och du behöver vila lite, och det är ju hans barn också. Han klarar ju och ha henne ett par nätter varje vecka.

2013-11-15 @ 13:34:28
Postat av: Lilian

Anna, man blir lite ledsen då man läser hur du har det. Detta håller ju inte i längde, att aldrig få sova. Tycker du inte själv att Sessan behöver komma på dagis o få leka av några timmar dagligen. Håller även m föregående att Sessan får vara hos sin pappa varje helg, han vill väl umgås m sin sessa han också.Tycker du inte hon behöver egen sång, nu när hon är så pass stor??Du måste ju ha ork o kraft även till dom större gossarna, beundrar dig för din styrka men hur länge tror du att du orkar med att aldrig få sova ordentligt, styrkekramar till dig Anna , du måste tänka på dig själv också, kram kram

2013-11-15 @ 13:45:55
Postat av: Jane

Hej!Läser här ofta men har aldrig kommenterat tidigare.Håller fullständigt med alla om att du MÅSTE ställa det kravet på Lasse. Kommer inte på en enda anledning till att han inte skulle kunna ha sin dotter hemma hos sig varannan helg.Jag säger också STÅ PÅ DIG! För din och dina barns skull. Kram från en farmor i Linköping

2013-11-15 @ 15:30:00
Postat av: Sussi

Hej! Jag håller också med. Din lilla tjej klarar att vara hos sin pappa på helgerna. Dagis är också en bra tanke. Det är nästan omänskligt att fixa allt det där och så kommer de större barnen och du ska orka med allt som händer runt dem. Nej, nu måste de två yngstas pappa vakna upp och inse att han måste ta ett större ansvar!!!

2013-11-15 @ 15:32:40
Postat av: Mikaela

Kramar till dig som kämpar så hårt!! Jag håller med de övriga i att Filippas pappa borde ta henne mera om nätterna så du får "vila" lite också, eller åtminstone bara behöver bekymra dig om Milton. Dock är jag inte helt övertygad om att Filippa behöver dagis, hon är så liten ännu och har haft så många förändringar i sitt liv den senaste tiden ändå. Men detdär vet du som förälder bäst, du som känner henne. Styrka i massor!!

2013-11-17 @ 09:31:50
Postat av: Chatarina S

Hej. Jag har länge följt din blogg och er kamp. Jag har själv fem barn men inte varit ensam och aldrig kommit i närheten av er kamp mot cancer. Barnen jag har är mellan 4-22 år. Måste få lyfta dig. Du har full koll och ordning, du gör mysigt i ert hem så att alla känner sig välkomna och det verkar vara mycket hemtrevligt. Du öser kärlek över dina barn ur en aldrig sinande sjö. Du har blivit lämnat i ett utsatt läge och rest dig (viss har du säkert dagar som du känner dig helt slut kvar osv men du går upp, lagar mat, skickar iväg barn, handlar, städar, ammar, och ger kärlek). Måste säga att du är en underbar mamma som har det lilla extra så sträck på dig och klappa dig i ryggen och beröm dig själv. Kram på dig och all lycka till i framtiden <3 <3 <3

2013-11-17 @ 12:31:29
Postat av: Marie

Men vad är det för en farmor barnen har? Själv har jag tyvärr inga barnbarn - men om jag hade, skulle jag ge dom allt oavsett hur det stod till mellan deras föräldrar!

Kram och all styrka till dej!

2013-11-18 @ 10:03:42
Postat av: Marie

PS
Och om det var mina söner som inte tog sitt ansvar, så skulle dom minsann få veta det!!!

Kram igen

2013-11-18 @ 10:09:54
Postat av: Linda

Jag som själv är farmor vill ha mina barnbarn ofta ofta så där får jag verkligen hålla mig för att de inte ska tycka jag "tar" för mkt, hihi men älskar mina små juveler....kram du kämpe

2013-11-19 @ 08:56:53
Postat av: Tilda

Och jag hade nog själv haft lite svårt att skicka iväg en 1.5-åring varannan helg men jag tycker han kan få ta lite vardagsnätter, 3 i veckan eller så. Hämta henne hos dig efter jobbet och lämna igen henne innan han börjar. Då får hon vara med pappa kvällar och nätter och du har henne på dagarna och hon får träffa er båda. Går ju såklart göra samma även på helgerna. Tycker nog han får ta hälften av nätterna med lilltjejen.

2013-11-19 @ 14:36:04
Postat av: Anonym

jag hoppas allt är bra med dig!!!

2013-11-20 @ 15:41:33
Postat av: Marie

Saknar dig på bloggen, hoppas allt är bra!

Kram från en okänd bloggläsare

2013-11-23 @ 16:59:16
Postat av: Anonym

Hej Anna!
Hur mår du och dina fina kids! Kram från Eva som saknar er här i din fina välskrivna blogg!

2013-11-24 @ 13:12:48
Postat av: Linda

men snälla människor hon har 6 kids att så gott som ensam ta hand om bloggen är väl det sista hon ska tänka på....Kram

2013-11-25 @ 13:36:13
Postat av: Marie

Menade inte alls att Anna ska sitta och blogga för våran skull! Inlägget var bara menat som en hälsning, och en förhoppning om att hon ska ha det bra - precis som jag skrev!

2013-11-25 @ 20:10:09
Postat av: Annika

Jag hade en kommentar till toabesöken en gång ...

"Om jag kniper ihop ögonen hårt, så är jag nästan själv"

2013-11-25 @ 22:30:11
Postat av: tiptip

Lasse måste ta hand om sin dotter åtminstone två nätter i veckan. du kommer inte orka. Helt omänsklig börda ju. Och kanske smart med lite dagis i små doser. De stora pojkarna måste ju också få tid av dig.

2013-11-26 @ 17:56:29
Postat av: Anna

Nu blir jag orolig! Det är 12 dagar sedan detta inlägg. Hoppas du inte gått in i väggen eller är sjuk....Var rädd om dig o dina barn !

2013-11-26 @ 22:44:53
Postat av: Eva

Anna, hur mår du? Kan vi komma över och hjälpa dig, ja kanske inte amningen just men med peppning!!!!!

2013-11-27 @ 08:45:32
Postat av: Marie

Hoppas att allt är bra med dig, Anna. Ta hand om dig och dina fina barn!

2013-11-27 @ 12:54:36
Postat av: jag

Hoppas allt är bra med dig Anna!

2013-11-27 @ 13:16:37
Postat av: Linda

Jag är också orolig, och befarar att nåt riktigt allvarligt har hänt. Har Anna gått in i väggen? Eller varit med om en olycka? Finns det inte nån läsare här som känner henne privat och kan berätta det i så fall? (Givetvis efter de anhörigas tillåtelse.)

2013-11-28 @ 13:03:31
Postat av: Linda (igen)

Fast nu märkte jag att min kommentar måste godkännas innan den publiceras, och det innebär ju att någon godkänt alla tidigare kommentarer. Hoppas att denna "någon" är Anna!

2013-11-28 @ 13:05:21
Postat av: Eva-Karin

Hej!
Måste bara skriva en liten hälsning från Dalarna.
Jag följer din blogg och önskar dig styrka och kraft i massor.
Hoppas att du fått avlastning och att du har kunnat sova ordentligt.
Jag önskar dig och dina fina barn, en kommande fin adventshelg!
Hoppas allt är bra med er alla!

2013-11-28 @ 21:47:44
Postat av: biggeros

Vad roligt att läsa hur du skriver. Du skriver roligt och med en inlevelse. Tråkigt då att du inte får så mkt avlastning av någon släkting. Så hade jag det också när mina flickor var små. Vi bodde i olika länder pg.a att min man jobbade utomlands och vi följde med var han än blev skickad. Vi var som sammanflätade i varandra. Vi stod varandra som sagt väldigt nära. Min mamma kom och hälsade på oss rätt så ofta, men inte farmor/farfar. De har ju missat så mycket barnbarnnärvaro. Vi hade ju ingen som kunde ställa upp. Visst det var ju vårt val att flacka. Jag förstår dock hur du känner. Kämpa på. Du får igen det om du gör ditt val. Synd om din mamma att hon är sjuk. Viljan finns hos henne och det vet du nog. Ha en trevlig fredagskväll

2013-11-29 @ 20:49:12
URL: http://biggeros.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0