Mot fjällen...

2012-12-30 | 07:11:44

ÄNTLIGEN…är hela familjen samlad under ett och samma tak!!!

Och idag drar vi till fjälls :-)

Sälen here we come…

 

Men det var ju naturligtvis lite nervöst och ovisst om vi skulle komma iväg eller inte.

Igår morse väcktes vi av att lilla sessan kräktes hejdlöst.

Allt som den lilla magen kan tänkas rymma kom upp och självklart var den första tanken som kom upp…magsjuka!

Men nu ett dygn senare tror vi mer på att hon ”råkat” få i sig något olämpligt. För det blev inget mer än den där kaskad spyan på morgonen och sedan dess har hon kunnat äta och fått behålla maten utan problem.

Hoppas på att faran är över…för nu är väskorna packade, bilen/bussen står redo och jag ska gå och bre morgonmackorna till gossarna. Direkt de vaknar så drar vi :-)

 

Kommer säkerligen hinna med ett och annat inlägg från Sälen också, men för säkerhets skull så passar jag på att önska Er Alla…

 

 

 

 

 
 

Julen 2012...

2012-12-28 | 10:04:00

Så var julen över för den här gången…och lika bra var väl det, inte en av mina bästa jular direkt ;-)

För det första, pojkarna fyra hos sin pappa.

Kändes mer än jag kunde ana, när julafton väl kom.

Är ju liksom ”bara” en dag av alla 365 dagar på året, men så gick det inte riktigt att tänka när man satt där på julafton. Tittandes på granen och toksaknade mina gossar…

Men tror i alla fall att sessan fick en ok första jul.

Hon saknar ju även hon sina brorsor när det är pappa vecka. Man märker hur tyst och ”tråkigt” hon tycker att det är i huset.

Inte var hon särskilt intresserad av julklapparna heller, utan det var mest jag som slet i papperet och verkade ivrig ;-)

Själv kröp hon hellre runt och pillade på allt som hon inte får…kontakter, brorsans Lego, kattungarna etc ;-)

 

Sen var det ju min egen pappa också, som för första julen i hela mitt liv inte var hemma. Han låg på sjukan och även det kändes trist och tråkigt, ja helt värdelöst faktiskt…

Så ingen var nog gladare än jag när julafton till sist var över och man kunde blicka framåt mot annandagen och pojkarnas återkomst. DÅ firade vi jul!

Hämtade gossarna redan vid 10 tiden och när de kom hem så låg alla klapparna som ”Tomten” lämnat under granen.

På bara några minuter var det ett virrvarr av papper, klappar och prylar överallt. Men framför allt…fem glada barn som med stor glädje och iver öppnade sina klappar.

Vi åt julmat och smaskade godis och knäck.

Mormor kom över en sväng och allt var som om det var julafton…förutom då Kalle o co på TV och att själva jultomten kom på besök.

 

Så nu är det liksom över och det är bara att blicka framåt mot ett Gott Nytt år! Ett nyår som jag firar tillsammans med alla mina älsklingar, uppe i Sälen.

Japp, på söndag morgon drar vi allesammans till Sälen fjällen för en vecka av skid/bräda/pulka åkning och en massa mys tillsammans. *Lovely*

Melwin ska gå i slalomskola, vilket han verkligen ser fram emot.

När vi testade hans nya utrustning för nån vecka sedan, så hade han riktigt bra balans och tyckte det var superskoj att åka. Så jag misstänker att han kommer att gilla backarna skarpt när han väl har fått in snitsen med att stanna och svänga och att åka lift såklart :-)

 

Avslutar väl med några små bilder från julafton ändå…Filippas allra första jul! ( men nästa julafton börjar jag se fram emot redan nu, för då är alla älsklingar hos MIG ;-) )

 

 

 

 
 
Självklart hade Tomten varit hos oss under natten till julafton och lämnat några klappar under granen såklart, så lite öppnande i pyjamas blev de ju :-)
 
 

 

Hm hm hm, vart börjar man riva liksom...;-)

 

 

 
 
Sessans allra första docka...numera döpt till Astrid
 
 
 
 
Fina lilla Filippa, julen 2012, hennes allra första!
 
 
 
 
En "lära gå stol", kan verkligen komma väl till pass, då sessan bara vill träna på att gå, och faktiskt redan gått hela två steg på "egen hand" :-)
 
 
 

 


God Jul...

2012-12-24 | 08:52:10

Har även i år valt att inte skicka några julkort, utan lägger de slantarna på Melwins egen insamling till Barncancerfonden, "Melwin mot Klumpen"
 
http://www.barncancerfonden.se/5210
 
Men vill ju ändå önska er alla en riktigt God Jul och hoppas ni får en fin, skön och stämningsfull jul, med många klappar och god mat ;-)
 
 
Så från Mig till Er alla...
 
 

Dan före dan...

2012-12-23 | 23:44:00

…och uppesittarkväll :-)

Det spelas Bingolotto, slår in de sista klapparna, äter gott och försöker hålla sig vaken liiite längre än vanligt, vilket inte är helt lätt som ”sliten” småbarnsförälder ;-)

Men jag tror vi har läget under kontroll nu och förhoppningsvis kan njuta av morgondagen…Lilla Filippas allra första JUL!

Vilket såklart är jätteroligt och denna julen ska göras till den absolut bästa en liten 9 månaders tjej kan tänka sig…

Men självklart känns det att det är en jul utan gossarna fyra.

Det är min ”piss jul” i år!

Pojkarna åkte till pappan idag eftermiddag och jag hämtar de åter på annandagens morgon.

”Bara” två dagar, inte alls mycket liksom, men vilka dagar sen…

Fast självklart har vi redan hunnit fira en hel massa jul i helgen, ja under hela veckan faktiskt. Och visst går det att öppna julklappar även på annandagen. Då jag ”misstänker” att det kommer ligga x antal klappar under granen när gossarna kommer hem igen :-)

 

Men det känns i en mammas hjärterot att inte ha alla sina älskade små hos sig under en storhelg som denna.

Det gäller att fokusera rätt…ni vet, så jag försöker verkligen. Två små snabba dagar, och sen är de här igen, och så har vi ett helt år till nästa jul och då är det MIN jul och MIN tur att ha alla barnen med MIG *ego, ego, ego ;-)*

 

Min pappa är fortfarande krasslig och kvar på sjukan. Även det blir tomt och ”annorlunda”.

Självklart åker både mamma och jag och Lasse till sjukhuset över juldagarna, men det känns konstigt att inte ha pappa/morfar hemma, som det alltid brukar vara…:-(

Kanske inte den bästa av jular, men det är trots allt ju och som sagt vår lilla sessas första jul, så självklart ska vi göra det bästa av allt, även om det är några tyngre bitar inblandade.

 

Så ska vi ju fara till Sälen över nyår, hela stora familjen, som vi verkligen längtar till och ser max fram emot :-)

Gossarna har fått ny skidutrustning i en ”något för tidig” julklapp. Men de behövde ju vara med och prova ut vad de ville ha och vad som passade. Så vi fixade detta under gårdagen och idag var det dags att testa utrustningen…

Tyvärr var dock inga närliggande större backar öppna en dag som denna, så vi fick nöja oss med en liten pulkabacke här på hemmaplan.

Men vad gjorde väl det, gossarna tyckte det var skoj ändå och det kanske var bra att börja i liten skala. Då Melwin är helt nybörjare på skidor och Albin helt ny på snowboard…Båda ska gå i skola uppe i Sälen, men det är ju inte helt fel att känna på lite på egen hand först, så det gjorde vi idag och det blev riktigt lyckat!

 

 

 
 
Melwin med sitt nya slalom kit :-)
 
 
 
 
Robin for fram som en virvelvind i backen och hoppade gärna i gupp  *nervös mamma bredvid* ;-)
 
 

 
Snowboard killen Albin :-)
 
 
 
 
 
 
 
Nej, nu ska jag ansluta hos min Lasseman i soffan och hoppas på att vi drar hem storkovan på Bingolotto ;-)
 
 
Imorgon gäller de, imorgon smäller de!
 
JULKRAM till Er alla <3
 

Härliga juletid...

2012-12-21 | 10:43:10

Fullt upp såhär i julletid :-)

Vi har firat vår älskade prins Albin, som ”äntligen” fyllt 9 år!

 

 

 
 
Fina tårtan som Mormor kom med
 
 

 
Helnöjd kille över sina nya hockeygrejer :-)
 
 
 
 
 
 
Sessan "hänger" med Bror Per och kusin Fanny
 
 

 

Igår var det julavslutning på skolan för gossarna tre.

Förskoleklassen stor för det traditionsenliga julspelet och Melwin hade rollen som fåraherde. Samma roll som även prins Robin hade för x antal år sedan ;-)

 

 

 
 
Min lilla herde <3
 
Fler bilder kommer tyvärr inte från julavslutningen utan de behåller jag helt för mig själv, syns för många "andras barn" på de bilderna, och det vet ni ju att det är big NO NO att lägga ut sånt offentligt ;-)
 
 

 

Albin sjöng och spelade gitarr och Robin spelade loss på synthen.

Så duktiga gossar, och en mycket stolt mamma, som fällde några tårar emellanåt, det var ju sååååå vackert…och jag blir ju lätt lite rörd så fort mina kids är inblandade.

Kändes lite extra i hjärteroten, som alltid…Tänk vad stora de blivit, så fort, mina prinsar. Många känslor och tankar som kom över en på en och samma gång, när man satt där i kyrkan och tittade på fina prins Melwin, utklädd till fåraherde…vem hade kunnat anat, vem hade vågat hoppats. Nej, nu ska jag inte bli ”gråtig” och sentimental…igen ;-)

Har ju fyra jullovslediga barn omkring mig plus en liten solstråle till sessa.

Som nu till vår stora glädje blivit helt bra med sitt bajsande. Nu flyter det på som det ska, inte får hårt, inte för löst och i lagom mängd ;-) Skönt, för nu har lilla rumpen läkt ihop och det verkar som om hon fixar välling utan problem :-)

 

Gårdagenskvällen spenderades tillsammans med Lotta, Anna o Mats ( Lasses ”syskon” ) och familjer. Så trevligt såhär års med allt glöggmys <3 *mer sånt Tack* :-)

 

Mys i soffan…prinsarna tittar på Madagaskar 3, fortfarande iklädda pyjamas såklart.

Sessan ska snart ta sin förmiddagsvila och då är det väl dags för oss andra att göra oss redo för dagen…

Vad som står på schemat…ja som sig bör såhär tre dagar innan julafton…diverse julbestyr ;-)

 

 

Fick ett så trevligt brev igår!!! Eller rättare sagt alla barnen fick en julklapp i brevlådan :-)

Tack snälla Kia, så gulligt och vilken fin tanke!

 

 

 

 

 
 
 
 
PS. Har nyss kommit på den bästa av julklappar till min älskade Lasseman...hi hi hi, sjukt glad :-)
 
 

Rätt fokus...

2012-12-19 | 09:34:14

 
 
 
 

Man upphör aldrig att förvånas…

Blir så trött på ”energitjuvar” vilka det finns alldeles för gott om :-(

Ibland undrar jag om folk har tid, eller ens förmågan, att se bortom sin egen lilla sfär och tänka steget längre än vad som händer och sker precis runt deras lilla väsen.

Detta är ju en extrem period…JULEN!

För mig betyder den MYS i alla dess former och jag försöker såklart att undvika stress i alla dess former så gott det går, lyckas dock långtifrån alltid ;-)

Men om man nu känner den mest intensiva stressen komma över en, kanske det vore bra att försöka fokusera på vad som egentligen är viktigt.

Vad som verkligen betyder någonting.

 

För mig är detta fokus lätt, otroligt lätt!

Mina barn, min familj, mina vänner!!!

Jag försöker att in i det längsta att sätta DE först, lägga all tid och all ork på de.

För de är det enda som betyder något av vikt för mig.

 

Men vad lätt detta glöms bort i dessa stressande juletider…

Vad lätt det är att bli en smula egoistisk och glömma att fokusera på vad som verkligen betyder något.

Usch, påminner mig själv men även oss alla…Tänk på vad som verkligen är viktigt och lägg tiden och energin på det, inte allt annat trams!

Livet kan förändras alldeles för fort och då kommer man absolut att ångra att man inte tog vara på tiden, när man hade den.

Att man gjorde ”fel” val och istället valde att fokusera på petitesser, struntsaker och oväsentligheter.

Jag vill INTE hamna där, jag VET hur snabbt allting kan förändras och tycker mig faktiskt ( utan att för den sakens skull verka alltför ”världsvan) ha fått mig en smak av hur det är att verkligen få ta del av livets prövningar.

 

Jag vill umgås med min familj och mina vänner. Det är det julen handlar om. Att bry sig lite extra om de som verkligen betyder något för just dig.

Allt annat är bara bisaker, som löser sig på ett eller annat sätt ändå…Så de så ;-)

 

Hade julklappsbyte med några vänner i måndags och i mitt paket låg bl a en skylt med denna text, som för mig var helt klockren och så sann…Väl värd att tänka på ibland :-)

 

En vän är den som känner dig som du är,

förstår var du varit,

accepterar vad du har blivit,

 och ändå varsamt låter dig växa…

 

 

 

Idag fortsätter vi att fira vår nyblivne 9 åring, då Lasses brorsor med familj kommer på besök :-)

Fira, fira, fira!

 

 

Kram till Er alla därute och va rädda om varandra!

 

 

 

 

 


Idag firar vi stort...

2012-12-18 | 08:38:00

Idag är det ingen vanlig dag…för det är prins Albins födelsedag!!!

Tidigt i morse väcktes han med sång och paket :-)

 

 

 
 

 

 

Nu är det skolan som gäller under dagen, men sen blir det födelsedagsfirande med familj och släkt både idag och imorgon.

Egentligen skulle Albin och hans band, Iron Maiden Jr, ha konsert ikväll. Men helt olyckligt så har deras Rockskolelärare blivit sjuk, så konserten är framflyttad till januari.

Men inte hänger vår Albin läpp för det inte, nej han är glad att han kan gå på sin hockey träning istället... :-)

 

Så här ska nu firas så det står härliga till, för världens bästa Albin fyller 9 år!

 

 

 

 
 
 
 
STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÄLSKADE ALBIN <3
 
9 ÅR IDAG!
 
 
 

Tredje advent...

2012-12-16 | 09:07:00

 
 

Oj oj oj, vad det är mycket som faktiskt ska hinnas med så här i juletid, och så har vi ju även en födelsedag att fira, mitt upp i allt ;-)

Den 18:e fyller prins Albin hela 9 år, och det ska ju givetvis firas med pompa o ståt.

Nu ska ju Albins band, Iron Maiden Jr, ha konsert ( ja de är stora nu ;-) ) på tisdags kvällen, så det mesta av firandet blir nog på onsdags kvällen.

Det är ju bäst att bjuda släkten på födelsedagsfika när själva födelsedagsbarnet är hemma liksom ;-)

 

Igår hade Albin, tillsammans med två kompisar som även de fyller år i december, discokalas för hela klassen.

De fyllde upp en hel gympasal, där det då fanns plats till både dans, hopp o skutt, och innebandyspel ( vilket är viktigt för sportkillarna ;-) )

Blev riktigt lyckat och alla verkade nöjda o glada :-)

 

Själv inledde jag morgonen med att ut och köra i det minst sagt snöiga Sverige.

Snön vräkte ner och man såg knappt vägen, så fort det gick det inte, och hade det inte varit så att jag var i det minsta ”tvingad” att åka till Västerås, så hade jag aldrig gett mig ut.

Men jag hade ( äntligen ) hittat en födelsedagspresent till Albin som jag fattat som är den absolut mest önskade presenten ( inom rimliga gränser då ). Så jag har letat som en tok efter just denna present och så äntligen fann jag den, och jag hade på mig att hämta den innan klockan 13 igår. Så det var bara att ge sig ut i snökaoset, like it or not, för presenten skulle jag ha. Åhhhh, jag tror Albin kommer bli såååå gla`

Men jag höll mig ifrån de flesta andra affären, sådär en lördag innan jul liksom, så är shoppingcentrum inget för mig. Nej, då nätshoppar jag hellre…Men ibland skiter det sig där med och man måste ut i vimlet ändå.

Nu är det dock gjort och jag känner mig så gott som färdigt, vad det gäller Tomtens hjälpande hand och födelsedagsförberedelser ;-)

 

Idag ska ”det sista” pysslas till här hemma. Sista fixet med presenter, klappar och pynt. Det ska bli helt färdigt för ikväll kommer prinsarna fyra och då är det en vecka med MYYYYYS som gäller!

Födelsedagsfirande, lite olika besök, glöggmys, konsert, julavslutning…bara för att nämna lite av vad som står på schemat.

Men det kommer bli såååå bra och nu har jag den rätta känslan i kroppen, and I love it!

 

Givetvis ska det dock finnas ett orosmoln med i bilden även denna jul…:-(

Stackars pappa for raskt in för operation ( igen ) och nu kommer han mest troligt inte att bli så stark så han får komma hem över jul.

Känns konstigt att inte han ska vara ”på rätt plats”, men samtidigt så funkar det ju utmärkt att fira jul även på ett sjukhus, det vet ju jag, och som tur är kan ju vi andra förflytta oss, så att även pappa får lite julkänsla <3

 

 Nämen, nu börjar ju julkalendern på TV...;-)

 

 

 

 
 
Mina älskade fem <3
 
 
 
 
En stund vill jag nog låtsas
Att ingen ondska är
Ett ögonblick få glömma
Att allt ej är såhär

Kärleken så självklar
Så tillitsfull och varm
Du väntar inget annat
du sover på min arm
Så farlig är nu världen
Så skrämmande och stor
Så hjälplöst liten är jag
Din skyddare, Din mor

En stund ska jag nog låtsas
Att inget farligt är
Att inget ont kan nå dig
Att allt förblir såhär.
 
 
Mamma älskar Er, mer än hela universum!!!

 

 
 

En smula barn...

2012-12-14 | 08:56:00

Alla har vi väl en smula barn i oss, men jag kanske är extra barnslig jag.

Tycker nämligen att årets julkalender är sjukt spännande och riktigt, riktigt bra. Så bra att jag gärna kliver upp klockan 07 på morgonen. Trots att den enda lilla knodd jag har hemma är sessan som då sover sött, och som för övrigt inte kunde bry sig mindre om just julkalendern på TV.

Men jag platsar mig gärna framför TV:n då. Mörkt ute, bara julstjärnorna i fönstren som lyser och en kopp kaffe, tillsammans med Mysteriet på Greveholm. Det är jul det…:-)

Självklart toppar det allt om även gossarna fyra är med och tittar, men nu är det ju som det är, och då måste jag ju ”hänga med” i handlingen, även om de inte är här. Eller rättare sagt, jag VILL hänga med oavsett vilken vecka det är…som ett barn liksom ;-)

 

Sessan har inte slagit upp sina små klarblå ögon ännu, och det ger ju mig lite tid till att blogga i lugn o ro.

Vilket inte alls brukar hinnas med under sessans vakentid.

Sicket yrväder hon är den lilla damen. Ska resa sig upp mot allt, och gärna testa att ta ett par steg också, även fast huvudet inte riktigt hänger med på det där med att gå ännu ;-)

Vilket resulterar i att hon konstant har någon liten bula i pannan…snuttisen!

Så förflyttar hon sig ju numera rätt obehindrat runt hela huset. Ja med undantag för trappen då, där vi givetvis har grind för, så hon får allt hålla sig på en våning i taget…

Men man kan hitta denna lilla sessa lite var stans, gärna på ställen som hon snabbt lärt sig att hon INTE får vara på ;-)

 

 

 
 Oooops, sittandes bland brorsans Lego är inte helt OK, men max roligt att krypa dit och riva ;-)
 
 

Blev nyss avbruten mitt i bloggandet av en telefonförsäljare, och jag måste bara berätta hor tokigt det kan bli…

Det var från något försäkringsbolag och enligt tjejen i ”luren” så skulle det vara ett ytterst viktigt komplement till en barnförsäkring.

Jag förklarade att vi hade väldigt omfattande barnförsäkringar till alla våra barn ( tack o lov ).

Då säger hon ”Ja, det är ju bra, men tänkt om ditt barn skulle drabbas av något så fruktansvärt som cancer, så är den här försäkringen mycket bra att ha”

Jag svarar då lite kort att nu har jag redan ett barn med den fruktansvärda sjukdomen cancer!

Det blir knäpptyst i luren…

Hade du ingen försäkring till mig då, frågar jag???

Eh eh eh…är det enda hon får fram, med påföljd att jag lite irriterad säger att det svaret hade du inte förväntat dig va, och du kan stryka mig från alla era telefonlistor nu, Tack!

Hon säger fortfarande ingenting, och jag lägger på…

Har de aldrig tänkt tanken att det finns barn som faktiskt drabbas av denna fruktansvärda sjukdom, och att de kan komma att stöta på någon av dessanär de sitter och ringer runt till höger o vänster…

Ja ja, det var bara en liten parantes ;-)

 

 

Var ju som så många av oss och tittade på ett traditionsenligt Luciafirande igår :-)

Det var Robin och Albins klasser ( 3:an och 4:an tillsammans med 5:an ) som stod för lussandet i kyrkan.

Går inte att komma ifrån att det ger en härlig stämning och en bra start på julfirandet, så fina och duktiga var de allesammans!

 

 


 
Den ståtlige stjärngossen Robin...
 
 
 
 
 
...och den fina lilla nissen Albin
 
 
 
 
Så den söta lilla pepparkaksgumman Filippa
 
 
 

Jag fick hem boken igår…Boken där mina texter, mina foton och Melwins teckning är med.

Den viktiga boken där alla pengar går oavkortat till Barncancerfornden!

 

 

 
 
 
 
Har ju bloggat om denna bok tidigare, och nu är den alltså tryckt och klar och finns att beställa.
 
2000 exemplar är upptryckta och drömmen är sann!
 
Malin och Amandas projektarbete är färdigt, och det blev ju bara så bra.
 
Genom att läsa denna bok får man kunskap om barncancer samt bidrar till att öka förståelsen för alla de 300 familjer som varje år drabbas av just barncancer.
 
Väl värt att beställa och läsa!
 
 
Vid beställning av boken mejla: detotankbara@gmail.com Betalning sker sedan till konto på Swedbank, 100:- + frakt. Om ni finns i Kalmar kan det även finnas möjlighet att leverera boken utan frakt.
ALLT går till Barncancerfonden!
 
 
Avslutar med en dikt ur boken, skriven av Siv Andersson
 
 
Cancern kan aldrig vinna
 
 
Vi föds till denna värld
med möjligheter, chanser...
Men här finns även risker
som att drabbas av cancer.
 
Den kommer oinbjuden,
slår sig ned i någons kropp.
Den låter månniskor pendla
mellan rädsla, mod och hopp.
 
Om cancern breder ut sig
med sin elaka tumör
blir det en kamp för livet
trots allt som doktorn gör.
 
Det kan verka som den vinner
men för varje liv den tar
bildas kärlekshav av minnen
hos de människor som finns kvar.
 
 

 

 

 


En ring på mitt finger...

2012-12-12 | 20:22:44

JA, vi slog till!!!

12-12-12 är ett unikt datum, och väldigt speciellt. Precis som jag och Lasse, precis som vårt förhållande…unikt och speciellt!

Så vad passade då inte bättre än att ( äntligen ) göra slag i saken och FÖRLOVA OSS…!!!

 

Ringarna beställdes redan för ett par veckor sen, men vi har hållit det lite hysch, hysch ;-)

Men nu är dagen inne och jag kan lätt skrika ut att jag förlovat mig med världens bästa LASSE!!!

 

 

 

 

 

Finaste Lasse...

 


12-12-12...

2012-12-12 | 08:27:29

Morgonmys med mina små sjuklingar <3
 
 
 
 
Alla är tack o lov betydligt bättre idag och imorgon blir det allt till att pallra sig iväg till skolan för vår Albin, och dagis för lille Vincent.
Sessan fortsätter att "hänga" här hemma med sin mamma, och tur är väl det, så knölig som hon är på nätterna...
 
Idag är det heller ingen vanlig dag, nej, det är min och Lasses dag...
men lite hemligt får det allt vara ännu ett tag ;-)
 
 
 
Kommer bli en bra dag idag...:-)
 
 
 

Fokusera rätt...

2012-12-11 | 22:36:00

Idag har inte varit min bästa dag i livet direkt.

Det mesta har faktiskt gått käpprätt åt h-vete :-(

Nej, inte allt då direkt, har haft det lugnt och mysigt med gossarna, som fortfarande är hemma…

Vincent är dock relativt pigg och frisk ( lite trött av penicillinet bara ), men vill vara hemma från dagis om Albin ändå är hemma.

Och Albin var febrig i morse, men nu på kvällen hade det lagt sig. Men han är lite hostig och snorig, förkyld kallas det väl ;-)

Blir hemma imorgon också, en feberfri dag är väl att rekommendera innan man är tillbaka vid skolbänken.

Liten sessa är snorig och febrig, så otroligt ynklig en så liten blir när de är sjuka…

 

Så jag har enbart varit hemma med mina små underverk, så när som en avstickare till Vincents Bamsegympa, där det var avslutning för terminen, och Tomten kom på besök :-)

 

Vad är det som är så miserabelt i mitt liv då, kan man ju undra…

Ja, såhär när jag nu fått lite distans så är det ju givetvis ett i-lands problem. Jag agerar ”Tomte” och det funkar sådär halvbra för Tomten att fixa de klappar hen tänkt till samtliga kids.

Slut, sen leverans eller på tok för dyrt…känns det igen???!!!

Om jag nu lyckats med att vara ute i god tid med allt annat som rör julen. Pyntet, bakningen, ja i princip ALLT som rör julen. Så missade jag att vara ute i god tid med just klapparna, vilket nu verkligen ger sig tillkänna…Suck!

 

Sen kan jag ju inte annat än tycka att det vore j-ligt skönt att bara emigrera till typ månen, såhär över själva juldagarna.

Pojkarna kommer att vara hos sin pappa över julafton och juldagen detta år, vilket bara det är piss och skit ( ur en mammas egoperspektiv ), och att man sen har jordens problem med att fixa klapparna som man då naturligtvis vill ska vara 100% superbra när gossarna väl kommer, gör ju inte saken direkt bättre…

Sessans första jul, måste ju bara bli bra!!!

Om nu inte brorsorna kan vara med vid självaste julafton, så får väl åtminstone vi vuxna göra det bästa av det, hur svårt kan de va liksom…???!!!

 

Jag älskar julen och allt som hör till den, som ni vet, har ju redan skrivit om det x antal gånger här i bloggen…I´m a sucker for x-mas ;-)

Men nog medför den en hel del känslomässig turbulens om hur, var och i så fall med vilka denna högtid ska spenderas…

 

Som ”grädde på moset” fick jag till min förvåning ( ja faktiskt, hade inte uppfattat det alls så ) höra att jag tillhörde kategorin ”knölig kund”  vid det ställe jag alltid fixar mina naglar på.

Visst jag kanske inte alltid är så lätt att tas med, men jag är en väldigt trogen kund till de jag trivs ihop med och som gör ett bra jobb, och jag tycker inte att jag ställer högre krav än att få det man betalar för, men tydligen så hade jag gjort bort mig rejält…

Går inte in mer i detalj på detta i-lands problem deluxe, och nagelfixare finns det ju gott om. Men det kändes lite tungt i kombination med hela dagens paket…

 

Men nu tänker jag avsluta detta inte helt positiva inlägg med att ta ner er på jorden en aning och be er tänka på att allt det ni nyss läst, faktiskt inte betyder ett skit.

Nej, precis så är det…

För mitt i vad jag tyckte under dagen var minst sagt jobbigt, ringer en vän till mig. Någon jag lärde känna i ”cancervärlden”. Någon med även hon en son med hjärntumör. Någon som nyss fått veta att hennes sons tumör börjat växa, att nya behandlingar måste sättas in, att helvetet brakat loss igen.

Att hennes son är en fantastisk kämpe och hon en hjälte i mina ögon som orkar och fixar att ta sig igenom dagen, oftast med ett leende på läpparna och i en positiv anda.

Hon befinner sig i en av mina mardrömmar, hon är där jag ber om varje dag att jag aldrig ska hamna…

Så dagens turbulens känns plötsligt så liten och fjuttig!

 

Det blir trots allt jul i år också. En jul som jag i alla fall kommer att fira med de jag älskar mest här på jorden…mina BARN, min SAMBO, min FAMILJ!

Julen är ju inte bara julafton utan så väldigt mycket mer och livets betydelse är ju långt ifrån bara klappar och julgran…

 

Lägg det gärna på minnet allihopa…när ni stressar omkring med klappar, julmat och släkttrams.

Det är ”bara” en jul och långt ifrån livets största betydelse. Det finns så många som inte ens kan/orkar/vill bry sig om en fjuttig jul, utan faktiskt kämpar för livet…

 

Tro mig, jag vet!!!

 

 

Några kloka ord på vägen ;-) KRAM!

 

 

 

 

 


Vi är klara...

2012-12-10 | 10:12:00

Har tre små sjuklingar här hemma…

Albin med feber och ont i huvudet, Vincent med ont i örat och Filippa med snorig näsa och lös mage.

Har fortfarande inte fått bukt på hennes ihärdiga bajsande och hennes lilla rumpa är fortfarande väldigt röd. Men den där krämen på I ( har nu glömt vad den hette ) funkar iaf riktigt bra och håller det från att bli värre eller sårigt.

Men jag fattar inte varför hon fortfarande bajsar så himla mycket. Kanske är det ett förkylningsvirus i tarmarna/magen ändå. Nu har vi tagit bort allt fullkorn, och det borde ju visa sig om det var det som var för ”starkt” snart…

 

Vi var till Västerås på Julbord igår.

På vägen till julbordet började Albin frysa jättemycket och när vi väl var framme och jag kände honom på pannan var han varm som en kamin.

Stackarn, som hade sett fram emot julbordet så mycket. Albin gillar mat, även sån mat som de flesta barn inte gillar, så julbord är verkligen hans grej.

Men nu försvann aptiten helt och allt han petade i sig var en liten skinkbit…

Vi var på Frösåkers Brygga & Gudagott tillsammans med Barncancerföreningen Mellansverige.

 

Och det bjöds på ett fantastiskt gott julbord, och så trevligt sällskap såklart :-)

 

 

 
 
Vi fick även se en liten special show av dessa duktiga jonglörer :-)
 
 
 
 
 
Melwin, så fin i skjorta o slips, som han själv valt dagen till ära <3
 
 

 

Väl hemma igen så åkte Robin och Melwin till pappa, då det var dags för ännu en ”pappavecka”.

Albin stannade kvar hos mig, eftersom han naturligtvis inte skulle till skolan och jag ändå är hemma på dagarna ;-) och då fick även Vincent stanna och vila upp sig lite till.

Han har ingen feber längre och är skapligt pigg. Men kan behöva samla lite krafter innan han sticker till dagis igen.

Man blir ju liksom lite tröttare av penicillinet och får ju lite svagare motståndskraft mot andra ”elaka” baciller…

 

 

Blir nog lite pepparkaksbak här hemma med mina sjuklingar idag, det tyckte de ju var så skoj förra veckan, och de pepparkakorna överlevde ju inte längre än till helgen, så nya behövs ;-)

 

 

Avslutar med att bekänna en sak...vi har fuskat ( igen)

Innegranen togs in och kläddes, redan i lördags ;-)

 

 

 

 
 
 
Melwin och Vincent såg till att granen blev fin...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sessans första julgranspyntning :-)
 
 
 
 
Både folk och fä hjälps åt när granen ska kläs ;-)
 
 
 
 
 
 
Sigge bus

 

 

 Alldeles för tidigt togs den in, anser säkert de flesta...men nu är vi KLARA och nu kan vi NJUTA av JULEN!!!

 


Sjukvården när den är som sämst...

2012-12-07 | 17:14:11

Ja aldrig upphör man då att förvånas!!!

Var ju iväg till läkaren med Vincent och det konstaterades kraftig öroninflammation. En diagnos som jag faktiskt redan själv hade kunnat ställa, och det sattes in penicillin. Lyckligtvis det utan krångel eller invändningar.

Under tiden jag satt och väntade på att få komma in till läkaren med liten Vincent så fick jag ett tips från en vän att kolla även sessans öron.

Naturligtvis, att jag inte hade tänkt på det…även sessan kanske hade ont i öronen, och var därför så otröstlig i natt.

Hon är ju lite snorig, och det kan ju lätt sätta sig på öronen också.

Så när läkaren var klar med Vincents undersökning och öroninflammationen var bekräftad bad jag honom att ta en snabb titt i sessans öron…men tji fick jag!

Det kunde han absolut inte göra, för det hade jag ju inte nämnt något om när jag ringde och bokade Vincents tid.

Jag förklarade lite fint att jag inte riktigt hade tänkt på det i morse, men att jag nu kände att det faktiskt kunde vara öronen som spökade, då hon inte alls ville ligga ner och absolut inte ville sova.

Bara en snabb titt liksom, för att mest troligt kunna utesluta öroninflammation, så slapp vi misstänka och undra över det något mer.

Men Nej, läkaren vägrade!

Aningen smått hysteriskt ifrågasatte jag sjukvården och undrade om han fann det rimligt att jag nu skulle fara hem och ringa till familjeläkaren igen och boka en ny tid, för sessan, för att sedan fara tillbaka igen…

Japp, så var det och så blev det…Hel j-vla otroligt!

Nu for jag ju inte hem direkt, utan ringde nere i entrén, fick telefontid en timme senare.

Tänkte att vi besöker väl Apoteket, lite snabbt, och hämtar Vincents penicillin innan vi far.

 

Gick ju även det sådär halvbra…

Penicillinet läkaren hade skrivit ut var nåt ”special” penicillin som visade sig inte finnas på något av Fagerstas apotek.

Jag ifrågasatte varför inte gammalt hederligt Kåvepenin hade skrivits ut, och om apotekaren inte kunde byta till det istället.

Men det var tydligen inte alls likvärdigt med det som läkaren skrivit ut, så det gick inte…

Apoteket skulle försöka få tag på läkaren och se om han kunde byta sort, så jag skulle slippa fara till någon annan stad för medicinen.

Under tiden jag var på Apoteket så ringde sjuksköterskan upp för att ge mig en ny läkartid, denna gång för lilla sessan.

Jag fick en tid sent på eftermiddagen…men då brast det totalt.

Smått galen i telefonen mer eller mindre krävde jag att få komma dit tidigare.

Kände mig inte direkt sugen på att fara hem, bylsa av kläderna, få hem alla barn från skolan, plus inplanerade kompisar som skulle följa med.  För att åter igen klä på hela karavanen och fara tillbaka till sjukan, ”bara” för att checka sessans öron.

Jag fick komma upp direkt och de skulle försöka trycka in sessan, dock till en annan läkare än den Vincent träffat.

Mycket väntan blev det…men till sist fick vi träffa en läkare som kollade både hals, öron och CRP. Så det blev ju en skapligt schysst undersökning i alla fall.

Och sessan visade sig vara helt frisk!

Lite röd i halsen bara ( tacka f-n för det, så som hon skrikit i natt ) men ingen infektion.

 

Apoteket ringde även de och hade fått tag på läkaren som hade bytt till ett annat penicillin…Kåvepenin!

 

Så nu har liten Vincent börjat knapra medicin för sin öroninflammation och vi vet att sessan är fullt frisk, och kan i alla fall utesluta det när hon får sina hysteriska skrik attacker.

 

Men faktum kvarstår att hon fortfarande har en väldigt lös mage och bajar typ hela tiden. I alla fall så fort hon fått i sig något.

Kunde vara ett förkylningsvirus i tarmarna sa läkaren, så helt frisk kanske hon inte alls är förresten…

Hade det inte blivit om en vecka skulle vi återkomma för vidare utredning.

Men jag är ledsen Bergslagssjukhuset, jag kommer INTE att kontakta er för någon vidare undersökning utav vår sessa, det förtroendet ( det lilla som fanns kvar efter x antal andra gånger ) har nu helt försvunnit och jag kommer undvika den kontakten i största möjliga mån. det finns andra sjukhus *tack o lov*

 

Nej, nu laddar jag om och ska snart börja med middag inför gästernas ankomst.

Ääääääntligen kommer Bettan med familj över och förgyller vårt fredagsmys <3

 

 

Trevlig kväll på er alla :-)

 

 


Ständigt vaken...

2012-12-07 | 09:44:59

OMG…vilken natt!!! Tyvärr inte i positiv benämning, utan helt raka motsatsen…nästintill noll sömn :-(

Sessan har knölat HELA natten och varit helt otröstlig vissa stunder…Mellan klockan 2-3 så tokskrek hon i princip nonstop, och vi vet verkligen inte VARFÖR!!!

Hade testat allt…bytt blöja, matat, gett vatten, pussat, kramat, vyschat, men inget funkade.

Mest troligt hade hon väldigt ont i magen, då det är den hon haft problem med senaste tiden.

 

Stackars Vincent fick igår kväll ont i örat och i natt sov han så oroligt och hade väldigt ont.

Vaknade i morse med feber och ett kladdigt öra.

Har fått läkartid vid lunch. Öroninflammation är ett faktum, så jag hoppas de inte krånglar utan skriver ut penicillin direkt, så han får en chans att bli frisk snabbt.

 

Känner mig mer ”död än levande”…Nu ger sig flertalet nätter med minimal sömn till känna :-(

Men som vanligt är det bara att köra på som gäller…

Fixa ordning lite här hemma innan vi ska till sjukan med Vincent.

Handla inför kvällens taco middag, köra Albin plus kompis till ishallen ( friåkning och hockey träning på schemat ), hämta hem Melwin plus kompis, få över ”kusin Max” och köra de äldsta till kvällens disco…

Får över goa vänner på middag, ska bli riktigt trevligt och sen hoppas jag på En God Natts Sömn!!!

Men det är väl att hoppas på för mycket…;-)

 

Fördelen med att ha slutat amma är att jag kan återgå till att klunka i mig ”räddaren i nöden”…RedBull! *Tack o lov*

 

 

Nej, nu kör vi…

 

Trevlig fredag på Er alla!

 

 

 

 

 

 

 


Julbak...

2012-12-06 | 22:16:00

Jodå men det börjar allt bli lite bättre…Med sessans bajsning alltså ;-)

Eller hon bajsar fortfarande VÄLDIGT OFTA, dag som natt, och löst är det. Men hon är piggare och mer nöjd än tidigare i veckan och den lilla stjärten börjar så smått att läka.

Krämen ( Inotyol ) funkar superbra och det har verkligen gett resultat snabbt!

Har bytt till majsvälling och ger enbart det, i kombination med mild risgröt och lite ”vanlig” barnmat.

Tänkte försöka hålla henne på den dieten tills bajsningen fungerar bra igen.

För det är fortfarande alldeles för ofta och för löst bajs…

 

Om vi nu lämnar ”bajsavdelningen” så har vi hunnit med att utöva ännu en klockren julaktivitet…pepparkaksbak!

Igår eftermiddag, medans sessan vilade, passade vi på att baka loss :-)

 

 

 
 
 
 
 
Full koncentration :-)
 
 
 
 
 

 

Fint resultat och såååå goda!

En given favorit i julhemmet, glögg o pepparkaka, helt oslagbart för både stor och liten :-)

Och en ljuvlig doft spred sig över hela huset...då är det JUL!

 

Idag var alla gossar utom lille Vincent utspridda på kompislek ( eller häng kanske det heter när man börjat skolan ). Så jag fick lite egentid med prins Vincent då sessan sov eftermiddag.

Vi besökte Hembygdsgården, där de hade Gammeldags Jul, och sen for vi hem och bakade oss en smarrig kladdkaka.

Ett helt nytt recept med chili i, så det blev lite sting på den ;-)

 

Nähepp, sessan skulle visst inte alls sova för natten så…Over and out!

 

 

 


Varför sova liksom...

2012-12-05 | 09:55:00

Puh…inte mycket sömn i natt!

Sessan vaknade strax efter fyra och skulle inte somna om. Bajsade, åt lite, bajsade igen, byttes på igen för att sedan slå till med ytterligare en bajsning.

Då gav jag upp…och gick och duschade både henne och mig själv.

Ingen kan då säga att jag inte tar vara på dagen i alla fall ;-)

Innan klockan ens var sju så hade jag som sagt duschat mig och liten sessa, klätt oss, vikt tvätt och bäddad rent i storsängen…

Sen var det dags att väcka gossarna, vilket inte alls är särskilt svårt den här tiden på året…Tack o lov för julkalendern :-)

Bara att höja ljudet på TV:n, och när de hör vinjetten till Mysteriet på Greveholm, skuttar de alla fyra upp ur sängarna och platsar sig i soffan.

Frukost efter det och sen var dat bara att bylsa på alla fem och ta oss ut i snöstormen som gällde.

Oftast så åker pojkarna med Lasse till skolan och dagis, så jag och sessan kan ta det lugnt på morgonen. Men idag började Lasse jobba tidigt, tidigt, så då blev det min lott att köra gossarna.

Men vilket ”teamwork” det blev, vilka killar jag har *måste få skryta lite*

Alla hjälptes åt och ”skötte sitt” med glans…de fattade att nu var det allvar och mamma var själv. Hade redan vid frukost talat om att vi absolut inte fick bli sena då det var så mycket snö och så halt på vägen, så mamma måste få köra lugnt och försiktigt…

Sessan kläddes på sist och när jag kom ut med henne hade prins Albin borstat snön från hela bilen, hjälpt Vincent att spänna fast sig ordentligt och alla satt på sina platser, startklara. Fatta vilka kids jag har!!! *LOVE <3*

Så det var inga problem att hinna i tid till skola och dagis alls faktiskt.

 

Åkte sen till affären och inhandlade majsvälling och mild havrevälling till sessan.

Fick sen snällt sitta ute i bilen och VÄNTA på att Apoteket skulle öppna…fatta hur tidig jag var ;-)

Men klockan nio kunde äntligen jag ( tillsammans med ett gäng pensionärer ) kliva in och jag har nu inhandlat diverse krämer som ska testas direkt. Inotyol och vitt vaselin blev det…

Stort Tack för alla tips och råd angående sessans bajsning och lilla stjärt!

 

Får nu verkligen hoppas att det blir en förbättring med lite mildare välling, så rumpan får en chans att läka.

Det är så synd om snuttan nu och lilla rumpen, varken hon eller vi föräldrar får sova och varje blöjbyte är en fasa…*Snyft*

 

Dags att ta tag i hemmet nu…frullen står ju kvar på bordet liksom ;-)

 

Kram till er alla och ta de nu lugnt på vägarna!

Vintern är mysig…men farlig ;-)

 

 

 
 
En bild till Dig, lilla mamma...Puss o Kram!

 

 

 


Bajsigt värre...

2012-12-04 | 22:27:00

Kallt, kallt, kallt…NU är det VINTER!!! *and I love it*

Hur lätt som helst att komma i ”rätt” stämning, när det är ett vitt vackert vinterlandskap utanför och stora snöflingor faller…såååå mysigt.

Men okej, kanske mindre mysigt med iskall bil som knappt startar, hala vägar och en j*vla massa kläder som ska på, både på en själv och alla kidsen så fort man ska sticka ut näsan utanför dörren…

Men en varm glögg och mumsiga små pepparkakor i värmen av härliga doftljus får en att lätt glömma det negativa :-)

 

Vad som dock verkligen är negativt är att lilla sessan har fått problem med bajseriet...Eller problem med att baja har hon egentligen inte alls, utan problemet är det att det kommer för ofta. Hon är lös i magen och det har blivit så många byten att lilla stjärten nu blivit alldeles röd och ”svidig”.

Det är hemskt att behöva tvätta och torka hennes lilla rump, när det gör så ont och hon blir ju så otroligt ledsen.

Usch och fy, det är inte lätt att själv hålla sig från gråten.

Har testat ett par olika krämer, som jag tidigare använt på röda stjärtar, men det hjälper inte så himla bra, tycker jag.

Under Melwins cytobehandling fick han en sorts cytostatika som var väldigt frätande på huden. Så han blev väldigt röd och irriterad på rumpan och dess områden. Så jag har tidigare testat en hel del krämer, men inga av de typ ”vanliga” krämerna verkar funka på sessans bak.

Men nu, i skrivandets stund, slog det mig vad vi tyckte var absolut bäst att ha på Melwins rumpa för att skydda den från den frätande cyton, som tyvärr även den måste ut den ”naturliga” vägen. Vitt vaselin…det funkade superbra och det var det som vi upplevde som det absolut bästa. Blir en tur till Apoteket imorgon för att inhandla till sessan…

 

Varför hon nu är så himla lös i magen är dock ett stort frågetecken!!!???

Det har nu gått två dygn och det är bara lös mage och inget annat. Inga kräkor, ingen feber att tala om, utan bara löst bajs efter varje gång hon ätit.

Eftersom sessan slutat visa intresse för tutten så han hon inte ammat på ett par veckor nu, utan det är enbart välling som gäller för lilltösen.

Vi tragglar på med gröt och vanlig mat också, men sessans intresse är svagt, så det är uteslutande välling hon lever på.

Ingen annan i familjen visar något som helst tecken på lös mage, och är helt pigga och krya.

Så vad kan det vara för nåt som spökar med vår sessas bajsning tro???

Tips mottages tacksamt! ;-)

 

Ger det ett dygn till, sen får det bli läkarkontakt. För så här kan vi inte ha det med vår lilla fina Filippa…stackars pytteliten sessa <3

 

 

Blev ett minst sagt bajsigt inlägg det här och jag får väl be om ursäkt till "känsliga läsare" för det...men det är kort o gott min vardag för tillfället ;-)

I kombination med läxläsning, matlagning, hockey och gympa och en massa hit och dit med fem underbara små <3

 

 

 

 

 
 
Ont i rumpan, men go o gla´ ändå, vår finaste lilla sessa
 
 
 
 
 
Men mest en himla massa julmys...frossa, frossa, frossa :-)
 
KRAM!

Första advent...

2012-12-02 | 08:24:01

 
...och det första ljuset är tänt!
 
 
 
 
 
 
Frukost med glögg o lussebulle innan vi drar på hockey hela da´n :-)
 
 
 
 
 
 
 
Sessan älskar Mormors goda lussbullar <3
 
 
 
 
ÖNSKAR ER ALLA EN TREVLIG OCH MYSIG FÖRSTA ADVENTS SÖNDAG!
 
 
 
 

Frossar i julen...

2012-12-01 | 22:26:00

Favvo månaden…December…äntligen är den här!!!

Nu får man frossa i julen, dricka glögg, äta pepparkakor ( med eller utan ädelost ) och lussebullar. Julmusten bubblar ur öronen på en och man bara måste ta en skumtomte till ;-)

Knäcken har aldrig varit godare och julens dofter har aldrig förr get en så bra känsla…NU ÄR DET JUL!

Eller ja, i alla fall advent ;-)

För imorgon får vi tända första ljuset i den för året alldeles nypyntade adventsljusstaken.

 

Men redan idag har vi frossat i julen, för nedräkningen har nu börjat.

Första luckan i barnens kalendrar öppnades och Julkalendern på TV visade sitt första avsnitt.

Nu är vi igång!

 

Lilla sessans allra första jul, och trots att man bara är 8 månader så ska man ju ha en egen adventskalender, precis som alla andra i barnaskaran.

Eftersom jag råkat beställa hem en ”fel” adventskalender till Vincent till förra julen, så var sessan klar med sin adventskalender redan vid födseln ;-) Det är en kalender som till slut blir ett stall med hästar, katter, möss…ja, allt som nu ett stall bör innehålla. Så hoppas, hoppas att sessan nu gillar hästar, så liten hon är…hi hi hi

 

Hade turen att få över både prins Albin och prins Vincent redan idag, fastän det ”bara” är lördag.

Robin och Melwin kommer de med såklart, men imorgon ”som vanligt”…

Efter att grabbarna flitigt hjälpt Lasse med att skotta snö, som vi äntligen har fått en hel del av, så for vi till Avesta.

Exakt vad vi gjorde där är faktiskt en liten hemlis just nu, men som givetvis kommer att avslöjas längre fram här i bloggen ;-)

 

Sen var det dags för en av de absolut viktigaste mötena den här tiden på året…mötet med Tomten ”himself” :-)

Nu skulle ju önskelistorna lämnas, så att klapparna i god tid hinner ordnas och vara redo för leverans på självaste julafton.

Albin och Vincent var såklart på plats, och i år även budbärare åt Melwin och Robin, som dessvärre var på vift med pappan, precis just när Tomten besökte Fagersta *osis*

Men önskelistorna lämnades i alla fall in och nu är det bara att vänta…

 

 

 
 
Aningen "pinigt" att sitta i Tomtens knä, tyckte allt Albin ( snart 9 år ) ;-)
 
 

 

 

Har haft en riktig myskväll med typ halva barnaskaran…

Lasse är på jobb, sessan somnade vid sjutiden, så jag, Albin och Vincent har kurat i soffan under filtarna, glufsandes på godis och bara haft det nice :-)

Men nu sover alla små, och det inte blir tal om någon lång sovmorgon imorgon. Nej det är hockeymatcher i Köping för Albin och ”hans” FAIK som gäller.

Så jag ska väl snart gå och sussa sött jag med, tätt intill min lilla sessa, i väntan på att Lasse kommer hem <3

 

 

Avslutar med en bild på våra allra minsta bebisar...kattungarna, som redan hunnit bli en vecka "gamla" och de är bara helt underbara!!!

 

 

 


RSS 2.0