bloglovin

Vårt lilla yrväder...

2010-11-26 | 23:56:28

Har varit på utvecklingssamtal på skolan med Albin idag.

Var ett väldigt givande samtal, då jag, i min värld, har känt en del oro inför Albin gällande hans skolarbete.De läxor som han fått med sig hem ha varit väldigt ”mastiga” för honom att klara av, för att inte säga på gränsen till omöjliga…

Jag och Mannen har försökt att hitta vår pedagogiska ådra, att hjälpa och stötta honom så mycket det går, men det är svårt att hålla huvudet kallt och vara tålmodig, när ens lille 6 årige gosse slår ut med armarna och nästintill skriker ”jag kan inte” och ”Guuuud va jag är värdelös” och blir lite smått hysterisk.

Det var skönt att få ventilera och prata igenom detta med läraren idag.Albin är duktig, det är inget snack om det, han kämpar på och försöker att genomföra det han ska och vad som förväntas av honom…

Man ska komma ihåg att när han började skolan, för tremånader sedan, kunde han enbart skriva sitt namn…inget mera vad det gällde läsa och skriva.

Matematiken går det lite lättare med, han har ett räknarhuvud och tycker att det är superskoj med matte.

Han gillar att lära sig läsa och skriva också, men där får han kämpa och öva, och öva, och öva…

Man det är ju inte så konstigt egentligen, då Albin är en väldigt aktiv liten kille.
Han har alltid älskat sport och att röra sig.

Han leker livligt och det är många roll lekar dör fantasin får flöda fritt som gäller för vår Albin.

Att pyssla, rita och bygga Lego har aldrig intresserad honom nämnvärt, för då måste han ju sitta still, och det gillar hen verkligen inte.

Han är duktig på sport och de motoriska grejerna. Albin lärde sig cykla snabbt och att simma längder i bassängen, det gjorde han redan som femåring och är numera som ”fisken i vattnet”

Som sagt, han är en mycket aktiv liten kille som älskar allt med fart och fläkt.
Han stör för den sakens skull inte någon av de andra kamraterna på lektionen, men han har dock aningen svårt att fokusera och koncentrera sig på sina uppgifter och kan lätt hamna med tankarna ”ute i det blå”

Det är väl hans fantasi som skenar iväg igen, för den varan har han gott om…

Sen bör vi ju ha i åtanke att han är ett december barn. Han är född 18 december 2003 och nästan sist ut av alla eleverna i ettan att fylla sju år.

Det gör ju sitt till det med, alla måste vi ju hinna med att mogna lite också…leka av sig liksom, och det är nig just det som Albin håller på att göra som bäst nu ;-)Men jag är mäkta imponerad över hur snabbt ändå han lär sig... Från att som sagt enbart kunnat skriva sitt eget namn när han började ettan för tre månader sedan, kan han nu skriva en hel massa ord och även korta meningar och han klarar av att ljuda sig fram i läsningen och korta texter läser han riktigt smidigt.

Jag är stolt över honom, riktigt stolt och tycker att han är en riktig kämpe vad det gäller hans skolarbete.

Han ger inte upp, utan vill lära sig, ska lära sig…
Vi pratade om min oro inför läxarbetet…Jag är rädd att han ska tröttna ur, redan nu på allt vad läxor heter.

Stackarn nedvärderar sig själv så dant här hemma, när han ska göra läxorna. Säger att han inte kan och att det blir så fult.

Jag peppar och peppar, hjälper och puschar…men till slut blir jag också trött och sur, mest över att han bara ger upp och inte ens försöker… Jag vet ju att han kan!!!

Albin ska få lite mer tid och hjälp av läraren i skolan, samt att vi här hemma ska känna av lite mer vad vi tror att han orkar/klarar vad det gäller läxorna.

Det ska ju kännas positivt för honom att ta fram läxboken, vilja arbeta och gör uppgiften.

Fick med ett spel hem som vi ska spela med Albin ( och de andra barnen också såklart, om de vill ). Lite samma som när Melwin är hos Logopeden, man ska leka fram kunskapen…Det gillar jag!

 

Är inte alls orolig över att Albin INTE kommer att lära sig skriva och läsa flytande och bra…Nej, det VET  jag att han kommer att göra, tids nog.

För vissa går det snabbt, lätt och smidigt, för andra krävs det mera träning och mer tid…

Nu gäller det bara för oss som föräldrar och självklart även lärarna att se till att han har glädjen och ångan uppe under tiden han når sitt MÅL…

 

 

Ja, det känns riktigt bra efter att vi haft det här utvecklingssamtalet med Albins klassföreståndare.

Hon var så lätt att prata med, så förstående och lyssnade verkligen på våra tankar och funderingar.

Jag känner mig trygg i att Albin är i hennes händer, att hon tar detta på fullaste allvar och att han kommer stötta och fixa för honom på bästa sätt.

Albin trivs fantastiskt bra i sin skola och det förstår jag, för Robin och Albins skola, Lindgårdsskolan, är verkligen en riktigt bra skola! Vårt yrväder Albin, som även han kommer att bli vuxen en dag :-)

  Älskar Dig min fina, underbara lille kille
Du är verkligen "Perfect as you are"
 

Kommentarer
Postat av: Mamasnestmum

Hej igen!Snälla, hur gör du för att få det att fungera???? Detta driver mig till vansinne snart!!! En enda dag på dagis ordentligt och så klart blev det migrän hos lillan. Imorgon kommer hon att ligga med huvudvärk hela dagen och på söndag krävs ingen aktivitet om hon ska bli bra igen. :-( Var är det vanliga livet för oss andra? Ska vi aldrig kunna leva som vanligt?

Förlåt mitt ego-inlägg, men det äter upp mig snart.Kram Jill

2010-11-27 @ 00:05:30
URL: http://www.mamasnestmum.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0