bloglovin

Tror på öroninflammation...

2010-11-24 | 18:35:27

Har varit så ofattbart trött idag.

Kanske beror det på gårdagens nervpärs…?

Det va verkligen så jobbigt att fara till sjukhuset med en Melwin som hade ont i huvudet, så ont att han stundtals grät.

Det rev upp många tankar och känslor från tiden innan hans diagnos fastställdes.

 

Men under natten har jag smält och gått igenom läkarbesöket och hur Melwin har reagerat och betett sig.

I morse var han åter igen ledsen när han vaknade och klagade på ont i huvudet, men han höll sig mest för vänster öra när han sa at det gjorde ont.

Nu har han hunnit fått tre doser av penicillinet och han verkar piggare och nu har han inte sagt att han har ont på hela eftermiddagen.

Förhoppningsvis är det så att penicillinet nu börjar verka och att Melwin inte har något annat än just en öroninflammation på vänster örat.

Tänk vad skönt om det är över för den här gången, att Melwin faktiskt håller på att bli bättre nu och att han inte kommer att ha ont mer…

 

Men jag kan dock inte riktigt släppa tanken med hur läkaren igår valde att ”ställa diagnos”.

Tycker det känns som om hon ville lägga in en liten reservation i sin bedömning. Som att med tanke på hans bakgrund så ville hon absolut inte göra felet och utesluta att smärtan faktiskt kunde ha med tumören att göra…

Genom att ge svaret ”misstänkt öroninflammation” så hade hon ju lite ”ryggen fri” liksom, hon hade då inte alls avskrivit att det kunde vara något i huvudet som spökade.

Kanske bra, men för oss som föräldrar blev det hela ganska så förbryllande.

Då stannade ju även våra tankar kvar lite vid att det faktiskt kunde vara en tillväxt av tumören eller varför inte en ny tumör…Ingenting går ju tyvärr att utesluta när det gäller vår Melwins diagnos.

Men om jag hade fått önska så hade läkaren igår talat om för mig att hon såg en öroninflammation, klart och tydigt, på vänsterörat och sätter in behandling för den, MEN om Melwin fortfarande skulle ha ont i huvudet om ett par dagar så skulle vi komma tillbaka för en magnetkameraröntgen.

Fast det kanske var just precis så hon egentligen menade, fastän det blev aningen vacklande och ett, i mina öron, ett osäkert svar med ”en misstänkt öroninflammation”

Fast då ska man ju också ha i åtanke att jag är lite ”skör” och måste få korrekt och exakt information i alla lägen för att inte misstolka och fundera sönder saker och ting…;-)

 

Eftersom Melwin har lugnat sig betydligt och inte alls verkar ha lika ont längre, så bestämmer jag att det är en öroninflammation som han har, Punkt Slut!

 

Jag, Melwin och Vincent har småpyntat lite till idag och titta så fint det blev…:-)

Den lilla "Tomtebyn" jag köpte i Ullared, med belysning i olika färger...Helmysig!Fönstret i matrummet, ska bara byta ut dessa blommor till "julblommor"
Köksfönster, som också ska bli förärad en julblomma vad det lider...;-)
Andra köksfönstret, som också det ska pyntas en aning mer, nån julblomma eller något juligare ljus
Tomten och grisen har placerats i trappan :-)
Melwin och Vincents rumsfönster
Fönstret i Robins rum
Jag gillar verkligen Robins nya tomtelampa :-)
Fönstret i Albins rum, dock hade jag slut på vita antikljus till hans alldeles egna lilla ljusstake, så det kommer senare ;-)Ja, det känns som om vi kommit i stämning här hemma :-)
Nu vill det till att ALLA håller sig friska, pigga och krya, så blir det nog en God Jul i år!!!

Kommentarer
Postat av: Anna

Hej Anna!

Oj vad mysigt och fint du gjort!!

Känner så´n julstämning bara att titta på korten!

Jag o mina barn har endast kommit till att putsa fönsterna, inför adventsljusstakarna, men hann bara halvvägs, då det tar lite tid när en 3.5 åring och en 1 åring oxå vill putsa! :)

Ja, vi bestämmer att det "bara" är en öroninflammation lille Melwin har!!

Stor julkram till dig, fina Anna

Kram Anna

2010-11-24 @ 21:29:02
Postat av: Anonym

Hej! Härligt med lite julbonat! Blir sugen på att göra så gott jag kan här hemma i renoveringshuset :-). Vem har sagt att julgardiner inte matchar med gipsskivor??? Skönt att höra att det "var" öroninflammation"! Du ska veta att ditt bloggande bidrar till mitt och andras ökande engagemang och bidragande till barncancerfonden. Önskar er allt gott och en trevlig jul! Linda Vestman

2010-11-24 @ 21:54:27
Postat av: Carin

SÅ OMBONAT,FINT OCH MYSIGT! SÄGER CARIN I KRISTIANSTAD

2010-11-24 @ 22:08:43
Postat av: soffie

å va fint du har pyntat,hoppas verkligen det går över i huvudet å örat på Melvin så det är en vanlig öroninflammation,

må gott

2010-11-24 @ 22:31:38
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Mamasnestmum

Jag tittar in här lite då och då och känner igen mig så otroligt mycket i hur du tänker.

Min dottern har ju ingen diagnos än, men lider ju av daglig huvudvärk sedan ett halvår tillbaka.

Man analyserar deras beteende hela tiden och tittar efter tecken på huvudvärk. Svårt att slappna av när man misstänker att det är huvudvärk på G igen och jobbigt att alltid behöva anpassa allt som familjen gör till den där jäkla huvudvärken.

Dessutom är det svårt att veta exakt hur och var hon var ont eftersom hon bara är 3 år.Hur som helst, jag känner igen dina känslor och oron som kommer smygande vid minsta tecken.Kram

2010-11-25 @ 11:42:38
URL: http://www.mamasnestmum.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0