bloglovin

Tankar om cancern...

2010-11-03 | 23:31:16

Tänker på det här med cancer, och hur egentligen det uppkommer, från allra första början…

Ingen som vet, ingen som vet…ungefär.

Vi har ju aldrig fått några svar på VARFÖR Melwin drabbades av en hjärntumör, OM vi hade kunnat göra någonting annorlunda, för att påverka.

Därför kan jag ju liksom inte låta bli att spekulera en aning…OM, UTIFALL OCH ATT!!!

Ni förstår säkert vad jag menar även om jag för tillfället känner mig aningen disträ.

Men det är klart att jag ställer mig frågan…är det maten vi äter som det är fel på??? Innehåller den för mycket kemikalier eller annan skit, som gjorde att Melwin blev sjuk.

Måste ju krypa till korset och erkänna att vår familj äter och har tyvärr alltid ätit en hel massa skräpmat och halvfabrikat. Eller har vi det egentligen…??? Pizza, hamburgare och kebab kan jag kategorisera, men thai mat och china mat, är det skräp, halvfabrikat eller BRA mat…???

Visst, vi lagar en hel del mat också, om jag då bortser från mamma Scans köttbullar och ”Hot Dogs”.

Vi får rätt ofta en skaplig ranson av älgkött och därav kan man ju laga en hel massa ”rätt” mat, såsom lasagne, köttfärssås och spagetti och såklart tacos :-)

Sen har ju även kycklingen en stor del i mitt matlagningsliv och i alla fall hälften av de rätter jag kan förmå mig till att framställa är just med kyckling som en viktig ingrediens.

Men vad vet jag, är den kyckling jag köper i frysdisken så himla ”rätt” och utan ”mumbo jumbo” grejer i sig, eller var kommer egentligen den grillade lilla kycklingen ifrån???

 

Nej, jag kan såklart inte låta bli at fundera på om det hade sett annorlunda ut, om jag och Mannen ihärdigt hade ägnat oss åt att enbart laga mat med ekologiska ”rena” färskt framtagna produkter istället…Eller???

Kirurgen hävdade ju ganska så bestämt att Melwins tumör hade växt under cirka ett års tid. När jag då räknade tillbaka kunde jag snabbt konstatera att Melwin fortfarande ammade när tumören uppkom…Vad hade han då utsatts för i matväg??? Var det kanske den maten som jag villigt proppade i mig och som han sedan fick ut i bröstmjölksform som var felet…??? Kan det ha varit så…

Eller är det ens de ”dåliga” saker som finns i maten som är orsaken till denna djävulska sjukdom?

Kanske är det miljön, luften vi andas…det vi helt enkelt lever i, dag som natt???

Ingen som vet, ingen som vet…!!!

 

Men det man vet, det är att forskningen ständigt går framåt.

Man liksom ”jobbar på problemet” skulle man kunna säga…

Kanske tror man inte att forskningen verkligen går framåt, men det har jag fått bekräftat att den gör.

För 20 år sedan hade Melwin inte klarat sig så här länge ens med sin diagnos, IDAG har han 50/50 chans att fixa det…

Visst hade det känts betydligt bättre om det fanns en plan B, om vi visste att om ”Klumpen” börjar växa igen så kan man göra någonting mer för Melwin.

En garanti på att han KAN BOTAS, det vill jag ha…Men det finns inte att få idag!

 

Därför kära vänner, är det av största vikt att forskningen kan fortsätta att gå framåt.

 

När Melwin insjuknade och påbörjade sin behandling så startade en god vän till mig en insamling till Barncancerfonden i Melwins namn ”Melwins hjältar”
Den insamlingen nådde hela 76 317 kr!!!


Den 2 oktober 2009 stängdes den…MEN den 14 december 2009 startade jag en ny insamling till Barncancerfonden i Melwins namn, ”Melwin mot Klumpen”, den insamlingen har nått sitt mål på 20 000 kr, MEN den är fortfarande öppen och det går jättebra att även i fortsättningen sätta in pengar där.


Melwins ”nya” insamling är nu upp i hela 21 220 kr, men jag hoppas verkligen att vi tillsammans lyckas toppa 30 000 innan den 14 december…!!!

Forskningen måste fortsätta framåt, vi måste få fram en plan B för vår Melwin, och det snart!!!http://www.barncancerfonden.se/5210
 

Kommentarer
Postat av: anna-ett barn på jorden, en ängel i himlen

De tankarna har vi med haft, kanske inte lika mycket med maten men med andra tankar, berodde det på att Lova pratade i pappas mobilen nu och då med farmor.

Berodde det på, ja nu låter det galet, att Lova hade sängen i ett sånt där "dåligt energifält" (currykryss)

Vi (jag framförallt)har haft mina helt galna tankar ibland på varför Lovas tumör kom till just henne av alla miljoners miljontals andra barn, inte för att någon borde få cancer men klart man ifrågasätter,om och om igen.

2010-11-04 @ 07:31:17
URL: http://bambinidolce.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej Anna!

Förstår dina tankar! Sänder dig en kram

och tankar till dig och din fina familj!

Kram Anna

2010-11-04 @ 10:12:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0