bloglovin

Slutkörd...!!!

2010-11-08 | 21:14:18

Jomenvisst, det gick ju bra idag me…

For till Västerås en sväng, på sommardäck, men det gäller att anpassa farten säger min man ;-)

Nejdå, skämt å sido, vinterdäck är beställda och kommer på fredag, så självklart ser Mannen till sina älskade…

Men idag var det lite småhalt det ska jag erkänna, fast allt gick som sagt bra.

Vi började hos Logopeden, där Melwin fick koncentrera sig i en halvtimma på att spela spel, där han skulle använda sig av ord som börjar på ”k” samt ”t”.

Melwin har riktigt svårt att skilja på dessa två ljud och att säga ”rätt”, så det är det som han måste träna mest på.

Men han tycker det är roligt att träna, då logopeden är skicklig och gör det som en lek hela tiden.

Det fångar Melwins intresse till max och han jobbar verkligen med att korrigera sina olika ljud.

Vi får med oss material hem så att vi kan träna hemma emellan besöken.

Det är mest ”Memory” som vi spelar, och det är ju rätt skoj både för stor och liten ;-)

 

Efter Logoped besöket var det direkt dags för att träffa tandspecialisten.

Melwin hoppade glatt upp i tandläkarstolen, ingen skräck där inte.

Han fick välja vilken tandkräm han ville ha, och idag föll valet på en ”Batman kräm”.

Sedan får Melwin själv hålla i spegeln och titta på när tandläkaren rengör hans tänder noga, noga.

Han hade lite känsligt tandkött längst där bak, och lite tandsten. Mest troligt på grund av att jag har det lite knepigt att borsta tänderna allra längst bak på Melwin. Han har fortfarande lätt för att kräkas och hans kräkreflexer är väldigt lättpåverkade.

Så att komma åt och borsta tänderna längst där bak i munnen är oftast jättesvårt, för Melwin börjar direkt att få kräk känslor så fort man börjar peta där.

Men nu fick jag lära mig en ny teknik, ett speciellt sätt att vrida tandborsten på så att man inte snuddade vid de där känsliga områdena som gör att Melwin får kräk känslor, men ändå kommer åt att borsta tänderna längts där baki.

Har inte tränat själv här hemma med honom ännu, då vi inte skulle borsta tänderna ikväll, då hon hade geggat på en massa sånt där fluor som smakar/luktar banan…Men imorgon bitti så ska jag ge det ett försök, helt klart.

Man upptäckte också att en framtand på underkäken var lite aningen lös. Melwins allra första lösa tand!!! Snacka om att han blev glad och stolt över sin lösa lilla gadd, får se nu hur mycket han vågar vicka på den bara ;-)

 

Alla dessa besök drog som vanligt ut en del på tiden, så det blev bara ett kort litet stopp för att tanka i lite lunch och sedan hemåt igen.

Vi hade bestämt att fara till Öppna Förskolan på eftermiddagen. Melwin och Vincent älskar att leka där och Robin och Albin plus en kompis skulle komma ner dit när skolan slutat.

Det är så himla praktiskt att öppis, skolan och dagis ligger i direkt anslutning till varandra. Allt på ett och samma ställe, super bra :-)

Efter lite lek o stoj och fika, samt trevligt babbel med andra mammor bar det så av hem till ”röda huset”.

Albin ville ju gärna visa våra nya familjemedlemmar, kaninerna, för sin kompis. Så medan de lekte och gosade med kaninerna passade jag på att göra rent i deras bur och lite snabbt packa tre träningsväskor, för sen var de dags att åka in till stan igen och lämna pojkar till höger och vänster.

Albin skulle på Innebandy träning, Robin till Judon och Melwin hade Bamsegymnastik, där alltid en förälder måste vara med.

Tony hann inte komma hem idag till träningarnas början, så ”de stora” fick klara sig själva medans jag följde med Melwin på Bamsegympan, med Vincent i släptåg.

Vincent ville gärna även han byta om och aktivt vara med på ”Bamsen”, vilket jag inte kunde neka honom. Egentligen är han lite för liten, då det vänder sig till barn mellan 3-6 år, och Vincent har ju sin ”Springlek” på tisdagar.

Men då han fick lov att hänga på till Bamsegympan idag, så fick han också chans att vara med lite han också.

Han tyckte självklart att det var helskoj och härjade runt som aldrig förr.

Det var rätt hektiskt faktiskt att kunna passa upp på dem båda, då de tätt som oftast befann sig i olika delar av salen och satte igång vid olika stationer.

Men jag kunde ju allt behöva lite gympa jag också, och röra mig lite, så jag sprang emellan de och hjälpte så gott jag kunde.

Är ju livrädd att de ska trilla från nån plint eller bom eller så. Ja, mest Melwin då, med sitt ömtåliga lilla huvud, men självklart även min lilleplutt Vincent.

Vill skydda de båda två från allt ont man kan tänka sig…;-)

 


Japp, jag är slutkörd idag, NU!!!

En natt med minimalt, för att inte säga obefintligt med sömn, och sen minst sagt fullt upp hela långa dagen har satt sina spår på denna gamla morsa…

Så, Tack o go´natt…Nu kraschar jag i soffan!

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0