bloglovin

Misstänkt värre...!!!

2010-11-23 | 19:37:22

Det blev att bära iväg till Västerås idag igen då…

Melwin vaknade och sa att han hade lite ont i huvudet ( på vänstra sidan, över örat upp mot pannan )

Jag gav honom Ipren igen och lite sondmat. Feber hade han inte alls och efter att han fått i sig sondmaten och en dos av Ipren, var han pigg och alert.

Men efter att jag tänkt över lite hur de senaste dagarna faktiskt har sett ut med Melwins värk hit och dit, ringde jag till Västerås sjukan för att rådfråga lite.

Vad kunde det vara” och ”borde jag komma in med Melwin”…???

 

 

Sköterskan jag fick prata med skulle i sin tur prata med läkaren och sedan ringa tillbaka.

Framåt tiotiden var Melwin i stor sett som vanligt, lite trött kanske, men det brukar han ju vara titt som tätt…Det är ju en av de ”biverkningar ” som han för närvarande tvingas leva med.

Han blev lite sur över att jag hade ringt till dagis och sagt att han inte skulle komma dit idag, fastän det var hans ”dagisdag”.

Tyckte att det var bättre att hålla honom med mig, så att jag kunde hålla full koll…;-)

Då ”krävde” Melwin att han skulle få åka en sväng till öppis istället, han ville ju inte bara vara hemma…

 

 

Jag lastade i Vincent och Melwin och for till Öppna förskolan.

Väl där lekte han på och var nästan precis som vanligt, något lite tröttare kanske.

Men efter en timmes lek sa han igen att han hade ont i huvudet och ville åka hem.

Jag hade precis klätt på pojkarna då mobilen ringer. Det är samma sjuksköterska som jag pratat med på morgonen, hon bad oss komma in till barnakuten direkt. Läkaren ville titta på Melwin.

Vi förbereder för att ni ska komma nu direkt sa hon, så det var bara att få in barnen i bilen och dra till Västerås som gällde.

 

 

Ringde snabbt till Farmor, som lyckligtvis kunde vara ”backup” för Robin och Albin och skulle hämta de från skolan.

Mannen var vid norska gränsen, fem timmars bilresa härifrån, så honom kunde jag inte räkna med…

Ringde och ”varnade” Morfar om att de kanske skulle behöva hämta Vincent i Västerås. Tänk om vi skulle bli kvar, inlagda…vad visste jag egentligen, det hade ju hänt förut.

Hade ju ingen aning om vad de skulle komma fram till på sjukan, det var ju så viktigt att vi skulle komma in DIREKT!

 

 

Usch, alla tankar bara fladdrade från att ”Klumpen” hade växt och satt och tryckte på något väsentligt, att det hade uppkommit en NY tumör fast på sidan av huvudet istället, hjärnhinneinflammation, hur funkar det liksom…??? 

Ja, jag hann tänka alltför mycket under bilresan till Västerås och var lite smått stressad när vi kom in dundrandes på Barnakuten.

Försökte lugna mig själv med att det mest troligt var öroninflammation och ingenting annat. En fyraåring kanske inte har det så lätt att lokalisera smärtan, sådär precis, exakt. Ett öra kan lätt bli typ hela huvudet…eller???

Fast egentligen tycke jag nog att Melwin är väldigt duktig på att berätta tydligt och utförligt om vart och hur han faktiskt har ont.

Han har ju varit väldigt tydlig med att säga att han INTE har ont i örat, utan i huvudet, och sen har han pekat på ett ställe ungefär en decimeter ovanför örat.

Men vad vet jag…På barnakuten i väntan på att doktorn ska komma

 

Om väntan blir alltför lång kommer en "Smoothie" väl till pass, tycker Vincent ;-) 

 

Efter en ganska så lång, seg och nervös väntan kom till slut en läkare för att undersöka Melwin.

Det var dock inte någon av hans ordinarie läkare, vilket direkt gjorde mig skeptisk, ”vad gör hon här???!!!”

Hon hade lyckligtvis läst i Melwins journal om hans bakgrund och skulle ha direkt kontakt med Melwins ”vanliga” läkare, doktor Johan.

Doktor Johan hade tydligen fullt upp med andra patienter och hade inte tid att titta förbi Melwin.

Så han blev nu undersökt av denna något tveksamma och ytterst vacklande läkare.

Kändes ”sådär” faktiskt, speciellt då hennes slutsats av det hela blev ”en misstänkt öroninflammation”…

Vaddå misstänkt…??? Antingen så har han väl en öroninflammation eller så har han det inte. Jag frågade om hon inte kunde se trumhinnan tydligt och urskilja om den var ”frisk” eller inte…

Nej, hon var lite osäker men tyckte nog att den såg lite irriterad ut…

Hon skulle gå och ringa till doktor Johan.

 

 

Såhär nu i efterhand kan jag faktiskt inte riktigt begripa varför doktor Johan bara inte kunde palta sig upp och kolla in i Melwins öron lite snabbt, och konstatera öroninflammation eller ej…

Nu kom läkaren istället tillbaka och tillsammans med doktor Johan hade de kommit fram till att sätta in penicillin på Melwin för att se om det onda gav med sig.

Om Melwin fortfarande klagar över ont i örat efter två dagar, så ska vi komma tillbaka till sjukan.

Inga direkt stupsäkra svar på någonting tycker jag, men jag har nu i alla fall fått i Melwin sin första dos av penicillin genom sondknappen.

Så nu är det väl bara att vänta och se om det ger något resultat vad det lider…

De tog förresten tempen på Melwin på sjukan och han hade mycket riktigt ingen feber alls…36,7 är väl fullt godkänt.

Så åter igen har han då öroninflammation UTAN feber, mystiskt!

 

 

Kom på en liten sekvens om just penicillinet som jag bara måste berätta…

När läkaren undersökte Melwin frågade hon om han ätit dåligt den senaste tiden. Jag berättade då om hans sondknapp och att han typ aldrig äter särskilt bra genom munnen, utan får den mesta av sin näring genom just knappen på magen.

Tyckte det var lite märkligt att hon hade missat ”den lilla” detaljen när hon läste journalen, vilket hon påstod sig ha gjort, där det står väl beskrivet om Melwins matproblem och om hans sondmat.

Släppte det för stunden, men sen kommer det något lustiga…När läkaren ska skriva ut recept på  penicillinet frågar hon om vi vill ha det i pillerform eller som lösning.

Jag föredrar ju naturligtvis lösning, då jag tänker ge honom det genom sondknappen och slippa allt krångel.

Fast det verkar hon inte riktigt ha reflekterat över utan fortsätter sedan att fråga om jag vill ha någon smak på penicillinet, typ banan eller choklad, eller om det fungerar bra i koncentrerad smaklös form.

Jag ser nog ut som ett levande frågetecken och fattar inte riktigt alls vad hon pratar om…Det spelar ju liksom ingen roll om det är smak, och i så fall vilken smak, eller ingen smak alls. Melwin får ju in penicillinet direkt genom sin knapp på magen in i magsäcken, han har inga smaklökar där…!

Nej just det, säger läkaren och skrattar lite, då tar vi koncentrerad form.

Ibland kan jag inte låta bli att undra lite…

 

 

Nu är vi i alla fall hemma igen.

Melwin softar framför TV:n, klagar dock fortfarande över ont i huvudet, han är trött och snart väntar sängen.

Tycker faktiskt att det är lite konstigt att man inte ska kunna få raka besked av en läkare, när det gäller en simpel öroninflammation, borde inte det vara typ en av de första sakerna de lär sig på läkarutbildningen…???

Doktor Johan hade dessutom börjat ifrågasätta när egentligen Melwins nästa magnetkameraröntgen var inbokad, var den inbokad alls, är det någon som håller koll på det…???

Han hade bett läkaren vi träffade idag att kolla upp det hela, så att Melwin verkligen var inbokad på en MRT i början av januari.

Hon hade tydligen kollat upp det och sa till mig att Melwin stod uppskriven för magnetkameraröntgen den 13 januari.

Lite konstigt, för igår när jag pratade med sköterskan som har hand om bokningarna av MRT tiderna, sa hon att det skulle bli antingen den 10 januari eller 17 januari för Melwin…Snurrigt värre tycker jag!

 

 

Nu återstår det att se om Melwins huvudvärk ger med sig inom två dagar, annars så blir det magnetkamera betydligt tidigare än januari…Men han har ju en ”misstänkt” öroninflammation, så kanske, ja förhoppningsvis så är det bara det som spökar!!!

 

 

 

 

 

 

Kommentarer
Postat av: Anna-Maria Ane

2010-11-23 @ 20:06:02
Postat av: Anna-Maria Andersson

Förra inlägget blev fel hann inte skriva.

Undrar verkligen om läkaren läst Melwins journal ordentligt med tanke på alla frågor. Hoppas Melwins huvudväk bättre.

2010-11-23 @ 20:11:33
Postat av: Melinda

Hoppas hoppas!!

Du är så stark Anna!!

Och Melwin så tapper!

kram

2010-11-23 @ 20:16:07
Postat av: Carin

Hör dagligen hur konstiga svar, /små/mellanstora/vuxna/ patienter kan få utav läkare.(arb på en ortopedmottagning) Och som mamma till en pojke med det Melvin bär med sig, så förstår jag om du varken vet ut eller in. Hälsningar till er från Carin i Kristianstad.

2010-11-23 @ 20:50:53
Postat av: Sanna

Hej igen! Vad bra att du kollade upp det!

Till läkarens försvar kan jag säga att det är svårt att läsa en lång journal och komma ihåg allt om man inte har träffat patienten tidigare... Men man känner sig rätt dum när man ställer såna "dumma" frågor som man borde ha vetat :) Och öroninflammation lär man sig termin 8, det har jag tenta på imorgon! ;) Jag hade inte gett penicillin utan gjort en MR direkt, men jag har å andra sidan inte läst barnkursen än. Hoppas hoppas att det hjälper nu, jag håller tummarna!!!

Kram

2010-11-23 @ 22:36:31
URL: http://elsasanglar.shop.textalk.se
Postat av: Lotta

Efter att själv varit tvungen att ha mycket med sjukvården att göra så är jag egentligen inte förvånad. Det som förvånar mest är att när man som du blir tillsagd att komma in direkt och med tanke på bakomliggande saker så ja då blir man tokigt lessen! Hoppas så att han piggar på sig snarast och att ni hittar styrkan att orkar hålla ut! Många kramar till er i snöyran :)

2010-11-24 @ 15:01:22
Postat av: anna-ett barn på jorden, en ängel i himlen

Misstänkt öroninflamation? Den diagnosen har jag faktiskt aldrig hört? trodde man kunde se det som sagt om de va rött och irriterat.

Tex om man går på återbesök här då man behandlat en sådan så mäter de barnens hörsel med någon slags instrument också.

Jag hoppas att det inte är klumpen som spökar.

Men öroninflamation gör ju oftast rejält ont, speciellt om det är värk inblandat?!.

Men klart man vill hoppas på det lindrigaste. Jag tog ju till borrelia när Lovas cancer började spöka.

Ja tänk om det faktiskt bara kunde fått vara så.

Kram till er och tankar.

2010-11-24 @ 16:33:07
URL: http://bambinidolce.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0