bloglovin

En stolt mamma...

2010-11-18 | 22:47:09

Eftersom jag inte har bloggat på ett tag nu…typ ett helt dygn ;-) så tror ni säkert att jag har pyntat klart hela huset och sitter med fötterna lugnt i soffan, smuttar på glöggen och bara njuter av mitt juliga hem…

FEL, så lyckligt är det inte alls, men visst jag har kommit en liten, liten bit på väg.

Julgardinerna är på plats, i alla fönster, men det är också allt…Fast jag slog ju till och tvättade fönstren också innan jag hängde upp gardinerna, så det tog lite tid faktiskt ;-)

Melwin kom ihåg sin adventsljusstake från förra julen och ville gärna ha upp den direkt, så det står så fint och lyser i hans rumsfönster.

En stjärna i matrummet och min vackra ”shabby chic” kandelaber har kommit på plats. Hade tänkt att visa lite bilder på vad vi åstadkommit här hemma, men jag vill nog gärna vänta tills allt är helt färdigt och klart innan ni får se…;-)


Ja, skoj är det att pyssla i alla fall, och vi är nog lika engagerade allihopa i famijen med lite pyssel, stor som liten.

Barnen sitter dock mest och kryssar för i sina leksakskataloger vad de ska önska sig av Tomten, Tony får ta hand om alla såna där ”omöjliga” uppgifter som att snitsa ihop julstjärnorna…Vem kom på den mekanismen egentligen??? Det är ju skitsvårt att få ihop dessa glittriga små stjärnor, få de att stå/hänga rakt och ”gömma undan” snöret, om man nu lyckats att knyta ihop det vill säga.

En riktigt ”pilleriller” uppgift som passar bättre åt tålmodiga Tony än aggressiva Anna ;-)

Jag nöjer mig med att stryka lite fint på nån gardin, putsa och feja för att sedan mumsa pepparkakor och klunka julmust med barnen :-)

 

Melwin var en sväng till dagis idag.

En vecka sen sist han var där, så idag var han laddad, min lilla kille.

Han verkar inte riktigt lika trött längre även om han gärna kurar ihop sig i soffan efter lunchen och tittar på ”Superhjältejul” …Melwin och Vincents favvo för stunden.
Men vem blir inte lite trött och kurig med det här kalla och gråa vädret…???Polisen hade idag varit till dagis och hälsat på en sväng. Till Melwins stora lycka, han ska nämligen bli just Polis när han blir stor :-)

Barnen hade fått testat på olika små ”polisknep” och även fått tittat en del på polisbilen.

Sen hade det blivit korv till lunch och är det någonting som Melwin någon gång ibland kan tänka sig stoppa in i munnen och äta med viss aptit så är det just korv.

Så det hade varit en bra dagisdag för min lille gosse idag…

 

Stackars Vincent fick helt plötsligt, och jag menar verkligen helt plötsligt, feber ikväll.

Först satt vi och åt middag, allt var frid och fröjd…Jag började plocka av bordet, Robin gick och duschade och då, som en blixt från klar himmel, började liten Vincent att gråta, vara superledsen och sa att han ville gå och lägga sig…

Jag stod nog som ett litet frågetecken, då han hade sovit en ganska så lång middagslur, och då brukar han inte vilja lägga sig alltför tidigt på kvällen.

Men nu var allt han ville att få sin välling och gå och lägga sig.

Jag gjorde i ordning honom och kände då att han var varm, det var inget snack om saken, han hade feber.

Han svepte trots det vällingen och jag nattade honom. Han somnade direkt och har sussat så gott sen dess…Hoppas det håller i sig natten igenom och att febern är som bortblåst när han vaknar.

Konstigt det där, att febern kan komma så plötsligt…Vincent är ju inte alls förkyld eller någonting, Skumt!

 

Nu under kvällen har jag och Robin suttit och gått igenom hans Portfolio ( heter det så??? ) från skolan.

Imorgon är det dags för utvecklingssamtal med hans Fröken och då får vi föräldrar hem pärmen lite innan för att kunna läsa och se vad barnet har gjort under skolgången, samt läsa bedömningar i alla ämnen.

Det är verkligen roligt och intressant och när jag hade gått igenom alla skriftliga omdömen i alla ämnen de nu har i årskurs 2 hade jag nog växt en hel meter.Är så innerligt STOLT över min Robin!!!Han hade fått så fina omdömen i alla ämnen och ligger riktigt bra till så här långt i sin skolgång, men det bästa av allt är att Robin själv verkar tycka att det är riktigt, riktigt roligt i skolan och med skolarbetet.

Han fick fylla i ett papper med vad han själv tycker om skolan…Arbetet, kompisarna, läxorna, läraren, ämnena o s v, och han ritade ”glada gubbar” vid i stort sett alla frågor. Endast läxorna och att sjunga i kör tyckte han var ”sådär”, allt annat var roligt och bra…Härligt!!!

Ja, det värmer verkligen ett mammahjärta enormt mycket när man får bekräftat att ens barn har det bra i skolan, vad det gäller arbetet, men framför allt kompisar, hur viktigt är inte det…!

 

Tror att jag kommer att sova riktigt gott i natt :-)
 

Robin och jag på Legoland, Tyskland sommaren 2009

Kommentarer
Postat av: Malin

Stackars lilla Vincent, hoppas han mår bättre och att ni alla sovit gott.

Här i söder har vi regn o rusk, inga julkänslor alls men när jag kikar in här hos er så får jag nästan lite =) Ser fram emot bilderna sen.

Kramar till dig och familjen. Beundrar dig Anna, för allt du gör, hinner osv..Du är otrolig!

2010-11-19 @ 09:07:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0