bloglovin

Änglar för barnen...

2010-11-19 | 11:21:21

”Änglar för barnen” började med att ett par mammor med cancersjuka barn bestämde sig för att pyssla en eftermiddag när de låg inne på Lunds Barnonkolog.

En tanke föddes då att sälja änglar för att få ihop en kaffekassa på avdelningen.

Tillverkningen fortsatte och det har sedan dess blivit många Wii konsoler och spel mm till barnen på sjukhuset.

Änglarna tillverkas och säljs fortfarande nu till förmån för Barncancerföreningen, med önskemål om att inlagda barn ska prioriteras.

Denna idé har spridit sig över landet och idag tillverkas änglarna av många, många fler och säljs till förmån för både Barncancerföreningarna runt om i landet och Barncancerfonden.

 

De ”änglar för barnen” som jag har hemma säljer jag till förmån för Barncancerföreningen Mellansverige.Barncancerföreningen Mellansverige omfattar Gävleborgs och Dalarnas län, samt boende inom riktnummerområde 026 söder om Gävle. Även Uppland, och Södermanland, utanför Stockholms län, samt Västmanland, och Närke omfattas.

Vad gör vi i föreningen?

Vi kan inte bota men vi kan göra tillvaron lite ljusare. Barncancerföreningens pengar går till att skapa möjligheter för barnen och föräldrarna att vara tillsammans under lättsammare former och på det sättet mildra de ofta långa och smärtsamma behandlingarna. Just då kan lite betyda väldigt mycket.

Barncancerfonden ger stöd till forskning, tar fram och sprider informationsmaterial och är ett samarbetsorgan för de lokala barncancerföreningarna. Föreningarnas huvuduppgift är att i den egna regionen, på olika sätt stödja cancerdrabbade barn/ungdomar och deras familjerJag har dock inte tillverkat änglarna själv, som ni kanske känner till så är just pyssla inte min starka sida direkt ;-)

Men jag tycker att det är en fantastisk idé och tanke detta med ”änglar för barnen” samt att smyckena är väldigt, väldigt fina.

De smycken som jag säljer har en familj jag känner tillverkat.

De har dessvärre förlorat sin dotter i denna djävulska sjukdom. Hon kämpade länge mot samma diagnos som min Melwin idag kämpar emot, hjärntumör, Ependymom.

Jag tycker denna familj visar en enorm styrka och kämparglöd genom att tillverka dessa änglasmycken, trots deras ofattbara förlust…

 

Jag hjälper mer än gärna till med att sälja dessa vackra smycken där pengarna går till en så god sak och viktigt ändamål,

Jag hoppas ni hjälper till med att köpa de!!!

 

 Änglarna kostar 60 kr styckSåhär ser ett par av "mina" änglar ut...
Änglarna finns i många olika färger och modeller, som hängsmycke till halsband, som örhängen eller som ett mobilsmycke...
Vilken blir just Din ängel...???!!!

 

 

 

Kommentarer
Postat av: Sanna

Jag har sätt dom förut och har tänkt beställa men inte blivit av, kan man beställa av dig? :) Skulle verkligen vilja ha en sådan, det känns som en väldigt enkel sak att göra för att bidra till barncancerfonden!! :)

2010-11-19 @ 12:00:17
Postat av: Marit

Jag vill oxå gärna beställa , vart vänder jag mig så att pengarna kommer till just den här föreningen?

2010-11-19 @ 18:59:51
Postat av: Anonym

Underbara smycken! Hur kan man beställa de. Jag är intresserad av både halsband och örhänge.

MVH Erika

2010-11-19 @ 21:02:53
Postat av: Sara

Skulle gärna vilja beställa. Men hur?

2010-11-19 @ 21:34:52
Postat av: Heléne på Öa

jag vill också köpa...men hur ??

2010-11-19 @ 21:51:20
Postat av: Birgit

Jag skulle också vilja beställa några änglar....

Jag läser ofta din blogg men har aldrig kommenterat förut men nu vill jag passa på att säga att du är beundransvärd. Bättre mamma kan nog inga barn ha.

2010-11-19 @ 21:54:32
Postat av: Sandra

Kom hit från Linda Carlgrens sida. Konstigt att du inte skriver hur man får dem. Går man in på föreningens hemsida och betalar in eller?

2010-11-19 @ 23:22:26
Postat av: Anna Haapala Silfver

Självklart kan ni betälla från mig direkt :-)

Maila till mig på haapala.silfver@live.se vad ni önskar beställa, så fixar jag det...Kram till er alla /// Anna

2010-11-20 @ 02:14:55
Postat av: Ida

Dem är så fina! Var kan jag beställa dem?

2012-05-06 @ 10:33:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0