bloglovin

Få tiden att gå...

2010-04-22 | 09:15:05

Fy vilken hemsk morgon…

Vaknade ( tyvärr en aning försent ), tittar ut genom fönstret och ser bara hur det vräker ner SNÖ!

Men hallå, det är 22 april, SNÖ liksom…!!!Känslan att det inte hade varit helt fel att ligga vid poolen på Gran Canaria nu, infann sig såklart direkt.

Även barnen tycker att den fallande snön är mer än deprimerande…

Albin utbrast direkt att ”Nej, mamma, jag vill ju ha sommar NU”

Robin blev tyst, vilket är ett givet tecken jag som mamma har snappat upp, på att han verkligen ogillar.

Melwin har suttit i soffan sedan han vaknat i morse, spelar lite Nintendo DS, men vill inte gå bort från soffan och den filt han har över sig. Har frågat om vi ska gå upp och leka, men nej, det är för kallt, säger han.

Men tro mig, vi har en fullt normal temperatur här inne i huset. Men Melwin blev också besviken över den snö som kom och nu har han ju dessutom snappat upp på Nyheterna att flygen går ”som vanligt” igen.

Melwin sätter själv på radion i sitt rum och lyssnar på Nyheterna, och det har han gjort sedan vulkanen satte fart, och vi vuxna ivrigt började följa allt som hände.

Vi förklarade då att vi varje timme, typ, då måste lyssna på Nyheterna för att veta om vi skulle kunna flyga iväg eller inte.

Melwin tycker att det fortfarande gäller och fattar inte alls varför vi inte bara kan flyga nu då, när flygplanen lyfter igen.

Igår kom han nerspringandes från sitt rum, så glatt, och ropade…”mamma, mamma, packa inte upp, vi kan flyga nu, planen lyfter som vanligt igen, vulkanen har slutat spruta lava och aska”.

Det var inte de lättaste att då förklara situationen för honom att vi faktiskt inte alls kunde flyga NU, utan måste vänta i 5 veckor.
Försöker att förklara så pedagogiskt jag kan ( vilket är svårt nog ) att det inte alls är så länge med 5 veckor och att tiden kommer att rusa iväg.

Samtidigt som jag så väl vet, att när man var barn så kändes det inte alls som om tiden gick särskilt fort när man väntade på nåt skoj.

Ja ja, det är ju som det är…Men jag säger bara det, att det var ju tur att vi fick en ny resa inbokad, annars hade nog även jag mer eller mindre brutit ihop. Nu har vi ju fortfarande något att längta till!

 


Börjar så smått sätta mig in i vad som kan tänkas att finnas och göra här hemma nu då i ett par veckor framöver.

Tittar jag i almanackan så stod det ju först ”Gran Canaria” men har nu snabbt bytts ut mot tomt och åter tomt…

Hade ju liksom lagt dessa två veckor åt sidan och inte alls engagerat mig i vad som fanns att hitta på här på hemmaplan, men det är bara att tänka om.Fick igår höra att det i helgen är Norbergs marknad, så det får väl bli ett besök där på lördagen.

Skulle visst bli sol på lördag, så det känns ju i och för sig lite hoppfullt då…

Blev uppbjudna till Borlänge och ”Melles gudisar” på söndag, vilket kommer att bli en trevlig liten tripp.

Var längesen barnen träffades på ”tu man hand” och bara fick leka loss, och vi vuxna fick en chans att sitta ner och prata.

Det är ju goda vänner till både stor och liten i familjen, men p g a sjukdomar och annat som hela tiden har lyckats komma emellan, så har det tyvärr gått allt längre och längre mellan träffarna.

Vi träffades i och för sig på både Vincents och Melwins kalas, men det är så svårt att hinna med att sitta ner och prata ordentligt när man har så många gäster, vill ju hinna vara trevlig med alla…;-)

Så, det är skönt med lite planer inför helgen i alla fall…Hoppas på fullspäckat schema framöver också, så att tiden går fort både för oss vuxna och för barnen.

Väl inne i maj kommer ju den där riktigt jävliga och tuffa perioden…i väntan på svar!

Vi startar den 10 maj med Melwins MRT, och sen avlöser undersökningarna varandra.

Det är en något pressad och stressande situation i sig att bara gå och vänta på besked…
Har Klumpen växt eller står den stilla???

Då är det bästa att ha fullt upp, för oss alla.

Hitta på roliga saker, hälsa på, få besök…Ja allt som kan få en på helt andra tankar än Klumpens vara eller icke vara.

Så vi är mer än väl upplagda för förslag de närmsta fem veckorna…:-)


 

 LÄNGTAR...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0