bloglovin

Julförberedelser och lite stress såklart...

2018-12-15 | 10:07:00

Morgonstund har guld i mun…

Underbart med sovmornar, men tenderar att inte bli så länge i sängen i alla fall. Kroppen inställd på att kliva upp 06 varje morgon. Men att vakna halv åtta är ju lyxigt bara det.

Pappavecka för några, men här blir det ju sällan tyst och tomt, två minisar och en tonåring kvar i hemmet.

Tonåringen som fyller hela 15 år på tisdag. Nej han är inte jätteintresserad varken av att köra moppe eller EPA, men däremot av att komma in på ett elithockeygymnasium. Han har visat upp sig, han är med i rullorna…och vi väntar, håller tummarna, väntar och håller tummarna, på att drömmen snart ska bekräftas som verklighet.

 

 

 

Hockeysonen, Fagersta AIK #6 ❣

Foto av Michelle Tingberg 👌

 

Tänk vilka sex helt olika personligheter de är ändå, mina juveler.

Bror äldst körde upp för moppekort i stort sett på självaste födelsedagen (inte exakt såklart) håller på med business och tar sig för det ena projektet efter det andra, vare sig det gäller att sälja potatis eller skapa film.

Hockeysonen lever för hockeyn, är mer i ishallar än hemma och fokuserar enbart på att utvecklas inom sin sport.

Bror nummer tre kämpar på med nationella prov, första betygen och funderar på valet av högstadium. På väg mot tretton, och in i tonåren med allt vad det innebär.

Bror fyra, den lugna eftertänksamme lille funderaren. Fokuserar på skolan (tävlingsmänniska och resultaten är viktiga), kompisar och hur lugn och lite blyg han än må vara så ”lever han ut” till fullo på teaterscenen.

 

 

 
 
 
Min lille teater-Vincent ❣
 
 

Lilla tösen har ett ökande intresse för hästarna, går från klarhet till klarhet, utvecklas fort och jag tror att ”mammas gamla takter” har kommit tillbaka genom henne. Helt orädd och kämpar på att bli bättre och bättre. Hennes mål, att få hoppa stora hinder.

 

 
 
Lilla häst-tösen ❣

 

Och lilleman yngst är den spralligast och mest envisa femåring jag någonsin träffat. En vilja av stål och jag vet inte om det är för att han är minst i den stora barnaskaran, men han ger sig aldrig. Tar till vilka metoder som helst för att få viljan igenom och hur lugn, go och harmonisk han än kan vara (ibland) lika envis, ”galen” och bestämd, med en vilja som kan göra mamman som såväl syskonen smått galna totalt villrådiga och frustrerade. En helt normal femåring antar jag att det är egentligen, om än kanske lite i vildaste laget.

 

Vad har vi roat oss med sedan sist då…

Hockeyungen kom välbevarad hem från Östersund, var nöjd med sin prestation och nu är det bara att vänta och se hur långt han kommer där, Vet inte riktigt vad jag hoppas på, Östersund är ju hemskt långt bort…men givetvis vill jag ju det han vill och hjälpa honom att uppfylla drömmen och chansen ges.

 

Årets bakdag har gått av stapeln och även årets besök till Tomteland (tack Barncancerfonden!)

 

 

 
 
 
Fick med hela barnaskaran att baka pepparkakor, göra pepparkakshus, lussebullar, brownies och koka knäck 😋
 
 
 
 
 
 
TOMTELAND 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Äntigen hittade jag mig en riktig karl 😉
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Roligt när man för en gång skull för med alla sex juveler på en och samma blid 💖
 
 
 
 
 
 
De tre äldsta...också alven
 
 
 
 
 
 
Givetvis skulle önskelistorna lämnas. Detta år var det nissen som tog emot de. 
 
 
 
 
 
 
 
Lika som bär ✌
 
 
 
 
 
Tomtemor må ha aningen fler barn än mig, men vi har iallafall stora familjer båda två 😍
 
 
 

Lucia stod för dörren och även om det endast var lilleman som gick i tåg i år, så var deten mysig och stämningsfull stund.

 

 

 

 

Filippa och Milton (Tomtemor och Tomtenisse) 💖

 

Mitt liv består för närvarande av tre kategorier…barn, studier, jobb, barn studier jobb. <så går livet runt just nu och så mycket tid för annat finns det inte just nu.

 

 

 
 
 
Skolarbete och jobb på sjukhuset går givetvis först och där ägnas mest tid, men jag kör även PartyLite när jag hinner. Julförsäljningen är nu slut, och vet ni vad, vår-sommar katalogen har redan kommit, och jag är salig över sortimentet 😇
 
 
 
 
 
 
PartyLite vår-sommar 😍
 
 

Försöker klämma in små stunder med mina närmaste vänner. Jag behöver de mer än någonsin, få chans att prata igenom livet, skratta och gråta tillsammans, släppa alla ventiler och fylla på med ny energi

Kärleken är totalt lagd på is, vilket inte är så konstigt när den enda som fångar mitt intresse är en omöjlig ekvation (känns det som).

Kanske kommer min tid en dag.

Jag får min beskärda del av utskällningar lite här och där. Kanske för att jag en gånga för alla bestämt att det är såhär mitt liv ska se ut. Kanske för att jag står på mig vad det gäller det jag tror är rätt och fel.

Inget som bekräftar att det är det absolut rätta, men jag går på den linjen som jag tror är bäst. Sen är det upp till var och en att välja om jag är viktig i deras liv eller inte. Jag kan inte påverka det!

 Juletid, en mysig tid, men även lite jobbig. Skola jobb och en salig massa aktiviteter ska hinnas med. En födelsedag ska firas och klackar fixas (som ensamstående student är den ekvationen inte alltid den lättaste). Vet helt ärligt inte riktigt hur denna jul kommer att bli. Vem kommer, vem kommer inte???!!!

Vet i alla fall att på torsdag är det julavslutning för alla mina barn. Förskoleklassen har sitt årliga julspel och detta år är Filippa med, och ska där stoltsera som en liten ängel. Ska bli så roligt att se och en och annan tår kommer i vanlig ordning att fällas (från den piiiiinsamma mamman). Men när blev de så stora, såna underbara och fantastiska personligheter och jag tar åt mig hälften av äran i alla fall, det måste jag väl få göra!

 

Nu börjar julkalendern, som vi slaviskt följer, jag och de minsta. Blev en riktigt bra upplaga detta år.

 

Återkommer…

 

Julkramar till er alla 🤗

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0