bloglovin

Oj va vi firar...

2015-03-25 | 23:14:00

Allt på en och samma gång var det ju…

Idag har vi firat, i dubbel bemärkelse!

 

 

 

 

Tårta och bubbel för Filippa och Melwin idag <3<3<3

 

 

Vår lilla sessa kan nu stolt hålla upp tre små fingrar då hon från och med idag kan titulera sig som treåring :-)

Firad på förskolan med sång och glass och firad här hemma med tårta och presenter, av oss i familjen.

”Stora” kalaset har vi på lördag istället…

 

 

 

 

 

Dagen började tidigt, tidigt för jag och Melwin skulle göra oss i ordning för en tur till Västerås sjukan.

Melwin skulle sövas, hans port á cath ( venport ) skulle plockas bort och den fistelgång som uppstått i kanalen där sondknappen tidigare suttit, skulle justeras och fixas till så det kan läka ihop och förhoppningsvis inte krångla nåt mer.

 

 

 
 
Melwin redo för operation och sista gången som venporten användes 
 

 

Ingreppet på magen skulle göras i vilket fall som helst. Det har krånglat av och till under de tre år som gått sedan sondknappen plockades bort och så ska det ju inte vara. Det ”normala” är att hålet växer ihop ungefär som en piercing gör efter att man tagit bort smycket. Men så har det alltså inte gjort på Melwin och han har haft en hel del värk och krångel med blod och vätskande sår. Förhoppningsvis är det alltså slut med det nu…

När han ändå skulle sövas och ett ingrepp skulle göras ansåg man ( i samråd med oss föräldrar ) att det var idé att plocka bort venporten då främmande föremål aldrig är särskilt sund att gå omkring med i kroppen om man inte behöver.

Vi frågade Melwin vad han tyckte och eftersom han numera endast lämnar prover och behöver stickas och sätta en nål en gång per år när magnetröntgen ska göras, så tyckte han själv att han lika gärna kunde ta det sticket och sätta den nålen i armvecket, en gång om året liksom…Hoppas verkligen att det förblir så! Att det inte kommer att behövas mer stick, att det inte blir ett bakslag, för då var det ju lite dumt att plocka bort porten, som alltid har fungerat så himla bra och aldrig krånglat, på hela 7 år faktiskt.

Ja, 7 långa år har den suttit där, 7 år sedan ”Klumpen” upptäcktes, behandlingarna avlöste varandra och som den porten var guld värd.

Men vi kan ju inte hänga kvar vid den som någon slags ”safe”, någon sorts vidskeplig tanke eller så…Nej, vi måste ju leva i nuet, titta på den friska, pigga och levnadsglade lille kille vi har ibland oss. Som älskar att spela fotboll, springa och busa runt, som vill vara som ”alla andra”

Han växer och blir större vår kämpe till kille, snart är det dags för mellanstadiet, snart kommer han att tycka att venporten är ett ont som bara är i vägen, som bara påminner om att han kanske inte riktigt är som ”alla andra”.

Och det kommer inte våran fina kille att vilja…Nej han vill vara fri nu, han vill leva och må bra, han vill bara va´, och det är precis det han SKA!!!

Men självklart är det en viss rädsla, en viss oro kring att porten nu är borta, men tumörfan fortfarande är kvar…!!!

Den finns ju fortfarande där, tumörresten kring hjärnstammen, den sitter där den sitter, har varit oförändrad länge nu, visar inte på aktivitet…men för hur länge, ja det är det ju tyvärr ingen som riktigt vet.

Vår Melwin är INTE friskförklarad, det kommer han heller inte att bli säger läkarna. Inte så länge som tumören från helvetet sitter där den sitter, inte så länge det fortfarande finns en risk att den en dag ska få nya krafter och börja växa…

Vi kan inte andas ut helt, det finns fortfarande en risk, det är fortfarande ett orosmoln…men vi har lärt oss att leva med det molnet hängande, lite på sidan sådär…

Vi vet att den finns där, vi vet vad som kan hända, men vi förväntar oss inget, vi lever och njuter över vår kämpe som ”kickat ass” på tumören från helvetet!

Han är så otroligt cool, jag är så sjukt stolt över denna kille! Allt han gjort, allt han tvingats gått igenom, men ändå så positiv, så klartänkt och så fantastiskt härlig, på alla sätt och vis…

Fatta hur mycket jag älskar Dig min underbara Melwin <3<3<3 Du rockar fett ;-))

 

 

 

 

 

 

 

Bubbel ida´ skulle det givetvis va`   :-) 

 

 

 
 
 
Älskade lilla tösen i väntan på tårta och paket :-)
 
 
 
 
 

Gossarna levererar sina "egengjorda" presenter till lillasyrran <3

 

 

 

 

 

 


Paket ÄR skoj ;-) *Sötfia*

 

 

 
 
 
 
 
 
Grattis på födelsedagen min fina lilla tjej, mamma älskar Dig <3<3<3 **** Filippa Kristina 2012-03-25 ***
 
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0