bloglovin

Allergier och hundraåringar...

2014-05-04 | 17:26:00

Tack snälla ni för tips och råd kring lille Miltons ägg- och mjölk allergi.

 

Det är en djungel och massa att lära och ta in, det tycker jag fortfarande, men jag börjar få lite bättre ”grepp” om vad det är vi har att anpassa oss efter framöver…

Har redan sett en stor förbättring på Miltons hy, efter att jag plockat bort ägg och mjölk ur min kost. Så visst hade det ett samband allt.

 

Lasse drack oboy i morse och pussade Milton på munnen direkt efteråt och det blossade upp rött på gossens överläpp direkt, så nog är han allergisk allt vår miniprins, det råder det ingen tvivel om...tyvärr!

Det som känns hoppfullt i det hela är väl det att både komjölksallergi och äggallergi brukar försvinna när barnet är mellan två och fyra år, vad jag har lyckats läsa mig till i alla fall.

Men en del har ju kvar allergin även som vuxna…så vi får hoppas och hålla tummarna för att det ”växer bort” på vår Milton prins!

 

 

 

 
 
 
Så liten, så söt, så glad <3
 
 
 

Valborg har passerat men jag kan säga att det där med eld, det tog vi och struntade i.

När det föll snöflingor stora som pingisbollar då var det ingen av oss som var särskilt sugen på att knata iväg med syskonvagnen och de små för att kika på någon valborgs brasa heller.

Nej, vi mös ner oss i soffan och kollade på film istället, inte dumt alls faktiskt :-)

 

 

 

 

 

Snön föll, på självaste valborgsmässoafton

 

 

 

Så har vi då äntligen sett filmen som ”alla” pratar om…Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann!

Och den var bra…riktigt, riktigt bra, och tänkvärd! Mer sån film tack!

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Långhelgen når sitt slut och även om den varit lugn, skön och energigivande, så är det ju lite skönt med ”bara vardag” igen ;-)

Hämtar snart hem gossarna tre och familjen är komplett, lite lätt…* Lovely *

 

 

 

 
 
 
 
ROBIN * ALBIN * MELWIN * VINCENT * FILIPPA * MILTON
 
LOVE YOU ALL <3
 
 
 

 

 
Kommentarer
Postat av: Tilda

Jag har ätit ägg och mjölkfritt med 1 av mina barn. Det här är vad jag tycker.

Havremjölk smakar eländigt. Däremot rismjölk tyckte jag var ok till t ex havregrynsgröt. Frukost är svårast så det blev min standardlösning. Havregrynsgröt med bär/sylt och rismjölk.

Pålägg är svårt, iaf om man som jag är mejerifantast, men skinka + avokado är gott på mackor, sånt som funkar men jag inte är så förtjust i är ju (en del) kaviarer och leverpastejer och annat.

Imat är ok som gräddersättning i mat. Annars är det enklast att under en period satsa på andra typer av såser. Tomatbaserade t ex.

Bakning är svårt få bra både utan ägg och mjölk. Tycker jag som vet hur det "ska" smaka. Det jag tyckte var enklast är att baka sånt som är naturligt äggfritt under en period. T ex smulpaj, hallongrottor och liknande. Då funkar det att bara byta ut till mjölkfritt margarin. Chokladsnittar går jättebra att bara strunta i ägget. Man tar lite mer vätska i smeten och penslar med rismjölk ist.

Oatley har en riktigt god glass som är mjölkfri, dock smälter den fort men smaken är det inget fel på.

Man måste läsa på allt i början. Vassle och Kassein är mjölkproteiner men ägg heter iaf så gott som alltid ägg iaf.

Jag har ätit "spår av" när jag ammat. Bedömt risken att det där högst ev spåret ska orsaka stora problem när det passerat mig som väldigt liten. Till barnet kan man ju däremot välja bort det om de är väldigt känsliga.

2014-05-05 @ 10:26:05
Postat av: Tilda

Just ja, vegetabiliskt margarin kan innehålla mjölk om jag inte minns galet. Däremot vegetabiliskt fett är alltid mjölkfritt. Ibland står det mjölkfritt vegetabiliskt margarin på innehållsförteckningen och då är det iaf ok

2014-05-05 @ 10:27:44
Postat av: Madde

Även om du var in i den mest välsorterade affären, men inte hittar allt/vad du vill ha. Så borde de ( om de är mån om sina kunder) kunna ta hem på din begäran. Det brukar inte vara några problem.Det gör de i alla fall hemma hos mig.

2014-05-05 @ 15:34:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0