bloglovin

Min dag idag...

2014-02-21 | 08:24:00

Från fina små vårtecken till total snöstorm.

Det viner i knutarna och snön yr utanför idag…idag på denna dag som faktiskt är MIN alldeles egna dag ( tillsammans med en hel massa andra då förstås ;-) )

Idag för exakt 38 år sedan valde jag ( eller kanske blev pushad till det ) att för första gången se dagens ljus, och det har jag inte ångrat en sekund…faktiskt.

För även om livet bjuder på både mörka och ljusa sidor, med och även motgång, så är det ju övervägande positivt när jag ser tillbaka ( en mycket snabb tillbakablick dock ) på mina 38 år.

 

Jag har ju fått den stora äran att bli mamma till sex fantastiska små individer, bara det i sig toppar ju allt!

Men för att referera lite till en kommentar jag fick här i veckan…nu lever jag inte GENOM mina barn, utan FÖR mina barn.

 

Så här ser jag det…

Jag blev inte mamma jättetidigt i livet utan hann med att göra en hel massa av vad jag tycker är jätteskoj innan dess.

Jag reste ofta och mycket, bodde utomlands, jobbade med det som intresserar mig, nämligen djur ( hästar ) och resor.

När jag sedan blev mamma så ändrades givetvis inte mina intressen och vi reste en hel del med både ett, två, tre och även fyra barn. Kanske inte riktigt på samma vis som innan alla barnen, men vi flackade och for en del i alla fall :-)

Reseintresset försvann ju inte när jag blev mamma, men förutsättningarna att komma iväg på samma vis ändrades.

 

Nu är ju inte det något som jag direkt ”sörjer”, utan ser det som så att tids nog kommer även mina små juveler bli stora diamanter och inte ”behöva” sin mamma alls på samma sätt och vis.

DÅ kan ju jag ( förhoppningsvis ) ta upp mitt resande igen…Jag menar med min ringa ålder så är jag ju inte direkt lastgammal då heller ;-)

 

Vad det gäller intressen så blir man liksom medryckt och väldigt intresserad av vad ens barn håller på med, i alla fall jag…

Har inte tidigare tyckt att hockey var något att lägga tid på och följde knappt de stora matcherna på TV. Men nu när min Albin blivit ett riktigt hockey ”freak” och genom att man far på matcher och träningar med honom så har jag blivit biten, fast och superintresserad av just hockey…lite knäppt kanske, men så blev det. Och ja, jag kommer att sitta bänkad framför TV:n idag när Tre Kronor kör, som så många andra antar jag ;-)

 

Men jag tycker inte för den delen att jag lever mitt liv då genom mina barn, utan snarare att jag lever MED de.

Jag delar deras liv, deras intressen och tycker att det är skitkul att göra det.

Hockeymorsa på vintern, fotbollsmorsa på sommaren…och så en massa annat där emellan. Allt efter vad mina barn tycker är intressant och roligt.

Det som glädjer dem, glädjer mig…punkt slut!

 

Tiden går på tok för fort och innan man hunnit blinka ( typ ) så har de flugit ur hemmet och hälsar bara på sin ”gamla” mamma vid jul och födelsedag ;-)

Så det är bäst att hänga på liksom, medan tid och tillfälle ges om man vill hinna umgås med de…:-)

 

Kanske låter jag lite väl bitter och blödig i mina skriverier om att pojkarna är hos pappan och hur mycket jag längtar, MEN det gör jag!!!

Jag känner mig inte hel när gossarna fyra inte är hemma, det är inte riktigt lika skoj och mammahjärtat blöder en aning…Men därför inte sagt att jag slutar leva helt!

Jag älskar och känner mig älskad vart de än är, hemma eller borta, och jag har en stor familj och är aldrig ensam.

Sen är jag berikad med underbara vänner, som finns i mitt liv, även om jag kanske inte bloggar om dem var dag ;-)

 

Nog om detta, men jag ville ändå skriva några rader eftersom det tydligen uppfattades som om jag inte har ett liv och ett ”egensinne” överhuvudtaget…vilket är FEL!

Jag har ett liv tillsammans med min stora familj och de finaste vänner <3

 

 

Nej, nu blir det frukost med mina minisar, innan ett öppis besök, lunch och sen hockey!

 

Fortfarande mätt sedan gårdagskvällen då jag blev bjuden på tre rätters China mat av Lasseman, Farmor och Maths, superlyxigt!

Men en liten smörgås slinker nog ner ;-)

 

Ha en toppen fredag allesammans!

 

 

 

 

 

Kommentarer
Postat av: Lilian

Grattis grattis på födelsedagen..har följt din blogg från o till, tycker du är en toppenmamma till dina juveler, o det verkar ju som det ordnat upp sig för dig o Lasse också. Bara att gratulera även till det. Ha en toppendag o ha det så gött...

2014-02-21 @ 14:59:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0