bloglovin

Nattskräck eller inte...

2013-04-08 | 21:47:19

Oj oj oj vilken rivstart på vardagen…minst sagt.

Har knappt sovit en blund i natt, för liten sessa har varit helt otröstlig.

Vaknade om vartannat, knölade och bökade eller tokskrek. Ja, inte lite skrik utan helt hysteriskt.

Spelade ingen roll vad vi gjorde, vi testade allt kändes det som i alla fall. Men uppenbarligen var det någon detalj som vi missade, för somnade gjorde hon då inte.

Till slut blev jag riktigt orolig och var på vippen att sätta Filippa i bilen och köra raka vägen till akuten. Men tänkte sen vidare och insåg att mest troligt skulle hon då somna som en stock i bilstolen och sedan vara hur lugn och harmonisk som helst då vi kom till sjukan. Precis som alltid då vi lämnar hemmet, borta är hon så lugn, harmonisk och glad så…:-)

 

Men i natt var det som sagt precis raka motsatsen och så har det varit nu, av och till, i flera månaders tid.

Det känns i både psyke och kropp vill jag lova. Den ena sömnlösa natten efter den andra…

Men värst är det självklart för vår lilla sessa, som inte kommer till någon ro alls. Och varför är hon så hysteriskt ledsen???

Har hört mig för, googlat och läst om Nattskräck och det är ju skrämmande likt som vår Filippa håller på.

Fick reda på att detta kan sitta i upp till fyra, fem år!!! Hallå, då har nog jag blivit både galen och tjugo år äldre är jag rädd ;-)

Man måste ju få sova…i alla fall ibland, några nätter i veckan liksom.

Sen är det ju inte bara vi föräldrar och stackars lilla sessan som ”drabbas”, utan fyra små pojkar blir ju även de störda i sin nattsömn och smått pömsiga under dagen. Nej, inge bra alls är det…

Skulle behöva ett gigantiskt hus, gärna med två flyglar, som man kan sätta Filippa och en förälder i den ena och övrig familj i den andra…;-)

Skämt å sido…hoppas, hoppas, hoppas verkligen att det inte är just nattskräck det rör sig om, utan ”bara” en kort fas hon går igenom, typ…

 

Har aldrig varit med om nattskräck hos någon av pojkarna. Vill minnas att de sov riktigt bra om nätterna, men i och för sig är det ju mycket som förskönas genom åren ;-)

Men just nattskräck hade jag faktiskt aldrig ens hört talas om, så man ska absolut inte vaggas in i någon falsk trygghet och tro att bara för att man är fembarnsmamma skulle ha koll och rutin på allt…Icke, icke, än finns mycket kvar att lära!

En helt ny individ har kommit till familjen och helt nya saker tenderar att hända ;-)

 

Är det någon, såsom jag, som inte känner till så mycket om nattskräck, klicka in och läs mer HÄR

 

Liten Filippa sussar nu sött och jag håller tummarna hårt, hårt att det blir en lugn natt, för det behöver vi verkligen, allihopa!

Smyger tätt efter ner i bingen nu…

 

 

Kram o Go´natt på er!

 

 

 
 
Så söt så man smälter, och tur är väl det, för hon kan då verkligen driva en till vansinne också ;-)
 
 

 

Älskade lilla tös <3

Kommentarer
Postat av: Kia (ängeln Simons mamma)

Hej Anna,du behöver nog inte vara orolig.Barn är ju små individer och det är inte helt ovanligt att dom kan "mardrömma"Vissa barn lugnar inte ner sig direkt efter ett uppvaknande...dom behöver tid att komma tillbaka och inse att allt är ok.En av mina gossar kunde vi aldrig väcka på morgonen utan han måste vakna själv.Annars var hela fm ett rent h...vete.Inte roligt när det var dax för dagis.Men det ändrade sig ganska så snabbt.Ha det gott,kram Kia

2013-04-08 @ 22:03:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0