bloglovin

Vi utökar familjen...

2012-11-12 | 10:18:00

Är allt annat än snabb idag…

Sessan har sovit hyfsat, men det har INTE JAG!

Vaknade vid halv två och kunde inte somna om, så himla irriterande.

Otroligt hur mycket man kan tänka och fundera sådär mitt i natta ;-)

Full tankeverksamhet om ditten och datten, livet och…ja allt och ingenting känns det som.

I nästan två timmar låg jag vaken i min ”ensamhet”, men lyckades ju även väcka upp Lasse en stund och fick sällis i en kvart eller så :-) Men stackarn måste ju få sova, han som kan…

Så jag är lite smått seeeeg idag!

Sessan tar nu sin förmiddagsvila. Tänkte ta oss till öppis, men det var skönare att bara vara hemma och slappa ett par timmar.

Slängt i lite tvätt i maskinerna och smaskat lite frulle, men det är också allt jag gjort hittills.

Borde göra ett ryck och röja lite här hemma, ska duscha och sen har jag inbokad lunchdate.

Ska träffa en mamma som är i en liknande situation som jag befann mig i för 3-4 år sedan…Hoppas på att kunna ge ett bra stöd och dela med mig av mina erfarenheter för att underlätta lite mitt upp i deras kaos av behandlingar och sjukhusvistelser.

 

Sen blir det en eftermiddag vid pojkarnas skola, då det är utvecklingssamtal både för Melwin och Robin inbokat…Hoppas de skött sig ;-)

Hockeyträning för Albin ikväll igen och sen är det tänkt att kvällen ska avslutas med en liten the bjudning hemma hos en vän.

Ja, den här dagen kommer väl även den att gå skitfort förbi, så det är väl bara att ta tag i allt på en gång :-)

 

Just ja, misse kissen Fiffi är med barn, eller dräktig kanske det heter när det gäller en katt.

Har googlat mig fram till att det mest troligt kommer att titta ut små kissemiss bebisar i månadsskiftet nov/dec.

Så blev det och inte mycket att göra åt, så vi väljer att se fram emot våra nya små familjemedlemmar även om det ”bara” kommer att bli en liten som får stanna hos oss för gott. De andra måste vi försöka hitta andra goa hem till, har varken tid/plats/möjlighet att ha kvar alla ( hur många det nu kommer att titta ut ) även om vi så klart skulle önska att det gick ;-)

Har pratat med veterinären och så snart Fiffi har diat klart sina bebisar så är det kastrering som gäller. Tills dess får hon hålla sig inomhus med sina ungar och mysa med de ( och oss andra )…för de kunde tydligen bli dräktiga direkt igen, så snart ungarna tittat ut, och det känns som om en kull räcker för oss att lösa allt för.

Så har ni tips och råd inför våra kommande nytillskott hör gärna av er! Vi är ju riktiga noviser på det här med kattbebisar ;-)

 

 

 

 
 
Finaste blivande mamman! Vem pappan är kan man ju fundera över...så nyfiken på hur ungarna kommer att se ut :-)
 
 

 

Kramar!

 

 

 

 

Kommentarer
Postat av: Anna Karin

Men varför har ni valt att låta en okastrerad hona gå lös ute. Hur tusan tänkte ni? Det finns 100 000 oönskade hemlösa katter i Sverige, bra där att utöka med ännu fler. :(

Och jo, jag vet att "era katter kommer få bra hem", men så får alla kattungarna varsin kull, som får varsin kull... Det går inte att tänka att man bara ska ta en enda kull på sin katt, för då kommer vi aldrig tillrätta med problemet. Katter är värda bättre!

2012-11-12 @ 19:41:20
Postat av: Anna

Men snälla…Nu kommer ju inte dessa katter på något vis bli hemlösa!
Oavsett hur många kattungar nu vår Fiffi kommer att få, så kommer vår familj att behålla en. Både den ( oavsett kön ) och Fiffi kommer då att kastreras.
Övriga kattungar kommer vi naturligtvis se till att de hamnar i kärleksfulla hem och blir väl omhändertagna.
Vet att det finns många hemlösa katter och det är fruktansvärt oansvarigt att ”dra på sig” katter som man sedan inte tar hand om på bästa sätt.
Men det faktum kan väl ändå inte hindra andra från att skaffa kattungar om man som vi faktiskt ser fram emot det och tycker att det ska bli roligt och mysigt med EN kull, som vi givetvis kommer att ta hand om efter bästa förmåga.
Jag kan dock inte ansvara för om de nya ägarna kommer välja att ta kattungar på sina honkatter eller om de väljer att kastrera direkt. Men jag känner mig trygg i att hur som helst kommer det inte att leda till fler hemlösa katter.
Katter, såsom alla andra husdjur, är värda kärleksfulla hem. Och skaffar man sig djur ska man också ta hand om de, något som jag garanterar att vår familj lever efter.
Det är riktigt tragiskt att inte alla väljer att se sina husdjur som värdiga familjemedlemmar utan försummar de och det hoppas jag, som du, att det blir ett stopp på!

/// Anna


2012-11-13 @ 10:39:09
URL: http://utrotaklumpen.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0