bloglovin

Glädje och tacksamhet...

2012-11-08 | 23:00:00

Så har det varit en vända till Uppsala och Akademiska Sjukhuset tur och retur.

Melwin har genomgått neurologundersökning gjord av doktor Bosse och har träffat neuropsykologen Marina.

Det positiva beskedet höll i sig och Bosse inledde med att tala om för Tony och mig att tumören fortfarande visat sig vara helt oförändrad.

 

Hade alltså inte vuxit något, men heller inte minskat, vilket jag gärna hade hört honom säga. Men så länge den inte växer får vi vara väldigt nöjda och positiva, vilket vi såklart också är. Då finns ju fortfarande chansen att de behandlingar Melwin genomgått verkligen har lyckats och att ”Klumpen” ( Melwins kvarvarande tumörrest ) alltså är helt inaktiv och inte kommer att göra någon fortsatt skada.

Tumören hade heller inte laddat upp någon konstrastvätska vilket betyder att man i nuläget inte kan se någon aktivitet hos tumören, vilket är helt fantastiskt att få höra!

 

Ett besök vid Akademiska leder alltid till en massa tankar. Man tänker tillbaka, var ju faktiskt inte alltför länge sen vi var där, bodde där…rum på 95A, tog hissen ner till Lekterapin, upp till avdelningen igen…

Melwin, oftast kopplad till en droppställning, oftast flera mediciner som skulle tas. Han mådde illa, kräktes, hade magsmärtor, blåsor i munnen, trasig hud…Så många tårar, så mycket oro.

Många känslor kommer över mig så fort jag kliver in på just det sjukhuset.

 

Så ni kan ju tänka er hur jäkla underbart skönt det känns att få åka därifrån, med en pigg och glad liten Melwin i bilen, och enbart positiva besked och kommentarer med sig :-)

Bosse tyckte Melwin var helt i linje med andra jämnåriga barn och kunde inte anmärka på någonting avvikande i sin undersökning.

Något sämre balans, framför allt på vänster sida då, men som Bosse säger, Melwin kommer kanske inte att bli elitspelare i hockey ;-)

Men vem bryr sig om det…han tar sig ju fram galant i livet och hänger med i leken bra ändå, så det är vi helnöjda med :-)

Sen har ju Melwin utvecklats otroligt bra verbalt istället. Han har ett mycket rikt ordförråd och kan verkligen prata och berätta på ett intressant och väldigt inlevelsefyllt vis.

Något som psykologen också märkte och påpekade.

Men det är väl så människan fungerar, blir man stillasittandes mer så utvecklas man mer på andra ”områden”.

Och medans Melwins jämnåriga kamrater lärde sig gå, springa, sparka boll och åka skridskor, så satt Melwin ”fast” vid en droppställning istället, men prata och lyssna, det kunde han minsann ;-)

 

 

 

Han är så underbart glad, positiv och bara såååå härlig vår Melwin…Ja, det kan tyckas att jag överdriver nu och brer på lite väl mycket, men det får jag!

Fast nej, jag överdriver inte, det är dagens sanning, Melwin är en fantastisk liten kämpe med stor glöd och alltid med glimten i ögat.

Inte utan att jag fäller en tår…igen!!!

Men det är skönt att gråta, när det är tårar av glädje och tacksamhet, och just idag är det något som jag känner väldigt starkt...

 

 

 

 

 
 
Lite lek på välbekanta ( i alla fall för Melwin ) Lekterapin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aningen småtråkigt i väntan på doktor Bosse ;-)
 
 
 
 
 
Och hur gick då fotograferingen av alla mina fem underbara små igår då???
Bra tror och hoppas jag ;-) Fotografen var i alla fall riktigt duktig och fångade de i många ögonblick...
Själv gjorde jag ett tafatt försök här hemma att få med de alla fem på bild och nej...jag lyckades såklart inte helt och fullt, då en gosse blundar, men det var ändå den bästa bilden av typ 20 stycken ;-)
 
 
 
 
 
De bästa fem <3
 
 
 
 
Liten sessa i foto mundering :-)
 
 
 
 
 
 
Mina älskade Barn.
Ni är mitt allt.
Ni är min dröm.
Ni är min längtan.
Ni är ljuset i mörkret.
Ni är ständigt i mina tankar.
Jag bär er i mitt hjärta,
Var i världen jag än befinner mig.
För ni är en del av mig.
Det kan ingen ändra på.
Kommentarer
Postat av: Petronella

Underbara nyheter!!! Han är fantastisk lilla Melwin... Helt otrolig liten kille! Förresten är de andra prinsarna också jättefina och lilla sessan, såklart. Icke att förglömma!

Kram
Petronella

2012-11-08 @ 23:44:51
URL: http://prinsessornapabellevue.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0