bloglovin

Vår minisemester...

2012-05-24 | 12:24:15

Men hallå, nu är jag här igen och har lyckats klämma in nån minut för lite bloggande *finally* ;-)Filippa har haft ett par tuffa nätter nu, då hon blivit lite förkyld. Inte mer än en snorig pytteliten näsa, men det räcker liksom för att nätterna ska bli knöliga. Hon blir täppt och får svårt att både andas och att amma. Så i natt har jag och Lasse turats om att sitta med henne upprätt i soffan, för att hon skulle kunna sova nånting.

Sen hur vi sov, det är ju en annan femma ;-)

Likaså nu på dagen blir det inte så himlans mycket gjort, då sessan är kinkig och trivs bäst i sjalen.Och då får ju sessan såklart också sitta i sjalen :-)


Visst är det skönt att ha båda händerna ”fria”, men man gör ju inga jättestora projekt med henne sittandes på bröstet, speciellt inte när hon sover så sött…

Blogga kan jag ju dock göra då, obehindrat :-)
Har haft en toppen ”minisemester” med mina kära i Uppsala.

Som jag skrev om tidigare så skulle jag ju prata vid en konferens för läkare och sjuksköterskor nu i helgen som var.

Jag skulle berätta om hur det är att få fara utomland med sitt barn för strålbehandling, utifrån ”en mammas perspektiv”.

Eftersom det kom sköterskor och läkare från olika delar av Europa blev det till att hålla föreläsningen på engelska.

DET var jag nervös över.

Inte för att jag inte riktigt kan engelska språket, för det kan jag väl. Vi får ju trots allt lära oss endel i skolan, samt att jag då bott utomlands ( Belgien och England ) under nästan tre års tid…

Men det är ju lite olika medicinska termer jag skulle kunna och inte kan jag alla ord heller…;-)

Men tack vare en av er bloggläsare, vilken jobbar som översättare, fick jag hjälp med de kluriga orden och fick till en riktigt bra föreläsning, om jag får säga det själv ;-)

Jag fick stå som självaste Reinfeldt vid ett sånt där podium och prata i mikrofon. Men det var rätt skönt ändå, för då hade jag något att hålla i.

Annars brukar det kännas lite knepigt att veta vart man liksom ska göra av armarna och händerna och svårt att stå still, rakt upp o ner och bara prata…

Men nu som sagt kunde jag luta mig lite ”snyggt” mot podium och bara babbla på…Det flöt på bra :-)

Hoppas att mina erfarenheter av behandling utomlands kan komma till nytta för de patienter som om några år ska komma till Sverige och Skandionkliniken för strålning.

Lite skillnad blir det dock för de som kommer hit och hur det var när vi for till Schweiz.

När vi skulle iväg fick vi lösa allting på egen hand. Vart vi skulle bo, flygbiljetter, hyrbil etc. när vi väl kom dit var vi där helt solo och hade enbart kontakt med läkare och sköterskor vad det gällde den medicinska biten.

Allt annat fick vi klara på egen hand. Vilket kan vara nog så förvirrande och krångligt när man kommer till ett främmande land med ett svårt sjukt barn ( plus tre syskon då för vår del ).

 

Men här i Sverige har det redan planerats att anställa två sköterskor som enbart har till uppgift att finnas till hands och hjälpa dessa familjer som kommer utomlands för strålning vid Skandionkliniken.

Boende biten kommer ju även den att vara enklare för de familjer som kommer hit i och med att det kommer finnas ett helt Ronald McDonald hus att bo på i Uppsala.

Därför inte sagt att det kommer vara lätt eller mindre skrämmande och förvirrande att komma hit för behandling. Men visst underlättar det en hel del, vilket är helt perfekt! Bra Barncancerfonden och Ronald McDonald Barnfond!!! :-)

 

Hur som helst…jag fick min ”prat tid” först ut på tisdag morgon. Då jag hade alla barnen och ville ta med de så fick jag låna en av Barncancerföreningens lägenheter. En tvåa mitt i stan, med alla nödvändigheter.

Barncancerföreningen Mellansverige äger tre sådana lägenheter, mitt i Uppsala, endast ett stenkast från Akademiska Sjukhuset.

Under långa behandlings perioder behöver barnen kanske inte vara inlagda på avdelningen men ändå besöka den varje dag.

Då finns dessa tre lägenheter till för de cancersjuka barnen och deras familjer.

Lägenheterna är välutrustade och här ges familjerna möjlighet att få bo lite mer i ”hemmiljö” men ändå i nära kontakt med sjukhuset.

Så där bodde vi under vår Uppsala vistelse :-)

 

Jag hämtade gossarna fyra redan på lördag kväll och vi åkte då direkt till Uppsala.

Skönt att kunna installera oss och softa en kväll ihop och sedan ha hela söndagen tillsammans, på plats.

Robin och Albin var lediga från skolan måndag och tisdag, så vi hade två hela dagar att bara ha skoj tillsammans på. Tisdagen hade jag min föreläsning och sedan var det till att packa ihop, städa lägenheten och fara hemåt.

Vädret kunde inte ha varit bättre och vi använde knappt bilen alls när vi var framme. Vi promenerade och strosade glatt omkring i Uppsalas fina omgivning. Det är verkligen en fin stad, och hade det inte varit så att jag trivs så bra i lilla, söta Fagersta, hade jag helt klart kunnat tänka mig att flytta dit ;-)
Blir en hel del bilder nu... men det är ju såååå mycket vi har hunnit med sen sist ;-)


Besök vid Pelle Svanslös husEtt riktigt skojigt ställe där barnen kunde klä ut sig, leka loss tillsammans med Pelle Svanslös och Måns och se på teater.

Besöket uppskattades stort även av de äldsta killarna :-)

 

Vi togs emot av Elake MånsDet gick även bra att svinga sig lite ;-)Albin goes Elake Måns :-)
Albin klädde ut sig till "Knutten i stan"Pelle Svanslös var en fena på att måla :-)En liten söt råtta...eller en liten husmus kanske, goa Vincent <3Albin fick Pelle till att måla nåt "coolt" på armen......en skorpion blev det till slut
Albin och Elake Måns "hänger"Söt som socker blev Vincent som en liten kissemiss
Pojkarna lekte loss tillsammans med Pelle Svanslös och MånsPelle o Melle :-)Mina stora hjärtan <3 varav Robin äger ;-)
Gungeligung i hängmattan :-)Melwin testade det där med flakmoppe ;-)

Kung Robin!

Helt klart värt ett besök vid Pelle Svanslös hus, kan jag varmt rekommendera om ni någon gång har vägarna förbi Uppsala.

 

I måndags testade vi ny öppnade Leos Lekland, som även kommer finnas riktigt nära oss i höst när de öppnar upp i Västerås :-)

Ett stort ställe där barnen kunde röja loss rejält, vilket de naturligtvis också gjorde. De var alldeles blöta av svett efter ca 4 timmars röj.

Själv satt jag mest med lilla sessan och fick en pratstund med en go vän som bor i Uppsala trakten och som jag alltför sällan träffar.

Men nu fick vi chansen att umgås en stund i alla fall, medan våra gossar ( både hennes och mina ) lekte som aldrig förr, inklusive Lasse, som blev som ett barn även han ;-) 


Robin och Melwin kämpar med en ring för att kunna få ett fartfyllt åk till slut ;-)Lilla sessan för första gången på ett Lekland, vilket hon verkade gilla skarpt :-)Finaste Filippa, som hunnit bli hela 8 veckor "gammal" 
Sommaren har äntligen kommit och vår/sommar känslorna fullkomligt spritter i kroppen på både folk o fä…

Vår lille kaninherre Bobbo har verkligen fått fram alla vårkänslor och vill inget hellre än att ”föröka sig” , då helst på sin brorsa Freddy.

Albin tyckte det blev lite för mycket ”juckande” bröderna emellan och ”offrade” sin mjukiskanin till Bobbo, så han skulle kunna leva ut sitt register på den istället…Smart va :-)


Bobbos nyfunne vän...
Kommer det att leda till kärlek tro???Nu ska jag knata iväg och hämta hem Melwin och Vincent från dagis.
Underbart vackert väder så givetvis promenerar vi i solen :-)
Sen ska vi vänta hem "de stora" för att sedan åka och köpa fiskar!!! Japp, det ska finnas guldfiskar i vår lilla pool, har grabbarna bestämt...sagt och gjort, får se hur det slutar, återkommer i ärendet ;-)
Är det någon av ER som har bra tips på hur man sköter och tar hand om fiskar i en liten trädgårdsdamm, skriv gärna en kommentar om det :-)

Melwin svalkar sig i den lilla trädgårdspoolen/dammen, som det snart ska simma firrar i ;-)
Soliga Kramar!
Avslutar med några "spex bilder" som Melwin ville att vi absolut skulle ta med :-)Melwin och Mamma spexar :-)

Kommentarer
Postat av: Lillan

Hej Guldfiskar behöver ett djup i mitten av dammen om minst 50 cm. Gärna växter och stenar som de kan gömma sig i samt att vattnet cirkulerar med en pump. Jag har alltid matat mina fiskar varje dag med pellets. På vintern kan man sätta i en syrepump (men är damman för grund då får man kolla att inte vattnet blir bottenfryst). Våra fiskar har klarat samtliga vintrar (även när det varit riktigt kallt). Lycka till, kram

2012-05-26 @ 21:39:51
Postat av: Satu- Mamma till 4 barn på 2 år

Kikar in och säger hej :) Vilka fina bilder och jätte söta barn!

2012-05-26 @ 23:21:24
URL: http://mybabydolls.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0