bloglovin

Sjukvården när den är som sämst...

2012-12-07 | 17:14:11

Ja aldrig upphör man då att förvånas!!!

Var ju iväg till läkaren med Vincent och det konstaterades kraftig öroninflammation. En diagnos som jag faktiskt redan själv hade kunnat ställa, och det sattes in penicillin. Lyckligtvis det utan krångel eller invändningar.

Under tiden jag satt och väntade på att få komma in till läkaren med liten Vincent så fick jag ett tips från en vän att kolla även sessans öron.

Naturligtvis, att jag inte hade tänkt på det…även sessan kanske hade ont i öronen, och var därför så otröstlig i natt.

Hon är ju lite snorig, och det kan ju lätt sätta sig på öronen också.

Så när läkaren var klar med Vincents undersökning och öroninflammationen var bekräftad bad jag honom att ta en snabb titt i sessans öron…men tji fick jag!

Det kunde han absolut inte göra, för det hade jag ju inte nämnt något om när jag ringde och bokade Vincents tid.

Jag förklarade lite fint att jag inte riktigt hade tänkt på det i morse, men att jag nu kände att det faktiskt kunde vara öronen som spökade, då hon inte alls ville ligga ner och absolut inte ville sova.

Bara en snabb titt liksom, för att mest troligt kunna utesluta öroninflammation, så slapp vi misstänka och undra över det något mer.

Men Nej, läkaren vägrade!

Aningen smått hysteriskt ifrågasatte jag sjukvården och undrade om han fann det rimligt att jag nu skulle fara hem och ringa till familjeläkaren igen och boka en ny tid, för sessan, för att sedan fara tillbaka igen…

Japp, så var det och så blev det…Hel j-vla otroligt!

Nu for jag ju inte hem direkt, utan ringde nere i entrén, fick telefontid en timme senare.

Tänkte att vi besöker väl Apoteket, lite snabbt, och hämtar Vincents penicillin innan vi far.

 

Gick ju även det sådär halvbra…

Penicillinet läkaren hade skrivit ut var nåt ”special” penicillin som visade sig inte finnas på något av Fagerstas apotek.

Jag ifrågasatte varför inte gammalt hederligt Kåvepenin hade skrivits ut, och om apotekaren inte kunde byta till det istället.

Men det var tydligen inte alls likvärdigt med det som läkaren skrivit ut, så det gick inte…

Apoteket skulle försöka få tag på läkaren och se om han kunde byta sort, så jag skulle slippa fara till någon annan stad för medicinen.

Under tiden jag var på Apoteket så ringde sjuksköterskan upp för att ge mig en ny läkartid, denna gång för lilla sessan.

Jag fick en tid sent på eftermiddagen…men då brast det totalt.

Smått galen i telefonen mer eller mindre krävde jag att få komma dit tidigare.

Kände mig inte direkt sugen på att fara hem, bylsa av kläderna, få hem alla barn från skolan, plus inplanerade kompisar som skulle följa med.  För att åter igen klä på hela karavanen och fara tillbaka till sjukan, ”bara” för att checka sessans öron.

Jag fick komma upp direkt och de skulle försöka trycka in sessan, dock till en annan läkare än den Vincent träffat.

Mycket väntan blev det…men till sist fick vi träffa en läkare som kollade både hals, öron och CRP. Så det blev ju en skapligt schysst undersökning i alla fall.

Och sessan visade sig vara helt frisk!

Lite röd i halsen bara ( tacka f-n för det, så som hon skrikit i natt ) men ingen infektion.

 

Apoteket ringde även de och hade fått tag på läkaren som hade bytt till ett annat penicillin…Kåvepenin!

 

Så nu har liten Vincent börjat knapra medicin för sin öroninflammation och vi vet att sessan är fullt frisk, och kan i alla fall utesluta det när hon får sina hysteriska skrik attacker.

 

Men faktum kvarstår att hon fortfarande har en väldigt lös mage och bajar typ hela tiden. I alla fall så fort hon fått i sig något.

Kunde vara ett förkylningsvirus i tarmarna sa läkaren, så helt frisk kanske hon inte alls är förresten…

Hade det inte blivit om en vecka skulle vi återkomma för vidare utredning.

Men jag är ledsen Bergslagssjukhuset, jag kommer INTE att kontakta er för någon vidare undersökning utav vår sessa, det förtroendet ( det lilla som fanns kvar efter x antal andra gånger ) har nu helt försvunnit och jag kommer undvika den kontakten i största möjliga mån. det finns andra sjukhus *tack o lov*

 

Nej, nu laddar jag om och ska snart börja med middag inför gästernas ankomst.

Ääääääntligen kommer Bettan med familj över och förgyller vårt fredagsmys <3

 

 

Trevlig kväll på er alla :-)

 

 

Kommentarer
Postat av: Kia (ängeln Simons mamma)

Trångsynta,empatilösa sjukvårds Sverige.Så otroligt urlöjligt!!!Så mycket skit och oro med Melvin och nu detta.Vet Anna hur det går till.Har alltid varit på årskontroll hos min läkare i oktober i över 30 år
pga diabetes och stroke.Men iår kommer jag inte in...kanske i december!!!!Den otrevliga läkarsekreteraren svarar mej att det finns faktiskt nyinflyttade i vår stad som behöver vård!!!??Vi hade väl tillräckligt när Simon blev sjuk.Ger inte ett skit för landstingspolitikerna i vårt land.Hoppas att dina små älsklingar blir bra snart.Och att du Anna får sömn och inte "går in i väggen"Var rädd om dej tjejen!!!Kram Kia

2012-12-07 @ 20:07:56
Postat av: Pernilla Elonen

trist när vården inte funkar. Är från Norberg och här är det likadant.
vi böt vårdcentral och går i Avesta på Avesta hälsa, kanske långt för er att åka men rekommenderar stället varmt.

Ha en trevlig kväll

2012-12-07 @ 22:29:54
URL: http://ockenutta.blogg.se/
Postat av: Moa

men vilket jävla krångel det ska bli helt i onödan! en sån snabbkoll borde de kunna göra när man ändå inte betalar patientavgift för barn, titta i öronen är ju ingen stor undersökning.
fattar inte varför de ska skriva ut ovanligare medicin om det går lika bra med kåvepenin. för folk som jag som är kåvepenin-allergiker är det viktigt att det blir något annat, men man behöver ju inte krångla till saker som inte behöver krånglas till... speciellt inte när den är så ovanlig att den inte finns på något av apoteken!
skönt att det fixades i slutändan iallafall, hoppas att båda två blir friska snart. inte bra om hon ska behöva ha så dålig mage hela tiden :/

2012-12-08 @ 20:04:41
URL: http://dayviews.com/legobit

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0