bloglovin

Bloody Day...

2011-03-14 | 23:26:53

Första dagen på veckan inleddes väl inte sådär jättesmidigt kanske…

Albin har fortfarande feber, nu är han snart inne på femte dygnet och det vill inte riktigt ge med sig.

Men jobbigast är nog att han blöder näsblod ofta, flera gånger om dygnet, alltså både dag och natt.

I natt väcktes jag av att en närmast hysterisk liten Albin kommer inspringandes i sovrummet och skriker att han blöder igen.

Det kommer inte lite, utan pulserar ut en rätt stor mängd, så hela hans pyjamas tröja och för att inte tala om kudden är det bara att slänga i tvätten direkt.

I håret, halsen, ryggen, ja innan man får stopp på det så rinner det i stort sett överallt känns det som.

Vägen ner till badrummet från sovrummet känns evighets lång helt plötsligt och det går naturligtvis inte att undvika spill och blodkladd genom huset.

Men allt sånt går ju lyckligtvis att lösa, det är ju bara att städa och tvätta som gäller och saken är ur världen.Värre är det ju då med stackars Albin som blir så ledsen, stressad, för att inte säga jätterädd varje gång han blöder sådär mycket.

Vilket jag kan förstå, det känns lite läskigt även för mig. Det kommer ju så mycket och så snabbt…

Han får ner det i halsen och det är ett himla tumult innan allt lugnar sig och man får något sånär bukt på blodflödet.

 

Så har det hållit på även under dagen. Men man hinner liksom få lite bättre kontroll och stoppa det i tid när Albin är vaken och säger till direkt.

Men det kommer verkligen pang bom direkt, utan förvarning och även när han bara sitter/ligger och tar det lugnt.

 

Så här var det ju även i helgen, när barnen var med pappa. Så det har ju hållit på ett tag nu för vår Albin.

Har ju inte sett några tecken på förbättring, så imorgon blir det läkarkontakt och förhoppningsvis ett besök hos farbror doktorn.

Är ju säkert ”bara” nåt allmänt virus som orsakar febern. Näsblodet beror mest troligt på att han är lite snorig och säkert för skör i ena näsborren, för det är hela tiden från en och samma näsborre det blöder ur varje gång.

Vissa kan väl ha ganska så sköra kärl och ofta drabbas av just näsblod, tror jag i alla fall…???

 

Men för att vara på den säkra sidan så ringer jag väl en sväng till sjukan imorgon. Vore ju dumt att vänta för länge om han skulle behöva någon form av medikament.

 

Usch, tycker så synd om honom…han blir så ledsen varje gång det börjar blöda och tror verkligen att det är något jätte allvarligt fel på honom. Vilket jag starkt hoppas att det inte är!

Vi springer med tussar och papper runt omkring oss, både stor och liten, och jag har torkat detta golv x antal gånger idag…

Hoppas verkligen det ger med sig över natten nu, att vi alla får sova och att han vaknar upp pigg och fräsch, utvilad och som ”vanligt” igen…

Så här önskar jag se min älskade Albin...
Pigg och glad,
Frisk och kry
Lille Vincents premiär i tandläkarstolen blev som jag hade befarat en ganska så ledsam historia.

Det började redan när han skulle sätta sig i tandläkarstolen, där ville han absolut inte sitta, och definitivt inte ensam. Så det fick bli i mammas knä…Han var fortfarande ganska så lugn ändå.

Men när så tandläkaren väl skulle titta på gaddarna, så brast det och resulterade tårar.

Fast med lite tålamod och ett tags lugnt övertalande gick Vincent till sist med på att låta tandläkaren räkna alla hans små gryn, som visade sig vara hela 20 stycken!

Allt såg bra ut och nu är det ju lyckligtvis ett helt år tills nästa gång det är dags för besök hos ”Mr Dentist”Han är en riktigt liten nappkille vår lille Vincent, och visst påtalades det att det är bra att inte använda nappen för mycket. Även om tandläkaren inte tyckte sig se att det ännu var någon fara med att tänderna skulle peka åt fel riktning eller nåt sånt.

Men han har blivit riktigt duktig nu Vincent, och använder faktiskt nappen när han ska sova och inte dagtid längre…*Stor Kille nu*With or Without ;-)


 


Men lika söt o go som alltid, mitt minsta lilla hjärtegull


 

 

Kommentarer
Postat av: mian

Blodstillande vadd brukar vara bra att ha hemma om någon i familjen blöder näsblod mkt och ofta. Bra att ha en vid egna sängen, en vid barnets säng, en i bilen, en i väskan osv.

Finns att köpa på de flesta apotek skulle jag tro.

http://www.apoteket.se/privatpersoner/common/search.aspx?q=blodstillande%20vadd

(om nu länken funkar)

En kall tvättlapp på näsryggen och en isglass att suga på brukar funka här då min älsta haft sina näsblodbad under åren.

2011-03-15 @ 01:51:54
Postat av: Linda

Hej! Störtfloden med näsblod låter bekant! När två av våra barn hade feber, snuva och hosta förra veckan blödde de också jättemycket näsblod. Jag hann också bli lite rädd innan det avtog varje gång... Nu när jag läser om Albin blir jag säker på att näsblodet hörde ihop med viruset som de hade. Hoppas han kryar på sig och att de anda gossarna inte drabbas. Här har vi varvat sju av åtta barn nu, och det har varat i flera veckor..

2011-03-15 @ 18:04:36
Postat av: Mrs T

Vissa kan ha sköra blodkärl som du säger och är det förkylning inblandat blir slemhinnorna extra känsliga. Blöder han i en eller båda näsborrarna?Själv fick jag som 5-åring bränna i ena för att till slut få stopp på flödet, det kunde vara i dagar. Därefter blödde jag nästan aldrig mer, så kolla med läkarna vad de tror. Det kommer säkert ordna sig fint!

2011-03-16 @ 21:18:17
URL: http://vadfanhande.wordpress.com
Postat av: Inkan o Ligan

Jag hade en kompis som hade en dotter som hade det så där. Blödde som en gris igenom ett gäng handdukar. Man trodde det inte om man inte sett det. Skitjobbigt ja, men fullständigt ofarligt då.

Kram

2011-03-17 @ 07:05:57
URL: http://ligans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0