bloglovin

Vår fantastiska dag i Svensköp...:-)

2010-09-07 | 16:14:09

Bilder från söndagens Grisfest...:-)

En kanon toppen dag som helt klart var guld värt för grabbarna att vi åkte på.
Vilken organisation på allting och vi blev omhändertagna som kungligheterna själva...

I Svensköp, cirka tre mil sydväst om Kristianstad, arrangeras denna Grisfest för cancerdrabbade familjer där skrattet, glädjen och rätten att vara barn stod i fokus.

Bengt Nilssons är en bonde från en skånsk lantgård strax utanför det lilla samhället Svensköp. För 16 år sedan fick hans då fyraåriga dotter Anna leukemi och dotterns högsta önskan var att anordna en grisfest. Den första genomfördes 1994 och man bjöd då in de barn som låg på Annas avdelning tillsammans med deras familjer. Anna friskförklarades 2000, men Bengt har fortsatt med grisfesterna och i år arrangerades den åttonde och sista grisfesten.

Det första Bengt sa till oss när vi ankom var;

– Lyssna nu barn, idag är det ni som bestämmer

Något som i alla fall mina barn anammade till fullo :-)


De familjer som deltog hade barn som varit under behandling 2009 och 2010 från Lunds barncanceravdelning, från Uppsala och Stockholms barncanceravdelningar samt familjer från Litauen och Polen som flögs till Kristianstad flygplats med flygplan sponsrade av Skyways.

Barnen fick här åka i traktorkortege, uppleva en teaterföreställning med Robin Hood, spela volleyboll, åka rallybilar, få ansiktsmålningar, sjunga med bröderna Rongedal och Sanna Nielsen, samt att på nära håll vara med och uppleva en helikoptervisning med en helikopter 15 från Försvarsmakten.

Skriver inte så mycket mer, utan låter bilderna tala för sig själva...;-)
Förväntansfulla "Grabbarna Grus" i väntan på bussen från parkeringen till terminalen, Arlanda"Vårt flyg" som tog oss ända från Arlanda till Skånes KristianstadHela välkomst kommittén som stod och väntade "bara på oss" :-)Albin med sin första av säkert tiotalet isglassar under dagen, testar att "åka båge"Melwin, skapligt impad över den stora hojen, "en sån här ska jag osså ha när jag blir stor" sa han lyriskt ;-)


Kanske något för stor hoj för liten Robin...;-)Hemglassbilen var med under hela dagen och det var fritt fram att ta glass, hur ofta och hur många man ville, något som vår käre Albin utnyttjade till max...Melwin tar ett snack med Farbror Polisen :-)Robin får förmånen att "haffa" lillebror Albin med handbojorna, tur att Farbror Polisen hade nyckel med sig ;-)Detta är vad man kallar att "rida på en stålhäst" :-)

Trolleri tricks med clownernaDags att åka traktor skrinda :-)
Lite snack med Pippi Långstrump :-)Underhållning av Bröderna Rongedal...Loa Falkman...och Sanna NielsenGrabbarna låter sig underhållas :-)Albin i möte med storfräsarna i Malmö FFMelwin o Robin kör "stora maskiner"Grabbarna testar Polis motorcykeln :-)Volleyball träning med Örkelljunga Volleyball klubbBesök i Polis helikoptern...och Försvarsmaktens helikopterDags för Rally!!!

Liten Melwin i STOOOOR rallybil ;-)Vi "hängde lite" med Sanna Nielsen :-)Albin och Robin åkte MC med "de stora" grabbarna...:-)


Avslutningsdans med hela glada gänget...
Ni ser ju själva, en fantastiskt bra dag som vi kommer att leva länge på...:-)


Kommentarer
Postat av: Carin

VILKA HÄRLIGA BILDER!FÖRSTÅR OM NI HAR HAFT KUL! ALLA SOM VAR DÄR, ÄR VÄRDA DETTA TUSEN GÅNGER OM! HÄLSNINGAR FRÅN CARIN I KRISTIANSTAD

2010-09-07 @ 17:02:52
Postat av: Malin

Ja, bilderna talar verkligen för sig själva!!

2010-09-07 @ 20:24:51
Postat av: Maria

Vilka fina pojkar ni har....underbara kort!!

2010-09-08 @ 16:39:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0