bloglovin

Söker nåt uppiggande...!!!

2010-09-28 | 21:26:32

Är extremt trött och allmänt låg…

Tycker att jag gör allt för att ”bota” min trötthet, men ingenting verkar fungera :-(

Blir så irriterad över att vara så här trött och seg, vill ju vara pigg o alert ju…

Kan ju inte klaga på vädret, för det är ju hur toppen fint höst väder som helst. Kan inte klaga på mina barn, för de sköter sig ( för det mesta ) helt exemplariskt…

Har egentligen ingenting att klaga på, förutom den förbannade tröttheten som vägrar släppa taget om min kropp!

Uppiggande tips tas tacksamt emot!

Dricker redan kaffe i mängder, Redbull och knaprar vitaminer…;-)

 

Har varit till öppis både igår och idag.

Igår eftermiddag med både Melwin och Vincent, men idag endast med lillprinsen Vincent.

Melwin hade utflykt till skogen med sitt dagis, som han gärna ville hänga på.

Kändes aningen skumt att sitta där med bara minstingen, ”bara” ett barn liksom…

Men Vincent tyckte nog att det var mer än toppen. Mamma helt för sig själv liksom. Han lekte och ”stod i” och tog minst sagt för sig av ensamtiden med mamma. På ett bra sätt givetvis :-)

Det kom fram mer av hans personlighet, han babblade nästan konstant och det var roligt att se hur han själv ”tänkte och funderade” i leken och liksom inte enbart följde med storebror.

Säkert nyttigt både för mig och honom…men det kändes ändå skumt ;-)

 

På eftermiddagen har vi firat prins nummer två, Albin som idag har namnsdag.

Nej, Albin står det inte i almanackan men däremot Leonard…Albins andra namn.

Inte firade vi stort direkt, men det är roligt med ett litet paket och att mumsa lite glass tillsammans i alla fall, när tillfälle ges.

Hade köpt lite nya ”Pokemon kort” till Albins samlingsbok. Ett säkert kort som alltid uppskattas…

 

Ikväll har jag ( kors i taket ) faktiskt lämnat hemmet, utan barn och/eller man.

Jag och Nannie drog ner till stan där det var ”Tjejkväll”

En massa härliga erbjudanden ”bara” för tjejer…:-)

Det var riktigt mycket folk på stan, alltså vi pratar om lilla Fagersta och det hör inte till vanligheten att det rör sig så många brudar bland butikerna samtidigt en helt vanlig tisdags kväll ;-)

Det var skoj att träffa kära vännen en sväng och komma hemifrån en stund ”bara jag” och få lite egentid ( ytterst ytterst sällan det händer ).

 

Imorgon är det så dags för ett litet sjukhus besök med Melwin igen.

Skaplig vana det blivit att fara till Västerås…

Imorgon ska han för första gången träffa Sjukgymnasten.

Han fick ju inte riktigt godkänt när han var hos neuropsykologen på Akademiska i maj. Hon tyckte att Melwins finmotorik på höger hand behövde tränas upp och remiss skickades till Västerås för att få träffa sjukgymnasten.

Nu har tiden kommit och imorgon ska Melwin alltså dit för en bedömning. Fast det stod i kallelsen att vi även skulle packa med gymnastik kläder till honom, så jag vet inte riktigt…Verkar som om hela han kommer att få en ”genomkörare” och alltså inte bara finmotoriken. För behöver man verkligen byta om till gympa kläder om man ska träna upp sin höger hand/arm…???

Ja, imorgon kväll har jag väl blivit klokare vad de gäller det antar jag ;-)

 

Ska väl försöka pallra mig i säng i tid. Behöver ju verkligen sova och imorgon är det åter igen en fullspäckad dag.

Melwin ska lämnas vid ”Minimalerna” direkt klockan nio på morgonen.

Då ska jag och Vincent fara till Lina och äntligen få titta, hålla, sniffa och gosa med de små efterlängtade ”twinsen” …*spännande, roligt, härligt*

 

Efter två timmar ska Melwin åter hämtas igen och då bär det av till Västerås sjukan.

Hur lång tid det kan tänkas ta där, med sjukgympa och allt, ja det återstår väl att se det…Men en sak är ändå säker, det kommer att bli kväll imorgon också…och då skriver jag ju såklart igen :-)Mitt livselixir :-)


Kommentarer
Postat av: Melinda

Någon form av "rörelse" skall vara uppiggande. Sätta fart på endorfinerna i kroppen. Som "ska" göra dig piggare och gladare! ;)Vet att det är svårt att få tiden att räcka till egen träning...men det finns saker man kan göra i hemmet. (T ex en crosstrainer). ;)Se här vad bra det låter!! :-D

"Fråga:

Finns det något samband mellan psykiskt välmående och fysisk kondition? varför är motion en del i en hälsosam livsstil?Svar:

Det är ett faktum sedan länge att motion och idrottsaktiviteter har en terapeutisk effekt på många psykiska problem och sjukdomar. Frånsett andra hälsosamma effekter hjälper fysisk aktivitet att reducera stress och depressions- och ångestsymptom.

Speciellt uthållighetsaktiviteter som att promenera, jogga, simma och cykla är mycket effektivt. Regelbunden motion reducerar stressnivån och stärker immunförsvaret. Kondition hjälper i underhållandet av vissa lyckohormoner (endorfiner) som sänker det mentala trycket av psykologiska problem. Lika viktigt är att få sikta högre och högre och erfara framgång. Idrottsaktiviteter kan även leda till nya kontakter som ger en distraktion från problemen. Så genom att motionera förbättras även livet och hälsan eftersom du inte behöver tänka på dina problem hela tiden."Det är mitt tips i alla fall! kramPs. Jag tror att allt socker som finns i t ex red bull kan ha motsatt effekt...socker kan göra en trött och slö.

Se här hittade lite mer info på en annan sida:

"När man äter socker ökar blodsockerhalten och som en motreaktion frigörs hormonet insulin i kroppen. Insulinet har till uppgift att sänka blodsockerhalten. Äter vi för mycket sötsaker måste kroppen pumpa ut extra mycket insulin för att skapa balans. När blodsockerhalten sen sjunker blir man trött. Då sätter suget efter snabb energi in igen. Svängningarna gör att insulinkoncentrationen i blodet inte håller sig på den jämna och låga nivå som kroppen mår bäst av. Blir det för mycket så hinner kroppen helt enkelt inte med. Det resulterar i att förbränningen sjunker och vi går lättare upp i vikt."En Red bull innehåller 8 sockerbitar.

En coca cola, 33 cl, innehåller 6 sockerbitar.Tråkigt kanske...Sorry! ;)2010-09-28 @ 22:06:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0