bloglovin

Barncancerfonden och Barncancerföreningen...

2010-09-14 | 09:47:28

Har fått en del frågor kring skillnaden mellan Barncancerfonden och Barncancerföreningen.
Vart ska man sätta in pengar, vart gör de "bäst" nytta etc...
Personligen tycker jag båda är minst lika viktiga, självklart!!!
Här kommer dock lite info, för den som är intresserad, och sen hoppas jag att ni bidrar med en liten slant till dessa välgörande ändamål :-)
Barncancerfonden ger stöd till forskning, tar fram och sprider informationsmaterial och är ett samarbetsorgan för de lokala barncancerföreningarna.
Det som har störst inverkan på livet för cancerdrabbade barn är utan tvekan den nya kunskap som uppkommer genom forskning.
Barncancerfonden arbetar därför med att:
 • stödja forskning inom barncancerområdet
 • stödja utarbetande av nya metoder för behandling och undersökning av barn med cancer
 • stimulera erfarenhetsutbyte och spridning av forskningsresultat.
 • stödja vårdpersonalens utbildning och fortbildning inom barncancerområdet.
 • erbjuda familjerna möjlighet till rekreation och rehabilitering
 • säkerställa att familjerna har stöd under och efter barnets behandling
 • bedriva informationsverksamhet om cancersjukdomar hos barn och dess följder
 • driva opinionsbildande arbete för att förbättra villkoren för de sjuka barnen och deras familjer.
 
Med hjälp av barncancerforskningen finns hoppet ännu kvar för oss som drabbad familj att det en dag kommer att finnas ett botemedel mot vår Melwins elaka "Klump".
Resan är långt ifrån över för Melwins del och OM det uppkommer en tillväxt av tumören finns det i dagsläget inget mer att göra för Melwin.
Men för var dag som forskningen går framåt ökar chanserna att det en dag ska finnas en "plan B" för vår Melwin och många, många fler cancerdrabbade barn.
 
Melwin har en "egen" insamling till förmån för Barncancerfonden, "Melwin mot Klumpen" där pengarna går direkt till Barncancerfonden.
http://www.barncancerfonden.se/5210


 
 
 
Föreningarnas huvuduppgift är att i den egna regionen, på olika sätt stödja cancerdrabbade barn/ungdomar och deras familjer.
Barncancerföreningen Mellansverige omfattar Gävleborgs och Dalarnas län, samt boende inom riktnummerområde 026 söder om Gävle. Även Uppland, och Södermanland, utanför Stockholms län, samt Västmanland, och Närke omfattas.
Barncancerföreningens pengar går till att skapa möjligheter för barnen och föräldrarna att vara tillsammans under lättsammare former och på det sättet mildra de ofta långa och smärtsamma behandlingarna. Just då kan lite betyda väldigt mycket!
 
För de drabbade barnen och deras familjer finns ett stort behov av att träffa andra som är eller har varit i samma situation därför ordnar föreningen träffar för de drabbade barnen, syskonen och föräldrar så väl under som efter sjukdomstiden.
Föreningen får inget stöd av stat, landsting eller kommun och är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag.
 
Pengarna som föreningen samlar in går till bland annat:
 • spel, video, TV, tidningar med mera till sjukhusens barnavdelningar
 • rekreationsmöjligheter via olika stugor
 • gruppverksamhet inom bland annat familjekontakt, ungdom och vi som mist.
 
Föreningen är en ideell stödförening för cancersjuka barn i Mellansverige. Inom regionen bevakar föreningen barnens intressen och rättigheter, stöder vårdpersonalen samt sprider information. Vidare bedrivs omfattande familjekontakt- och trivselverksamhet. Annat stöd ges bland annat i form av medel till trivselskapande utrustning.
Stöd Barncancerföreningen Mellansverige på
Pg 90 00 10 -0
Bg 900 - 0100
 
Alla som vill stödja föreningens verksamhet är välkomna som medlemmar. Medlemsavgiften är 200 kr/år och familj.
Pengarna sätts in på PlusGiro 90 00 10-0 eller BankGiro 900-0100, ange namn, adress samt att det gäller medlemskap som stödmedlem.
I medlemsavgiften ingår (om man vill) våra medlemsblad samt 6 nr av Barn & Cancer.
För att få deltaga i föreningens verksamhet (familjekontaktsaktiviteter etc.) måste man dels vara medlem och dels boende inom föreningens region.
Som stödmedlem kan man hjälpa till med olika aktiviteter, till exempel ordna en insamling, enstaka eller återkommande, stor eller liten och sätta in pengarna på föreningens PlusGiro 90 00 10-0 eller BankGiro 900-0100! 
Kommentarer
Postat av: Sanna

Hej Anna!

Brukar inte kommentera så ofta, men läser dock din blogg så fort du uppdaterar! Tänkte därför berätta en lite roliga sak.. Inatt så drömde jag att jag var barnvakt åt Vincet och Melwin?!? Vi var ute i en stuga mitt ute i skogen och typ grillade korv, sen kom det massa folk dit, (det mesta har jag glömt.) Men minns det och sen så kom du och hämtade dom?!? Hahaha..., tyckte det var bara komiskt! Speciellt eftersom jag aldrig har träffat er!Ha det bra och ta hand om grabbarna!

Kram

2010-09-14 @ 13:17:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0