bloglovin

Min helg i Uppsala...

2010-10-11 | 15:12:09

Är hemma igen efter en mycket givande helg i Uppsala.

Har bott på hotell och blivit riktigt omhändertagen i form av alla måltider, fika och hotellfrukost som liksom ”bara” dukades fram till mig ;-)

 

Men vi har ju gjort en hel massa nyttigt också, såklart.

Syftet med hela vistelsen var ju ändå utbildning och möte för oss i styrelsen i Barncancerföreningarna runt om i landet.

Och det var en riktigt bra vistelse, där många bra beslut fattades, mycket nyttigt togs upp och vi lärde oss ett och annat, speciellt jag då, som är helt färsk i styrelsen.

Jag valdes ju in i våras och har nyss börjat min ”karriär” inom Barncancerföreningen Mellansverige.

Men jag tycker det är otroligt roligt så här långt. Att få vara med och ta del av allting som tas upp och beslutas, och faktiskt få vara med och göra min röst hörd. Kunna påverka och att ha en åsikt i olika frågor kring drabbade barn och familjer inom just barncancer.

 

Det är ett så himla viktigt ämne som självklart ligger mig extra varmt om hjärtat i och med att just min son blivit drabbad och kämpar mot just cancer.

Det är ju kanske lite egoistiskt i sig…att man måste bli drabbad själv för att få upp ögonen och göra någonting, men jag erkänner att innan Melwin blev sjuk så visste jag inte alls mycket om varken Barncancerföreningen eller Barncancerfonden.

Men nu är det min tur att ge tillbaka med det jag kan i alla fall. Ge tillbaka för allt som både fonden och föreningen har gjort och givetvis gör fortfarande för min familj och vår drabbade Melwin.

Det är ett fantastiskt jobb som både fonden och föreningarna runt om i landet gör, och ni anar inte hur värdefullt det faktiskt är när man hamnar i en sån här ”skit” situation.

 

Sen är det ju otroligt givande att få träffa alla dessa människor, som alla kommer från olika håll och kanter runt om i landet, visst i just ”min” förening, Mellansverige, är det ju mest folk från just Mellansverige. Men den här helgen var det ”stormöte” vilket innebar att alla sex barncancerföreningar från hela landet samlades på ett och samma hotell.

Men som sagt, att få sitta ner och prata med en hel massa olika människor, som alla är drabbade och har erfarenheter av just barncancer är väldigt intressant och faktiskt stöttande.

För alla vet vi vad det handlar om, alla vet hur det fungerar. Det är många olika diagnoser, många olika utgångar och många olika berättelser.

Alla har gjort ”sin” resa, men vi kämpar alla mot den djävulska cancern!!!

 

Hur konstigt det än må låta, så ger det mig energi.

Att få utbyta tankar och erfarenheter med dessa fantastiska människor, höra deras ”sjukdomshistoria” och höra hur de alla har lyckats kämpa för just sitt barn, eller för att själva bekämpa sin cancer.

Jag får höra hur de har klarat sig igenom den största av kriser, hur de varje dag orkar kämpa och ta tag i vardagen.

De är alla hjältar och de ger mig styrka att fortsätta kämpa, kämpa för livet, för min Melwin, MOT KLUMPEN!

 

 

 

http://www.barncancerfonden.se/Foreningar/Foreningarna/Mellansverige/Gavor--Bidrag/
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack själv för en trevlig helg. Är så imponerad av all energi!Jag hittade ingenstans att rösta. Det kanske inte går än, annars skicka gärna en länk till mig!Kram Lotta

2010-10-12 @ 15:48:17
Postat av: Anna Lindberg (fd Hultberg)

Jag hoppas verkligen att du "vinner" mama-nomineringen. Det är du värd, du är helt fantastisk! Jag kan självklart inte förstå hur ni har det men när man läser din blogg faller många tårar men det är också mycket glädje. Vilken fin familj du har. Jag håller mina tummar hårt för er skull!

2010-10-12 @ 22:01:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0