bloglovin

Melwin på Pyttimalerna...

2010-03-14 | 21:43:36

Har ju som bekant inte skrivit så mycket under veckan som gått.

Tankarna har varit hos pappa mest hela tiden och jag har inte fått mycket gjort alls.

Men barnen kräver och behöver sitt i alla lägen, i med- eller motgång…

Så visst har allt rullat på, mer eller mindre, ”som vanligt” här hemma.

Skola, aktiviteter och kompisar för barnen, och där står jag ”mitt uppi” och försöker få allt att fungera så smidigt som möjligt.

Men de är fantastiska mina/våra barn…Det är precis som om de känner av, i vind, när mamma är lite nere, och då bestämmer sig för att uppträda exemplariskt.

Det blir inte lika många motsättningar, inte lika många bråk och allt går liksom lite smidigare…*Älskar er mina underbara små*


 

I onsdags var det dags för Melwin att åter igen gå på Pyttimalerna.

Han har ju varit borta en hel del därifrån ett tag. Flera onsdagar i rad hade han inbokade undersökningar i Västerås eller Uppsala och efter det var han borta en onsdag för att han eller Vincent var sjuk ( minns inte riktigt vem av de det var ).

Sen var det dags för sportlov och då var det ju såklart inga Pyttimaler.

Men i onsdags tog vi och åkte dit.

Melwin var max taggad och tyckte att det skulle bli himla skoj.

Men direkt vi kommer dit, står i kapprummet och klär av oss, så backar han. Melwin vill absolut inte gå in på Pyttimalerna, det är jätteläskigt…!

Jag tappar tålamodet lite smått, tycker han är fjantig, han känner ju nästan alla av barnen i gruppen och de sitter ju bara där, så lugnt och har samling och fruktstund. Det kan väl ändå inte vara så farligt att gå in och slå ner rumpan i gruppen och börja mumsa på en banan eller ett äpple…???

Genom att jag tappar tålamodet går det ju inte direkt bättre…Melwin blir sur och sätter sig, rakt upp o ner, på golvet och VÄGRAR gå in…

Jag vet, det är inte direkt nödvändigt för honom att deltaga på Pyttimalerna, han kan lika gärna åka hem med mig igen, så är vi hemma…

Men nej, Melwin måste försöka att komma igång med den sociala biten, som han tyvärr tappat en hel del av genom sitt behandlings år på sjukan.

Så kommer ”Fröken Anna” fram och tar sig an Melwin…

Med sitt underbara, lättsamma och så pedagogiska sätt får hon Melwin att lyfta på rumpan, hoppa in i gruppen, pyssla och leka med de andra barnen i stor glädje.

Under två timmars tid skuttar han runt och leker…Tjuv o polis, i kuddrummet, pysslar och är med på samlingen, utan minsta ledsamma min och surigheter, bara bus och skoj.

Så visst är han på gång vår Melwin, bara han får ta det i sin takt, det har mamma lärt sig nu ;-)


På onsdag kör vi lite Pyttimaler igen, kanske lyckas vi ha skoj redan från början då :-)

Melwin i färd med att måla och pyssla på Pyttimalerna...Full koncentration med sin målning...:-)Fullt röj i kuddrummet...Liten Vincent, som "bara hänger på", roar sig på egen hand under Pyttimalerna...Behöver jag nämna att han är något "tutt beroende" ;-) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0