bloglovin

Laddar upp inför helgen och veckan som kommer...

2010-03-17 | 23:20:02

Med pappa väl hemma igen, börjar vardagen så smått att återfå sin vanliga lilla gång…

Visst finns det fortfarande en hel del oro kvar för hans hjärta och återhämtningen, att allt ska flyta på som det ska. Med de nya medicinerna, att han ska komma tillbaka och bli pigg och stark igen.

Men det är ändå skönt att han är hemma ”vid sitt”, så att allt är som vanligt…

Eller kanske inte riktigt då, det känns i alla fall mer stressigt än vanligt.

Det är ju minst sagt en hel del på G…

 

Vår lille mini plutt, minstingen Vincent ska ju till och fylla hela 2 år!!!

På söndag är det stor födelsedag, men då har vi lite andra planer, så kalasandet blir under fredag och lördag.

Farmor o Lars på fredagen och barnkalas på lördagen :-)

Morfar o Mormor får "hålla sig hemma" ett tag till, så att Morfar blir lite starkare. Ett gäng småbarn och alla dess livliga upptåg samt eventuella små elaka barnbaciller, är nog inget för ett svagt hjärta i återhämtningsfasen...

Så värst mycket firande lär vi nog inte hinna med på självaste dagen, då vi ska fara till Göteborg hela familjen på söndag.

Eller rättare sagt till ett ställe som heter Ågrenska…

Ågrenska ligger på Lilla Amundön, ca en mil söder om Göteborg.

Vi ska dit på en sk Familjevistelse.

Det var vår konsultsköterska vid Akademiska Sjukhuset som rekommenderade oss att anmäla oss till just denna Familjevistelse, som vänder sig till familjer med barn i förskoleåldern  som har haft hjärntumör och avslutat sin behandling.

Tillsammans med 7 andra familjer träffas vi och umgås och utbyter erfarenheter.

Vi kommer att få medicinsk kunskap och information om konsekvenserna av sjukdomen i vardagssituationer.

Barnens program innehåller speciellt anpassad förskole-, skol- och fritidsverksamhet.

Ska bli spännande att se vad allt det innehåller ;-)


 

Men som Melwins läkare samt de på Ågrenska säger;


”Familjeveckan på Ågrenska utgör ett viktigt komplement till barnens rehabilitering”


Så det vill vi ju inte missa…för Gud vet hur barnen kan komma att bli då ;-)

 


Närå, skämt å sido…vi ser verkligen fram emot veckan på Ågrenska och tror absolut att den kan vara jättenyttig för oss alla i familjen.

Robin och Albin får träffa andra syskon till cancersjuka barn. De får en chans att ställa vilka frågor och funderingar som helst, som de kan tänkas bära på, till någon annan än just mamma eller pappa, som kan vara svårt ibland.

Förhoppningsvis får de också riktigt bra, pedagogiska och tydliga svar tillbaka. Här hemma känns det många gånger som om det blir mest ”svammel”.

Alltså jag försöker verkligen att svara och berätta för pojkarna så ärligt och lättförståeligt som jag bara kan, men det är inte alltid så enkelt.

Vill ju absolut inte oroa de i onödan på något vis, men heller inte ljuga…Så vissa frågor är ibland väldigt svåra att ge ett ärligt, men ändå barnvänligt svar på, då det också, många gånger, kan bli väldigt känslosamt.Albin, som munnen alltid går på i ett, gör ju såklart inga undantag vad det gäller Melwins sjukdom, utan frågar gärna på om allt och ingenting…

Vissa saker känns helt naturliga att svara på, medan andra kan vara nog så kluriga att hitta det rätta svaret på och ibland har jag helt enkelt inget svar att ge, och det kan vara svårt för en 6 åring att acceptera och förstå.Robin då, vår 7 åriga tänkare, väljer istället att inte fråga, prata, fundera kring ämnet alls. Eller ja, det är klart att han funderar, säkert en massa, men inte högt och absolut inte till mig.

Han vill inte oroa mig, säger att ”allt är bara bra mamma” och att han inte har något att prata om kring Melwin och hans sjukdom.

Men självklart tror jag inte alls på det, utan vet att det är mer än massor som cirkulerar i hans huvud och kring den situation vi tidigare befann oss i och kring den rådande vardag som vi nu är mitt uppe i.

Så för båda pojkarnas del tror och hoppas jag att den här veckan på Ågrenska ska bli riktigt givande.

De får en chans att ventilera tillsammans med andra i samma situation, få svar på frågor och funderingar från riktiga ”proffs”, och veckan kommer säkert att kännas både välbehövlig och stärkande för oss alla i familjen.Så åter igen har jag en hel del packning framför mig att pyssla med ;-)

Sex personer, en vecka på västkusten…behövs då en hel del! Ja, ja, det får bli morgondagens bekymmer.

 Och först ska vi ju ägna en stor del av tiden till att fira vår lille Vincent!Min lille kille, hur kunde du bli så stor, på så kort tid…???


 

 


Frans Vincent, vår lille "lipsill" :-)

2008-03-21

Kommentarer
Postat av: Nina

Åh Ågrenska. vi spenderade en vecka där i höstas. Helt fantastiskt jag har aldrig varit mer om något liknande och den veckan är och förblir svårslagen! Teamet där är helt otroligt de gör allt och då menar jag ALLT för att familjerna ska få ut så mkt de bara går av veckan.

Jag är så glad för eran skull och att ni valt att deltaga ni kommer inte ångra er. Våra barn pratar fortfarande om den veckan.

Jag önskar en en riktigt härlig vecka vid havet!

2010-03-18 @ 21:09:21
URL: http://ninni82sblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0