bloglovin

Hjälp till att hjälpa NU...

2010-03-28 | 23:12:22

Måste ju bara skriva lite om den fantastiska organisation som faktisk ligger bakom vår mycket givande familjevistelse vid Ågrenska.

Nämligen Barncancerfonden!Barncancerfonden gör ju så otroligt mycket mer än ”bara” forskar för att fler barn ska kunna överleva en cancerdiagnos.

De lägger ner ett enormt arbete för att de familjer vars barn faktiskt får diagnosen cancer, ska få så bra förutsättningar som möjligt att orka sig igenom den svåra sjukdomstiden, behandlingstiden och även rehabiliteringen och tiden efter avslutad behandling.

Det finns totalt 6 barncancerföreningar i Sverige, som alla arbetar för att de drabbades situation ska bli och kännas något bättre.

Föreningarna får inga bidrag alls från stat, landsting och kommun utan klarar sig framåt med hjälp av folks givmildhet och sponsring.

Och de gör ett så otroligt viktigt arbete.


Vår familj är medlemmar i Föreningen Mellansverige, där jag för övrigt också håller på att gå med i styrelsen.

Jag kommer att sitta som suppleant, vilket känns både roligt och spännande, men framför allt så viktigt, då jag verkligen vill hjälpa andra i liknande situationer.
Är och kommer alltid att vara drabbad av cancer. Den har nästlats sig in i vår familj, drabbat det käraste vi har, vårt barn och vi tvingas därmed att lära oss leva ett liv med cancern.

Föreningen i Mellansverige består av delar av Sörmland, Närke, Uppland,
Västmanland, Dalarna, Gästrikland och Hälsingland.

De sjukhus som föreningen ”värnar” lite extra om är de i Uppsala, Västerås, Örebro,
Eskilstuna, Sandviken, Gävle, Falun och Hudiksvall.

Föreningen ser till att fixa saker till dessa olika sjukhus, för att förbättra sjukhustiden för baren. Små medel så som; Tv, dvd, filmer, tidningar ex Bamse, datorer,
stickpresenter, akvarier, ryggsäckar med material till alla nyinsjukna barn,
fruktkorgar till jul, små julklappar mm.

Det finns egentligen hur mycket arbete som helst att göra. Informera om cancer, förbättra vardagen för de drabbade, måna om de cancersjuka barnen på såväl sjukhus som hemmaplan…hur mycket som helst!Stugan i Ockelbo som vi var till under sportlovet, den finns till enbart genom arbete från barncancerföreningen.

Såna små ”bonusar” finns lite varstans runt om i Sverige, tack vare föreningarnas enorma och generösa bidrag från omgivningen.


Jag hoppas och tror att de närmaste i vår familjs närhet redan har blivit medlemmar i barncancerföreningen Mellansverige, och önskar verkligen att fler i omgivningen kunde stödja dessa ideella föreningar de med.

Arbetet som både fonden och föreningarna gör är enormt och så fantastiskt. Med deras hjälp blir vår förvirrade och milt sagt ”upp o ner vända” värld som drabbad, något lite ljusare, något lite lättare, något mera hoppfull…

Alla som vill stödja verksamheten är välkomna som medlemmar. Medlemsavgiften är 200 kr/år och familj.

Pengarna sätts in på PlusGiro 90 00 10-0 eller BankGiro 900-0100, ange namn, adress samt att det gäller medlemskap och vilken kategori.

I medlemsavgiften ingår (om man vill) medlemsblad samt 6 nr av Barn & Cancer.

 Både föreningarna och barncancerfonden har 90 konto som granskas av SFI.

Det finns en regel på att man inte får ha administrativa kostnader över 25%. Barncancerfonden har aldrig överstigit 14% och barncancerföreningen Mellansverige aldrig över 10%...Det är ju helt toppen!Barncancerfonden och Cancerfonden är två helt separata organisationer.

Barncancerfonden har ingenting alls att göra med Cancerfonden, som arbetar med cancer hos vuxna.

 

Fonden ser till att det vid varje universitetssjukhus finns en konsultsköterska som hjälper drabbade familjer med en massa praktiska saker, såsom kontakt med skola, förskola, försäkringskassa och andra instanser mm.

Barncancerfonden betalar dennes lön och alltså INTE landstinget, trots att denne arbetar och vistas på sjukhuset.

Barncancerfonden ordnar olika ”stödveckor” för oss drabbade, t ex ”vi som mist”, syskonläger eller en sådan som vi nyligen var iväg på.

Alltså superviktiga saker som är så betydelsefulla och underlättar betydligt när man plötsligt står där med ett cancerbesked.Barncancerfonden finansierar 90% av all barncancerforskning, och det är ju helt klart det viktigaste av allt!!!

75% av alla barn med cancer överlever i Sverige idag, alltså en alldeles för stor bit ifrån 100%...

För 40 år sedan överlevde högst ett av fyra barn.

Mer pengar till forskningen behövs och jag kan stolt säga att vår familj avsätter hundralappar varje månad till barncancerfonden.

Självklart för vi är ju drabbade, tänker ni…Men det är ju betydligt fler än oss, närmare bestämt 300 barn om året som får diagnosen cancer. Och så tickar det på, år efter år…Orsakerna till att cancer drabbar barn är fortfarande i det närmaste okända…

Behovet av klinisk forskning och utveckling av vård, behandling och dess biverkningar är fortsatt stort.

Så mer pengar behövs definitivt!!!Barncancerfonden är en ideell förening och får inget stöd från vare sig kommun, stat eller landsting. Barncancerfonden är helt beroende av frivilliga bidrag från privatpersoner, organisationer och företag.

Hjälp till du också, Tack :-)

 

http://www.barncancerfonden.se/5210Mitt värsta minne...


En lång väg tillbaka...
...för att brytas ned igen

Så full av kärlek...

Så full av kraft...
Älskade barn, vad du har kämpat!!!

Min största rädsla...! 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0