bloglovin

En härlig sportlovsvecka är nu slut...

2010-03-07 | 16:00:58

Så är vi på väg hem från vår sportlovsvecka i Ockelbo.

Och visst har vi haft det kanon!


Alla barnen har hållit sig friska, sånär som på några små snoriga näsor.

Robin och Albin gick sina fem dagar i skidskolan och hann bli riktigt duktiga, om man som stolt mamma nu får säga så…

De sista två dagarna åkte de med Tony i alla de stora backarna utom de svarta, och det funkade över förväntan, de var superduktiga...

Det är ju helt klart beundransvärt hur snabbt de små lär sig att bemästra skidorna och att både snabbt och skickligt ta sig ner från de största av backar, åka olika sorters liftar och även att stanna när som helst, var som helst…Jag är impad!!!


Igår var vi iväg på Ockelbo Vintermarknad. En jättestor marknad med massor av knallare.

Blev väl de ”vanliga” inköpen som hör ett marknadsbesök till. Massvis av godis, korv och jag slog till och mumsade i mig en ”langos”. Älskar langos och brukar alltid köpa mig en vid marknader :-)

Tony och jag kittade upp oss på en väldans massa strumpor och barnen fick varsina par ”snickarbyxor”, lika som pappa ska det ju vara såklart ;-)Under eftermiddagen passade vi på att hälsa på ”Daniel och Viktoria” i älghänget…

Med andra ord, ett besök vid älgparken i Mo.

Där huserade ett tiotal älgar i ett jättestort älghäng. Några inte ett dugg nyfikna på oss besökare eller ens det minsta aktiva, utan mer som Albin sa; ”riktiga trökälgar som inte gör annat än bara sover”

Men ett par stycken av de kom till slut fram och lät sig fotograferas och ”nosas” på, till barnens stora förtjusning.

Stora var de verkligen och när den ena av älgarna blev lite frustrerad och började att sparka med frambenet och hytta med bakbenet, drog vi oss tillbaka…Då Tony lät påpeka att han minsann hade sett på You Tube hur en älg hade löpt amok och lätt plöjt sig igenom det största av stängsel för att ”hoppa på” den lilla människan…;-)


Vid älgparken fanns även ett Vildmarksgalleri som var hel suveränt.

Där fanns i stort sett alla djur man kan tänka sig leva runt om i vårt avlånga land, från den minsta lilla vesslan till de största av björnar, och även alla dess sorter av fåglar, uppstoppade såklart…

Barnen fick se de verklighetstrogna djuren i naturlig storlek, en riktig höjdare. Ett jättefint och lärorikt ställe väl värt ett besök.


Kvällen gick såklart i schlagerns tecken och vi följde ”Andra chansen” med spänning…:-)

 

Men idag har det hittills endast hunnits med att packa, städa ur stugan och att äta lunch på Mc, och nu är vi på väg hem, med fullpackad bil och trötta, men mycket nöjda barn.

Japp, en super vecka har vi haft, med massa vinteraktiviteter, mycket mys och underbara vänner.

 

STORT TACK FÖR EN TOPPEN VECKA MED ER, JOHAN, NANNIE OCH BARNEN!

 

 

 

Full aktivitet vid älghänget i Mo..."Close up" på den ilskna älgen...;-)Den tappre björn jägaren Albin...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0