bloglovin

DET ÄR SÅ VIKTIGT!!!

2010-06-18 | 23:46:04

Kanske har ni sett att bloggen har "snyggats till" lite...
Med hjälp från Camilla ( eftersom jag själv är helt talanglös ) har jag fått dit en banner till Melwins insamling till Barncancerfonden, "Melwin mot Klumpen"
samt en banner till "The Give Hope Necklace"där 200 kr går till Barncancerfonden.
Halsbandet är dessutom supersnyggt!

Jag må vara tjatig, men det tål att upprepas och förtydligas hur otroligt viktigt Barncancerfondens och Barncancerföreningarnas arbete verkligen är!!!


Barncancerfonden drivs uteslutande med hjälp av gåvor från privatpersoner och företag, och får inga bidrag från vare sig stat, kommun eller landsting. Sedan starten 1982 har Barncancerfonden bidragit till forskningen inom barncancer med drygt en miljard kronor.

Den direkta kontakten med cancerdrabbade barn och föräldrar sker genom sex regionala barncancerföreningar. Tillsammans kan barncancerföreningarna och Barncancerfonden arbeta effektivt både med direkta insatser på lokal nivå och med övergripande frågor inom forskning, vård och utbildning samt information.

I Sverige insjuknar varje år cirka 300 barn upp till 18 år i cancer.

Idag överlever tre fjärdedelar av alla drabbade barn. Detta tack vare utvecklade vård- och behandlingsmetoder. Men denna positiva utveckling ställer också krav på specialistvård och stora resurser.

Behovet av klinisk forskning och utveckling av vård, behandling och dess biverkningar är fortsatt stort. Dessutom är orsakerna till cancer hos barn fortfarande i det närmaste okända. För att utröna detta krävs grundforskning.

Barncancerfonden består av sex barncancerföreningar runt om i landet som fungerar som stödföreningar för familjer med cancerdrabbade barn. Varje förening finns representerad med en ledamot och en suppleant i Barncancerfondens styrelse.

Föreningarna ger lokalt stöd till barn med cancer och deras familjer samt vårdpersonal och annan personal i deras arbete med barnen. Barncancerföreningarna bidrar även till att ge sjukhus med barncancervård nödvändiga resurser samt informerar allmänheten om cancer hos barn.
HJÄLP TILL DU OCKSÅ!!!


http://www.barncancerfonden.se/5210

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0