bloglovin

Vår Almers hus resa...

2010-07-08 | 22:51:42

Lovade ju att jag skulle skriva lite mer om Almers Hus som vi ska till nu på lördag...
Så här kommer det;

Barncancerfondens rekreationsanläggning Almers Hus i Varberg erbjuder varje år drygt 100 familjer möjlighet till avkoppling ett par dagar eller en vecka nere på västkusten.

Tanken är att man som "drabbad familj" ska få komma bort från vardagen, åtminstone för en vecka, och istället få chans till en andningspaus och att tillbringa tid och utbyta erfarenheter med andra i samma situation.

Huset är beläget i utkanten av Apelvikens kurortsområde. Den stora villan fick sitt namn efter doktor Almer som på 1920-talet blev barnens speciella beskyddare när han skapade Kustsanatoriet för tbc-sjuka patienter från hela landet.

Idag är hela det gamla sanatoriet förvandlat till kurort och kusthotell och doktorns gamla villa - Almers Hus - inrymmer fyra lägenheter som var och en har ett litet pentry, badrum och sängplatser för minst sex personer.

Akademiska barnsjukhuset i Uppsala har bokat in vår familj nu till v. 28.
Platser för sommarveckorna är mycket populära och vi är såklart jätteglada att vi får chansen att besöka Almers Hus som alla pratar så gott om.

Lite spännande är det ju också såklart att se vilka fler familjer som kommer att bo där, i huset...
Hoppas lite på att de kommer att ha barn, i ingefär samma åldrar som våra. Nu har ju vi några barn att välja på, men kanske någon som kan vara ungefär jämngammal med Robin och Albin och sen någon som är i Melwins ålder, om jag nu får önska lite...
Sen också gärna föräldrar till dessa barn som funkar bra ihop med såna här koko individer som mig och Tony ;-)
Kanske är det jag ska oroa mig mest för...???

Det blir nog bra, hur det än blir och vi får i vilket fall som helst komma iväg på en liten semester, ett litet äventyr, allihopa tillsammans.
Bara det är ju mer än guld värt!
Älskar min lilla familj, att få tillbringa hela dagar, hela nätter, hela dygn, veckor...hela livet med de..DET är det enda som betyder något, det enda som räknas!!!

LOVE YOU ALL

Kommentarer
Postat av: A

När ni ändå är i varberg så MÅSTE ni bege er till en glassbar som heter Tre toppar och ligger i Träslövsläge - en annan underbar del av verbergs sommar paradis. Inte så långt från där ni ska vara.

Sen det lilla sommartåget som går mellan city o apelviken är oxå roligt för de små barnen.

Men tre toppar får ni inte missa! Ett tips är att hoppa över luncgen den dan för att istället frossa i glass o tillbehör........... :)

2010-07-09 @ 12:05:17
Postat av: Sofia Eriksson

Hej Anna!Vi önskar er en underbar resa neråt!!!

Vill samtidigt Grattulera Robin på hans födelsedag, Han och Jeremy delar ju födelsedag imorgon.Tycker som du att det känns rätt läskigt att de fyller 8 år. För det var ju inte länge sedan de var små pluttar som lekte tillsammans med Massa andra busiga 1.5 åringar på Öppnis i Fagersta.Massa kramar till Dig och HEla er familj.

Sofia Eriksson OXelösund

2010-07-10 @ 00:51:58
URL: http://blingofias.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0