bloglovin

Fånga dagen...

2010-02-04 | 22:16:41

För första natten på jag vet inte hur länge, sov jag riktigt ordentligt och gott :-)


Igår eftermiddag, direkt efter att vi hade fått beskedet, blev jag så otroligt trött. Nästan sjukligt trött, sådär så att jag kunde somna sittandes om jag fick chansen…


Men nu fick jag ju liksom aldrig det, då jag hade min lille Melwin med mig…Konstant ”babblandes” om dagens undersökning och mötet med Bo och Susan, fast han hade kanske sett det hela från ett litet annat perspektiv än Tony och mig…;-)


Från det ena till det andra svängdes samtal om dagen till vem han skulle leka med imorgon, när fyller han år och hur länge är det egentligen kvar tills dess. Varför Måns Z inte ska tävla i melodifestivalen i år, och vad ska han egentligen göra där istället…??? ( Melwin höll på Måns hela förra året och har honom lite som en idol ) *Mamman också förresten*

Ja, såna små samtal och konversationer har jag och min lille son allt som oftast under långa bilfärder, eller ja, korta också för den delen. Som vilken annan blivande 4 åring som helst antar jag…:-)


Hur som helst så slocknade jag som om jag vore klubbad, direkt jag la huvudet på kudden igår kväll och sov som en stock hela natten, till fem tiden då Vincent lite fint ropade att det var hög tid för välling.

Jag är glad över att äntligen fått sova en natt lite mer än jag är van vid och hoppas så att det håller i sig.


Men jag tror att det kan ske vissa mirakel bara spänningen, oron och nervositeten släpper.

Och det har den ju gjort nu.

Känner mig gladare, lugnare och mer tillfreds än jag gjort på länge.

Konstigt egentligen, för jag vet ju innerst inne att gårdagens besked egentligen inte betyder så mycket mer än att för stunden, just i nuläget, ser allt bra ut. Men att risken finns där att det lika snabbt kommer att förändras till det sämre. Det finns inga garantier, ingen säkerhet, bara ett lugn över att det för tillfället ser helt okej ut.


Men jag orkar inte tänka mer just nu, orkar inte gå igenom allt som kan tänkas hända, scenario efter scenario, har ingen kraft kvar att oroa mig just nu.


Kroppen och huvudet säger ifrån! Det är nog risken för att bli galen som gör att jag väljer att för stunden ”stoppa huvudet i sanden”.

Glädjas åt att min prins är frisk NU, mår bra NU och lever här med mig NU!

Tids nog kommer jag att tvingas sticka upp huvudet igen, för att återigen oroa mig, känna rädslan och ångesten inför ännu ett besked.

Men det är ju trots allt ett bra tag kvar tills den 2 juni, då nästa nervslitande möte är inbokat med Bo och Susan.


Så fram till dess är jag struts…;-)

Vet att det låter lite väl morskt, och jag misstänker att jag även denna gång kommer att misslyckas.

Hade samma inställning efter förra MRT beskedet också.

Jag kommer med all säkerhet att svikta, dippa och må skit emellanåt. Men jag tar det då…!


Fick en så fin och så otroligt passande present av min allra bästaste Sofia idag.

Ett hjärta, helt i den stil som jag numera väljer att inreda och försöker hålla mig till här hemma, med texten ”Fånga dagen”

Kan det bli mer rätt…???

Det är ju precis så jag och faktiskt vi alla ska försöka att tänka, som ett mantra liksom.


Min dagens första tanke ska numera vara just ”Carpe Ciem”

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0